Tom Brady har sammen med Bill Belichick sat et unikt aftryk på New England og NFL. Den legendariske duo er nu fortid, og deres bedrifter sammen går over i historiebøgerne som noget helt specielt, der nok aldrig bliver overgået. Nu har Brady muligheden for at afslutte sin historie, så ingen kan så tvivl om hans greatness.

Denne artikel blev først udgivet i 2020, da Tom Brady efter 19 sæsoner i spidsen for Patriots forlod klubben og tog til Tampa.

En æra er slut. 20 år med Brady. Og Belichick. Sammen. Seks Super Bowl-mesterskaber og ni deltagelser i den store finale på to årtier. I alt 249 sejre. Det største og mest langstrakte dynasti i amerikansk sportshistorie er forbi. I hvert fald med Brady og Belichick i spidsen.

Tirsdag skete nemlig dét, som meget tydede på, men som man ikke rigtig kunne tro på. Tom Brady sagde farvel til New England Patriots. Farvel til noget, som vi nok aldrig ser gentaget på samme vis. Farvel til et langt ægteskab, der har haft sine konflikter og mindre gode perioder, men som vil stå i historien som noget helt unikt.

Brady og Belichick i kærlig omfavnelse efter deres og Patriots’ første Super Bowl-titel i 2002. Storfavoritterne St. Louis Rams blev besejret 20-17 i Super Bowl XXXVI efter et field goal i sidste sekund.

Man skal aldrig sige aldrig, men spillet og ligaen er et helt andet sted end for 20 år siden, da Brady blev valgt som den 199. spiller i 2000-draften.

Vi har i efterhånden nogle år betegnet NFL som en ’kasteliga’, hvilket den er også er. Du kan ikke vinde uden en dygtig quarterback, men med al respekt for Bradys enorme præstationer i slutspillet og i Super Bowl, så ville han og Patriots aldrig have løftet seks Vince Lombardi-trofæer uden Belichick og et for det meste stærkt forsvar.

Næste side: Det umulige dynasti (eller brug knappen i bunden)