Danske Hjalte Froholdt er en del af New Englands Patriots’ trup på 53 spillere til sæsonstart.

Hjalte Froholdts første sæson i NFL blev aldrig det, han havde drømt om. En skade i den sidste preseason-kamp satte New England Patriots-danskeren ud af spillet og senere på IR-listen, hvor han tilbragte resten af 2019. Men nu ligner det i høj grad, at den 24-årige offensive linjemand bliver den første dansker i aktion i verdens bedste football-liga siden 2007.

Læs også: Froholdt ville gerne have spillet med Brady: Ville have været fedt at være en del af

Sent søndag aften fritstillede New England Patriots hele 24 spillere og trimmede dermed truppen ned til den tilladte størrelse på 53 spillere. Heriblandt finder vi Froholdt, der er en af ti offensive linjemand hos de mangedobbelte forsvarende AFC East-mestre.

Det var forventet, at Froholdt ville klare det sidste og afgørende cut, men det gør ikke præstationen mindre fantastisk i en dansk kontekst. Svendborgenseren kan blive den første markspiller med rød-hvidt pas til at spille en NFL-kamp, hvis han får debut for Patriots i sæsonen.

Med forbehold for skader og andre former for uheld – 7-9-13 – er det så godt som sikkert, at Hjalte Froholdt får sin officielt debut for New England Patriots. Han kommer ikke til at starte, da den offensive linjeme er som skrevet i sten bort set fra højre tackle-positionen. Men Froholdt er en af seks indvendige offensive linjemænd og kan spille både guard og center. Den alsidighed giver ham rigtig gode muligheder for at være blandt de første til at få chancen, hvis der af den ene eller årsag skal udskiftes centralt på linjen.

Læs også: Froholdt: Jeg er bedre nu – men der er stadig lang vej igen

Hjalte Froholdt blev draftet af New England Patriots i fjerde runde af 2019-draften.

Det skal bemærkes, at Froholdt ikke er 100 procent sikker på at være en del af Patriots-holdet om en uge eller to måneder. Klubben kan stadig fritstille og fyre spillere. Men danskeren bør være rimeligt sikker.