Efter alt at dømme er Tim Tebow, efter hele ni års fravær, atter at finde i NFL – denne gang som tight end. Ifølge Ian Rapoport vil Jacksonville Jaguars inden for en uges tid annoncere en et-årig aftale med den tidligere quarterback.

For små to uger siden rapporterede samme Ian Rapoport, at Tebow havde prøvetrænet hos i Jacksonville, og at der mellem Jaguars og Tebow var fælles interesse om at bringe ham ind som tight end. Selvom intet er officielt endnu, lader parterne nu til at have fundet frem til en aftale.

Afgørende for denne mulighed er Jaguars nye cheftræner, Urban Meyer, der var Tebows college-træner ved University of Florida Gators. Sammen formåede de at vinde to mesterskaber. Han har længe været en Tebow-proponent, og hvis der er nogen, der ved, hvad Tebow kan bidrage med og som har erfaring med at udnytte hans talenter, så er det Meyer.

Tim Tebow opnåede blandt mange kultstatus på trods af en yderst kort NFL-karriere. Men selv de største Tebow-følgere vil formentlig være chokerede over, at Tebow nu får mulighed for at gøre comeback ni år siden han sidst spillede en meningsfuld NFL-kamp.

Flere hold har i tidernes løb efter sigende udvist interesse i Tebows ydelser som tight end – et positionsskift, Tebow hidtil har været uinteresseret i. Den tidligere quarterback har, foruden korte pre season-ophold hos New England Patriots og Philadelphia Eagles, ikke været at finde i en NFL-trup siden 2013, hvor han som tredjevalg hos New York Jets så sin karriere løbe ud i sandet efter en højt omtalt 2011-sæson.

Denver Broncos draftede noget overraskende Tebow i 2010-draftens første runde. I 2011, efter Broncos’ forfærdelige 1-5 start med Kyle Orten som startende QB, blev Tebow udnævnt som starter. På spektakuær vis vandt han og Broncos 7 ud af de næste 8 kampe, og legenden om Tebow, der på trods af, at han i forvejen var en af de mest profilerede college-spillere nogensinde, nåede nye højder. Den blev dog ikke ringere, da Tebow kastede et 80 yard kampvindende touchdown på det første spil i overtiden af Wildcard-kampen imod Pittsburgh Steelers, der havde ligaens bedste forsvar.

Selvom Tebow nu tilsyneladende er en Jaguar, så er han formentlig ikke selvskrevet en plads på holdkortet. Han har altid været anset som et generationstalent af en atlet, og hans krop har ikke ligefrem fået NFL-knubs de seneste mange år, så han bør rent fysisk kunne gøre sig gældende på trods af sine 33 år. Han har dog hverken i college eller i NFL grebet en bold i en kamp, så hans evner som pass catcher og chancer for at ende på det endelige holdkort er dog uvisse.