Denne søndag tørner Danske Hjalte Froholdt sammen med højtflyvende San Francisco 49ers.

Hjalte Froholdt og resten af Arizona Cardinals’ mandskab er tilbage på pletten, når de møder divisionsrivalerne fra San Francisco 49ers i femtende spillerunde. Cardinals har afviklet en velfortjent friuge, som faldt i kølvandet på holdets imponerende sejr over Pittsburgh Steelers på 24-10. Set med danske briller var det ét af NFL-sæsonens højdepunkter, da Hjalte Froholdt udmærkede sig i en sådan grad, at han blev udnævnt til ”ugens hold” af analyse- og datamediet Pro Football Focus.

Med den sene friuge i gemmerne har Hjalte Froholdt forhåbentlig restitueret og forberedt sig grundigt på resten af grundspillet, som fortsat byder på fire kampe. I femtende spillerunde venter højtflyvende San Francisco 49ers, som har vundet fem kampe i træk, hvor de bl.a. har besejret Seattle Seahawks to gange og ellers ydmyget titelaspiranterne fra Philadelphia Eagles med hele 42-19.

Det bliver anden gang i sæsonen, at Froholdt møder 49ers. I det første møde leverede danskeren en bundsolid præstation, hvor han ikke tillod et eneste sack og fik sat sig igennem i løbespillet. Cardinals tabte dog med 35-16, og derfor har de revanche til gode.

Hvad kan Hjalte Froholdt forvente af 49ers’ forsvar?

Til forskel fra det første indbyrdes opgør, så står San Francisco 49ers til at mangle en række defensive profiler, hvilket kan stor betydning for Hjalte Froholdt. I skrivende stund er Hjaltes to direkte modstandere Javon Hargrave og Arik Armstead meldt ude, da de døjer med henholdsvis en forstrækning og en fodskade. Det er et stort slag for 49ers’ forsvar, da Hargrave og Armstead har været storspillende i 2023-sæsonen, hvor de tilsammen står noteret for 67 tacklinger og 11 sacks.

Derudover må 49ers undvære linebacker Oren Burks, mens safety-stjernen Talanoa Hufanga er dømt ude for sæsonen med en korsbåndsskade. På den anden side har 49ers kastet nyt stjernedrys ud over sin defensive linje ved at hente Chase Young til fra Washington Commanders. Young missede sæsonpremieren, hvor Cardinals mødte hovedstadsklubben, så det bliver første gang, at Hjalte Froholdt og resten af Cardinals’ offensive linje skal prøve kræfter med den dygtige presspiller. I de ni kampe Chase Young har spillet i år, har han leveret 18 tacklinger og 6,5 sacks.

Med skadeskvalerne in mente bliver det endnu tydeligere, at 49ers’ forsvar er bygget op omkring superstjernerne Nick Bosa og Fred Warner. Bosa har ikke haft den samme succes i år, som vi er vant til at se, men han står stadigvæk noteret for 9,5 sacks i sæsonen, og er garant for voldsomt og effektivt presspil, der nok også skal teste Hjalte Froholdt.

Fred Warner er 49ers’ bankende hjerte på forsvaret, da han både læser spillet til perfektion, er dygtige til at kommunikere til sine medspillere, og så er han ovenikøbet en atletisk ”freak”. Warner er en force i opdækningsspillet, hvor han kan følge med modstandernes tight ends og receivers, mens han også er en force i løbespillet, hvor han altid er garant for et stort hit eller to. Efter 13 kampe har Warner leveret 107 tacklinger, to sacks, tre forcerede fumbles og fire interceptions.

Hvem er Hjaltes direkte modstander?

Som nævnt er både Javon Hargrave og Arik Armstead meldt ude af søndagens divisionsopgør, og det betyder, at Hjalte Froholdt kommer til at stå over for to reserver i form af Javon Kinlaw og Kevin Givens. Af de to er det utvivlsomt Javon Kinlaw, som vækker størst genkendelse hjemme i de danske stuer, da han blev valgt i første runde af 2020-draften.

Oprindeligt var Javon Kinlaw udset at skulle afløse DeForest Buckner, som 49ers havde sendt til Indianapolis Colts, fordi kontraktforhandlingerne var gået i hårdknude. Kinlaw har imidlertid haft svært ved at leve op til de tårnhøje forventninger, mens han også har været hårdt plaget af knæskader i sine første fire sæsoner som professionel. Faktisk har Kinlaw endnu til gode at færdiggøre en hel sæson i NFL, og derfor var det ikke overraskende, at 49ers så sig nødsaget til at forstærke sin defensive linje med Javon Hargrave forud for 2023-sæsonen.

Derfor har Javon Kinlaw meget på spil, når han nu får muligheden for at bevise sit værd på ny. Han spiller ret beset for sin fremtid i NFL, og det kan godt betyde, at Froholdt skal være særligt påpasselig, når han står over for den 26-årige defensive linjespiller.

Som spillertype er Javon Kinlaw et ordentligt brød, som måler 196 centimeter og vejer i omegnen af 145 kilo, hvorpå han er en anelse større end Hjalte. Det er dog ikke ensbetydende med, at Kinlaw har været en force mod løbespillet i NFL – tværtimod har han spillet overilet og begået et hav af personlige fejl, som har gjort ham til et sårbart punkt på 49ers’ forsvar. I år har Kinlaw været relativt produktiv i presspillet, når han har fået chancen, hvilket har kastet 3 sacks og hele 22 ”hurries” af sig.

Hjalte Froholdt har en gylden mulighed

Summa summarum har Hjalte Froholdt en gylden mulighed for at sætte sig igennem og bygge videre på sin hidtil bedste præstation i NFL, når han møder 49ers’ skadesplagede defensive linje. Danskeren bør være i stand til at håndtere Javon Kinlaw, som ganske vist har alt at spille for, men som endnu ikke har slået til i NFL. Det betyder, at vi godt kan tillade os at have forventninger til, at Hjalte Froholdt udmærker sig igen i femtende spillerunde.

Om det også er ensbetydende med, at Cardinals står en chance over for mægtige San Francisco 49ers, er mere tvivlsomt. Kyle Shanahan råder over et komplet mandskab, som både har tilladt færrest point (15,8 pr. kamp) og scoret tredje flest point (29,2 pr. kamp) i NFL, og især Brock Purdy er vågnet op til dåd på det seneste, hvor han har kastet for 1.520 yards, 13 touchdowns og bare to interceptions i de sidste fem kampe. Deebo Samuel er også brandvarm, efter at han har scoret syv touchdowns i samme periode, så Kyler Murray skal virkelig kridte skoene, hvis Cardinals skal kunne følge med Shanahans scoringsmaskine.