Hver uge i NFL-sæsonen giver vi på Gul klud et overblik over Hjalte Forholdts spilletid og udsigter i New England Patriots. Her kigger vi på kamp 8.

Hjalte Forholdt spillede natten til tirsdag dansk tid sin ottende kamp i NFL for New England Patriots, og det gjorde han som special teams-spiller.

For anden uge i træk fik den danske guard nemlig ikke spilletid på angrebet, men måtte i stedet nøjes med at spille, når kicker Nick Folk skulle sparke ekstra point og field goals. Og det skulle han altså ofte i sejren over New York Jets.

Seks gange var Hjalte Froholdt på banen, og han leverede en fin indsats på special teams, hvor det er svært at skille sig ud som offensiv linjemand. Samtidig havde enheden ingen problemer, i og med at Nick Folk ramte på alle sine seks spark – blandt andet det kampvindende i slutminutterne.

Mod Jets var Patriots’ offensive linje fortsat i noget nær stærkeste forfatning, da den bestod af Joe Thuney, David Andrews, Shaq Mason og Michael Onwenu spillede størstedelen af kampen, mens Isaiah Wynn og Korey Cunningham deltes om spilletiden på venstre tackle.

Hvordan er udsigterne?
Hjalte Froholdt har fået spilletid i to kampe i denne sæson på angrebet, og det er selvsagt positivt, at han får noget erfaring.

Begge gange har det imidlertid været som reserve – enten på grund af skader eller for at spare starterne – og det er svært at se det blive til mere end en rolle som reserve i denne sæson.

Det kommer an på, hvor hårdt ramt af skader Patriots’ offensive linje vil være. Starterne er tilbage i fulde omdrejninger, og også reserven James Ferentz er tilbage i truppen, efter at han var på COVID-reservelisten. Hjalte Froholdt har med andre ord lang vej til spilletid.

Hidtil er det meget uvist, hvordan udsigterne er, men Bill Belichick og kompagni har vist, at de først er klar til at smide danskeren i ilden, når det er meget tiltrængt. Det kræver derfor formentlig også en hel del skader, hvis han skal spille på andet end special teams i resten af sæsonen.

Hvis man skal prøve at kigge på andre muligheder for spilletid til danskeren, kan man sige, at Patriots’ sæson ser ud til at være mere eller mindre tabt. De har nemlig blot vundet to af syv kampe. Mon Bill Belichick vil begynde at forberede sig på fremtiden og give nogle af de yngre spillere mere spilletid? Kunne det være en chance for Hjalte? Det er formentlig tvivlsomt, men man skal aldrig sige aldrig.

Man kan også kigge fremad mod næste sæson. Joe Thuney har nemlig kontraktudløb, og der skal findes en ny venstre guard. Rykkes Michael Onwenu ind på guard, selvom han imponerer på tackle, eller giver de en ny spiller – eksempelvis Hjalte Froholdt – chancen? Det må vi dog vente et stykke tid på at få svar på.