Tirsdag hentede Cleveland Browns Hjalte Froholdt ind. Det er vigtigt for danskeren af flere årsager. Blandt andet en klækkelig lønforhøjelse.

Hjalte Froholdt var lidt den glemte dansker i NFL. Det var længe siden, vi havde hørt noget til ham, og der var tvivl om, hvilken retning karrieren ville gå. Tirsdag kunne vi her på Gul Klud fortælle, at han nu skifter til Cleveland Browns.

Inden sæsonen blev han fritstillet af Houston Texans, men umiddelbart efter hentet tilbage til klubbens practice squad, der består af 16 løst tilknyttede spillere, der træner med holdet i håb om at tilspille sig en plads i truppen.

Andre klubber kan frit hente spillere på hinandens practice squads, men her kommer første lille lækre detalje ind for Hjalte Froholdt.

Hvis en klub henter en spiller på en anden klubs practice squad, så skal spilleren automatisk indlemmes i den nye klubs 53-mands trup.

Nu gælder det så naturligvis for danskeren om at vise sig frem og spille godt til Browns træninger. Godt nok er han nu en del af den aktive trup hos Browns, men han skal stadig kæmpe for at komme med i den udvalgte skare på 48 spillere, som klubben kan stille med på kampdag.

Hvad tjener Hjalte Froholdt?

Den anden gode ting for Hjalte Froholdt er naturligvis løn. Practice squad spillere er faktisk ganske godt betalt, men det står ikke mål med en NFL-løn, som han nu kvalificerer sig til.

Hans løn i de sidste fire uger som practice squad spiller hos Texans har ligget på 9.200 dollars om ugen eller små 60.000 kr.

Hans løn hos Browns stiger nu til NFLs minimumsløn. Hans årsløn ville ifølge den nye overenskomst mellem NFL og spillerforeningen ligge på 920.000 dollars. Det får han hver uge 1/18 af (der er 18 uger i grundspillet, og spillerne får en ugentligt rate udbetalt). Det svarer til 51.100 dollars om ugen eller ca. 328.000 kr. – uanset om han spiller ej.

Fra bundhold til tophold

Den sidste faktor, som nok får danskeren til at smile helt ud gennem hjelmen, er naturligvis forskellen på talentniveauet på de to mandskaber.

Hjalte går fra at være levende kegle hos Texans, der er et af NFLs dårligste mandskaber og står i en penibel situation med hele Deshaun Watson situationen, til at være en del af Cleveland Browns, der lige nu er blandt NFLs bedste hold, og af mange betragtes som en outsider til Super Bowl.

Det er gode nyheder for danskeren, der blev draftet af New England Patriots i 4. runde i 2019, men sad ude hele første sæson med en skulderskade. Sidste år skiftede han til Texans, men netop som han stod foran sin debut, fik han Corona.

Den 25-årige dansker nåede dermed aldrig på banen for Texans, men kan nu se frem til at genstarte karriere hos Cleveland Browns, der har vundet tre af sine fire første kampe og ligger på en delt førstplads i AFC North.

Hey Dawgpound… er I klar på lidt Danish Dynamite?