Danske Hjalte Froholdt bør være blandt New England Patriots’ udvalgte spillere til 2020-sæsonen. Og det er ikke umuligt, at han starter. Det vurderer tre journalister, der dækker Patriots tæt.

2020 kan blive året, hvor Hjalte Froholdt får sit gennembrud i NFL. Danskeren fik sit første år i verdens bedste football-liga spoleret af en skulderskade, men nu er han tilbage på 100 procent, og han har fine chancer for at spille sig godt ind på Patriots-mandskabet i den kommende sæson.

Det fortæller tre journalister, der dækker Patriots tæt, til Gul Klud.

Phil Perry fra NBCS Boston:

– Hjalte har gode muligheder. Selvfølgelig er det aldrig ideelt at misse din rookie-sæson til en skade, men jeg ved, at han var på faciliteterne og trænede (work out, red.) i slutningen af sidste sæson. Jeg ved, at de (Patriots, red.) er håbefulde, at han (Hjalte, red.) vinder en plads på rosteret i år to. OTA’s i foråret og træningslejren til sommer bliver vigtige for ham.

– Grunden til, at der er en god mulighed invendigt på den offensive linje er, at Patriots kan miste to værdifulde spillere med både G Joe Thuney og første-reserven Ted Karras fri på markedet. C David Andrews venter også stadig på at blive clerat for en blodprop i lungen, der ødelagde hans 2019. Andrews er optimistisk, han får OK, men Shaq Mason er reelt det eneste sikre kort til at starte i 2020. Jermaine Eluemunor er en spiller, Hjalte kommer til at konkurre med. Patriots tradede et fjerderundevalg for at få ham (Eluemunor, red.). Det er svært at vide, hvordan free agency og draften kommer til at forløbe, men der er en reel vej til spilletid for Hjalte, hvis han kan udnytte de chancer, han vil få.

Læs også: Store forventninger til skadesfri Froholdt

– Dante Scarnecchias karrierestop er ikke godt for noget, fordi han er så dygtig en læremester. Men jeg tror ikke, at Scarnecchia eller Bret Bielemas afgang kommer til at påvirke, hvordan Bill Belichick ser på Hjalte. Om de to var der eller ej, skulle Hjalte gøre sig fortjent til alt. Det ændrer sig ikke. Derudover tyder det på, at Patriots finder erstatningen (for Scarnecchia, red.) i organisationen. Det betyder, at uanset hvem der kommer til at stå I spidsen for offensive linje, så kender vedkommende Hjalte og har sandsynligvis same syn på Hjalte som Scarnecchia. De kunne se ham som en backup. De kunne se ham som en eventuel starter, hvis alt går vel. Patriots er ligeglade med, hvor deres spiller kommer fra eller spillede i college. De har set practice squad-spillere som Ryan Wendell and Dan Connolly udvikle sig til solide startere indvendigt på den offensive linje. Når du er i bygningen, så er det op til dig.

Evan Lazar fra CLNS Media Network:

– Jeg vil sige, at Hjalte er i en både good og svær situation. Han mistede sin rookie-sæson til en skade, men en del af grunden til, at han blev placeret på IR-listen, skyldes, at han faldt bagud sine konkurrenter. Det sker med rookies, men det signaler, at han har mere at lære, end Patriots først forventede. Med det sagt har Patriots to bærende spillere som free agents på center (Ted Karras, red. ) og venstre guard (Joe Thuney, red.), der nok smutter. Hvis en eller begge to gør det, så åbner det for en plads som starter, som Hjalte kan konkurrere om i træningslejren.

Læs også: Hvad kan vi forvente af Hjalte Froholdt i 2020?

– Jeg krydser fingre for ham. Han er en fantastisk fyr og en dygtig spiller. Det sker ofte i NFL, især i Patriots, at han rookie bliver holdt tilbage i sit rookie-år. Jeg vil sige, at han har gode chancer for at komme på holdet som backup. Det er nok for tidligt for at starte i 2020.

Doug Kyed fra NESN:

– Hjalte vil helt sikkert være med i kampen om starterpladsen på venstre guard, hvis Joe Thuney forlader Patriots i free agency som forventet. Jeg har talt med en kilde, der har store forhåbninger til Froholdt i 2020, da han har den rigtige indstilling og de atletiske evner for en offensiv linjemand i Patriots.


Hvordan tror du, at Hjalte Froholdts 2020 bliver? Får han sit store gennembrud, eller bliver det (endnu) en svær sæson for danskeren? Kom med din holdning i kommentarfeltet herunder!