Den karismatiske men polariserende Tim Tebow, der tog NFL-verdenen med storm i 2011, pønser på et comeback til NFL efter ni års fravær.

Ifølge flere kilder skulle Tim Tebow have været til prøvetræning som tight end hos Jacksonville Jaguars, hvis nye cheftræner, Urban Meyer, var Tebows collegetræner ved University of Florida Gators fra 2006 til 2009. Sammen vandt de to college-mesterkaber.

Flere hold har i tidernes løb efter sigende udvist interesse i Tebows ydelser som tight end, et positionsskift, Tebow hidtil har været uinteresseret i. Den tidligere quarterback har, foruden korte pre season-ophold hos New England Patriots og Philadelphia Eagles, ikke været at finde i en NFL-trup siden 2013, hvor han som tredjevalg hos New York Jets så sin karriere løbe ud i sandet efter en højt omtalt 2011-sæson.

Denver Broncos draftede noget overraskende Tebow i 2010-draftens første runde. I 2011, efter Broncos’ forfærdelige 1-5 start med Kyle Orten som startende QB, blev Tebow udnævnt som starter. På spektakuær vis vandt han og Broncos 7 ud af de næste 8 kampe, og legenden om Tebow, der på trods af, at han i forvejen var en af de mest profilerede college-spillere nogensinde, nåede nye højder. Den blev dog ikke ringere, da Tebow kastede et 80 yard kampvindende touchdown på det første spil i overtiden af Wildcard-kampen imod Pittsburgh Steelers, der havde ligaens bedste forsvar.

Det betød derfor ikke det store for Tebow og hans enorme fanskare, at Broncos røg ud med et brag ugen efter, da man gæstede New England Patriots. På trods af sin succes, tvivlede mange stort på Tebows evner som NFL-QB. Det faktum, at Tebow aldrig formåede at starte en kamp igen vidner måske om, at kritikere havde ret.

De senere år har Tebow altså ikke spillet NFL, men for baseball-holdet New York Mets’ udviklingshold. Men nu lader den tidligere Heisman-vinder til at have kapituleret og indstillet sig på at gøre NFL-comeback som tight end.

Det vil være et yderst mærkværdigt comeback, den nu 33-årige Tebow lader til at kaste sig ud i. Han har dog altid været anset som et generationstalent af en atlet, og hans krop har ikke ligefrem fået NFL-knubs de seneste mange år, så han bør rent fysisk kunne gøre sig gældende. Om Jaguars eller et andet hold ender med at skrive kontrakt med ham, er dog mere tvivlsomt.