Efter lang tids polemik omkring den yderst talentfulde runningback, er det nu officielt. Le’Veon Bell tager sine talenter til New York.

Efter en saga, der efterhånden har strukket sig over flere sæsoner, har runningback Le’Veon Bell fundet sig en ny arbejdsgiver. Det bliver New York Jets, der de næste fire år skal nyde godt af en af ligaens bedste runningbacks.

Bell kommer ifølge ESPNs Adam Schefter til at tjene op til 52,5 millioner dollars. Det er en årsløn på lidt over 13 millioner. Det er dermed langt fra de ønsker, der fik ham til at sidde ude hele 2018-sæsonen. Der er endnu ingen meldinger om, hvor mange garanterede penge kontrakten indeholder.

Bell ønskede være ligaens bedst betalte runningback og sagde nej til et tilbud fra Steelers, der angiveligt lød på 70 millioner fordelt på fem år. Det ville have været en årsløn på 14 millioner per sæson, altså mere end den nuværende aftale. Den 27-årige stjernespiller ledte efter signede på en årsløn, der ville have toppet 17 millioner dollars, og derfor valgte han, i samarbejde med sin agent, at han ikke ville spille for Steelers i 2018.

Den beslutning kostede runningbacken 14,5 millioner dollars i garanterede penge, som han ville have fået for for andet år i træk at spille under franchise tagget.

Bell bliver med den nye aftale ikke engang ligaens bedst betalte runningback, det er stadig Todd Gurley, der tjener 15 millioner per sæson. Den nye Jets-spiller undgik dog den hårde belastning, som han normalt var under i Pittsburgh, hvor han var en central spiller i holdets offensiv. Runningbacks har korte karriere i NFL, så mange tidligere så god mening i beslutningen, selv om det ikke var enige. Om det kan opveje tabet af penge og det faktum, at han undgik skader og passede på sin krop ved kun Bell selv.

I New York kommer han til et mandskab, der har været særdeles aktive i free agency og forsøger at bygge et godt hold op omkring unge quarterback Sam Darnold. Bell bliver uomtvisteligt en vigtig faktor i den proces.

Et sjovt tvist på hele dette langtrukne skifte, er at kontrakten ikke blot er mindre end Bells oprindelige ønsker, men også er mindre, end det beløb en fan i februar 2018 forsøgte at lokke Bell til New York med – forslaget lød, “kom til New York Jets, vi vil give dig 60 millioner dollars i kontanter”, hvortil Bell svarede “Det er ikke nok til at løbe med Jets.”

Bell selv virker dog til at være glad for at være tilbage i grønt. Collegekarrieren blev spillet for Michigan State Spartans, der også har grønne farver. Med Bell som Jets-spiller og Saquan Barkley som Giants-spiller har fansene på MetLife stadium meget at glæde til til i 2019, også selv om Odell Beckham Jr. på meget overraskende vis blev tradet til Cleveland Browns.

https://twitter.com/realMM412/status/1105689024780480513