Sebastian Janikowski har meldt ud, at han i en alder af 41 år vælger at gå på pension.

Det er vidst gået under radaren hos de fleste, men her i kølvandet på draften har kicker Sebastian Janikowski meldt ud, at han går på pension. Herunder er de vigtigste statistikker for ham:

  • Den store kicker nåede at sparke 436 field goals, hvilket er nok til en niendeplads for kickere.
  • Hans længste spark var på 63 yards, hviket var det længste field goal i NFL, indtil Matt Prater sparkede en på 64 yards i 2013.
  • Han nåede at spille 19 sæsoner i NFL for Raiders og Seahawks.
  • Ramte på 80,4% af sine spark samlet set.

Ligesom vores egen legendariske Morten Andersen vandt Janikowski heller aldrig en Super Bowl. Men han nåede dog trods alt at spille i en med Oakland Raiders i Super Bowl 37. Der tabte de desværre til Tampa Bay Buccaneers anført af Jon Gruden.

Meget, meget usædvanligt blev han draftet allerede som nummer 17 overall af Oakland Raiders tilbage i år 2000-draften. Han er den eneste kicker udover Russell Erxleben der er blevet draftet i første runde i det moderne NFL (super bowl æraen).

Den eneste tilbageværende spiller fra 2000 draften er dermed Tom Brady.

Man kan roligt sige, at Janikowski er en af de tungere kickere vi har set i nyere tid. Hele 118 kilo er usædvanligt når man blot skal sparke til bolden. Den eneste der kommer bare i nærheden af ham, er Giants’ nuværende kicker Aldrick Rosas. Og han vejer altså “kun” lige knap 100 kilo.