Tirsdag satte NFL navn på tre tyske byer, der kan få en NFL-kamp, men i samme åndedrag blev Danmark nævnt.

Eller Danmark og Danmark. Der blev sagt “the Nordics”, men det vender vi tilbage til…

Tirsdag udpegede NFL de tre tyske byer Düsseldorf, Frankfurt og München som mulige værtsbyer for en NFL-kamp.

NFL kommer dermed til at spille op til fem kampe i Europa næste år. Fire i England og foreløbigt én i Tyskland.

Men den NFLske ekspansion i Europa stopper ikke her. For faktisk kan Danmark også på sigt komme i spil til en NFL-kamp.

Brett Gosper, der er NFLs øverste chef i Europa bragte nemlig Norden i spil, da han tirsdag satte ord på NFLs interesse i europæiske kampe. “Vi har modtager stor interesse fra tyske byer, som understreger, hvilken fantastisk mulighed det er at blive værtsby for en NFL-kamp. Både hvad angår økonomi, eksponering og muligheden for at blive base for NFLs udvidede engagement i Europa.”

Og så kom det fra Brett Gosper: “Frankrig, Spanien og de nordiske lande er også med i ligaens langtidsplaner som mulige værtsbyer for NFL-kampe.”

Det er klart, at det er ikke er noget, der sker i 2022 eller 2023 for den sags skyld, og der er også hele udfordringen med, at Parken kun har plads til 38.500 tilskuere, som faktisk tidligere har afholdt NFL fra at gå videre med en dansk ansøgning (den var jeg selv med ind over sammen med den tidligere amerikanske ambassadør James P. Cain).

Derfor er det nok mere plausibelt, at det bliver Friends Arena i Stockholm med plads til 53.000 tilskuere, som NFL kigger nærmere på, hvis de skulle beslutte sig for at rykke teltpælene nord på.

Men vi har da lov at håbe…

Se alle kampe, der er spillet internationalt gennem årene her.