Atlanta Falcons har skrevet kontrakt med den tidligere Panthers-runningback Mike Davis.

Mike Davis fik sit foreløbige gennembrud i NFL i fjor, da han vikarierede for en skadet Christian McCaffrey i Carolina Panthers. Således slog Davis sine personlige rekorder for antal løbede yards (642), grebne yards (373) og scoringer (otte) i 2020-sæsonen.

På den baggrund har Mike Davis fået blod på tanden, hvortil han har søgt lykken hos divisionsrivalerne fra Atlanta Falcons. Her skal Davis duellere med Ito Smith om tjansen som startende runningback efter, at Falcons – foreløbigt – har sagt farvel til Todd Gurley og Brian Hill.

Mike Davis har angiveligt skrevet under på en toårig aftale til værdi af cirka 35 millioner danske kroner. Heraf er størstedelen – i omegnen af 20 millioner danske kroner – garanteret, mens resten afhænger af diverse klausuler.

I Atlanta bliver Mike Davis en del af Arthur Smiths nye projekt. Smith er kommet til som cheftræner efter en periode som offensiv koordinator for Tennessee Titans, hvor hans angreb i høj grad levede på løbespillets – navnlig Derrick Henrys – evne til at sætte og dominere spillet.