Colts står uden erfaring på quarterback i den første del af sæsonen.

Først var meldingen, at Carson Wentz ikke ville opereres, men efter klubbens læge mandag fandt ud af, at det er gammel skade, der er brudt op, har Colts nu besluttet, at deres startende quarterback skal under kniven.

Indianapolis Colts cheftræner Frank Reich fortalte mandag, at quarterback Wentz skal opereres for at fjerne et stykke knækket knogle, og at han dermed kommer til at misse op til 12 uger, skriver avisen Indianapolis Star.

Reich fortalte, at Wentz sandsynligvis brækkede foden i high school uden at være klar over det og aldrig blev opereret for det. Over tid har et stykke knogle løsnet sig og under sidste uges træning sprang skaden helt op og betød at Wentz måtte udgå.

Tilbage i februar blev Carson Wentz genforenet med sin tidligere offensive koordinator Frank Reich. Det skete, da Indianapolis Colts slog en handel af med Eagles, som fik et tredjerundevalg i 2021 og et potentielt andenrundevalg i 2022, hvis Wentz spiller mindst 75% af alle snaps i 2021.

Carson Wentz var udset en bærende rolle i Indianapolis, hvor han skulle overtage tjansen som startende quarterback fra Philip Rivers, der trak sig tilbage efter 2020-sæsonen. Senest avancerede Colts til første runde af slutspillet – og nu er ambitionerne at tage det næste skridt.

Der var ellers lagt i kakkelovnen til en afgørende sæson for Carson Wentz, hvor han endegyldigt skulle bevise sit værd i NFL efter en skuffende afslutning på karrieren i Philadelphia. I 2020 kastede Wentz blot 16 touchdowns og hele 15 interceptions, mens han tog 50 sacks, inden han blev bænket til fordel for Jalen Hurts.

Foruden Carson Wentz råder Indianapolis Colts over uerfarne Jacob Eason og nytilkomne Brett Hundley, som tidligere har ageret reserve-quarterback i Green Bay og Arizona.

Mandag meldte Nick Foles sig på banen som interesseret i at komme til Colts. Han vandt Super Bowl 52 for Eagles og blev kåret til MVP, efter han havde overtaget hvervet fra en skadet Carson Wentz i grundspillet. Colts nuværende headcoach Frank Reich var offensiv koordinator for Eagles, og de to kunne nu genforenes hos Colts. Desuden er der løse rygter om, at Colts kunne være interesseret i en handel med Las Vegas Raiders for Marcus Mariota.