Eagles har sagt farvel til Nick Foles samt et par andre profiler. Men resten af fundamentet står stadig stærkt, og samtidig har man fået forlænget en række profiler og hevet kvalitet ind samtidig.

Free agency er overstået, og draften nærmer sig så småt. Den næste måned kigger vi nærmere på begge ting for alle 32 hold. Hver dag får du en ny artikel, der analyserer holdets ageren i free agency og kigger frem mod deres draft. I dag sætter vi fokus på Philadelphia Eagles.

Nævneværdige afgange:
Nick Foles, QB (kontraktudløb, nu i Jaguars)
Michael Bennett, DE (trade med Patriots)
Jordan Hicks, MLB (kontraktudløb, nu i Cardinals)
Jordan Matthews, WR (kontraktudløb, nu i 49ers)
Haloti Ngata, DT (karrierestop)
Golden Tate, WR (kontraktudløb, nu Giants)
Timmy Jernigan, DT (kontraktudløb)
Jay Ajayi, RB (kontraktudløb)
Mike Wallace, WR (konrtaktudløb)
Stefen Wisniewski (kontraktudløb)

Nævneværdige tilgange:
Malik Jackson, DT (3 år, 30 mio dollar)
DeSean Jackson, WR (trade med Buccaneers)
L.J. Fort, LB (3 år, 5,5 mio dollar)
Andrew Sendejo, S (1 år, 1,3 mio dollar)
Vinny Curry, DE (1 år, 2,25 mio dollar)
Jordan Howard (trade med Bears)

Nævneværdige kontraktforlængelser:
Brandon Graham, DE (3 år, 40 mio dollar)
Jason Kelce, C (3 år, 24 mio dollar)
Isaac Seumalo, OL (3 år, 15,9 mio dollar)
Jason Peters, OT (1 år, 6 mio dollar)
Ronald Darby, CB (1 år, 6,5 mio dollar)

Eagles ligner fortsat en yderst velsmurt maskine!

Det er altid svært at gå ind til en sæson når man som klub lige har vundet sin første Super Bowl. Derfra kan det næsten kun gå en vej – nedad. 2018 sæsonen startede da også sådan. Efter spilleuge 10 havde man kun vundet fire kampe og tabt seks. Men med en flot slutspurt fik man hevet sig i slutspillet hvor Saints blev endestationen i divisional runden. Mange af de brikker man havde fra den sæson er fortsat på matriklen hos Eagles, som sagtens kan gå langt i 2019 også.

Forsvaret

Kendetegnende for Eagles sidste år var igen deres fænomenale niveau der hvor mange NFL kampe bliver vundet, nemlig i skyttegravene. Fletcher Cox fortsatte sin brølende dominans og var samme med Aaron Donald den eneste spiller i NFL der fik lagt pres på quarterbacken mindst 100 gange! Michael Bennett var ligeledes en vigtig del af den defensive linje, men han er sendt til Patriots. Bennett er en dygtig spiller, men med forlængelsen af Brandon Graham og tilføjelsen af Vinny Curry og Malik Jackson krydret med Chris Long så har Eagles rigeligt med folk der kan nedlægge quarterbacken.

Det større problem for Eagles er mere i opdækningen. De tog et stort skridt ned her sidste år, men det var meget grundet skader også. Ronald Darby døjede meget med skader, og safety Rodney McLeod var også savnet. Darby er forlænget, og jeg synes, det er fint, de får ham på en kun 1-årig kontrakt grundet hans skader. Tilføjelsen af Sendejo giver dem noget udmærket dybde i bagkæden, skulle de ramme ind i skadesproblemer igen.

Jordan Hicks var en rigtig god linebacker i opdækningen, så at miste ham er selvfølgelig et mærkbart tab, som efterlader lidt et hul, som LJ Fort ikke kan udfylde, omend han er en fin tilføjelse ift. dybden. Samlet har de altså stadig en del huller her, som skal adresseres.

Angrebet

På angrebet tog den offensive linje et lille skridt ned i forhold til det tårnhøje niveau de havde vist i Super Bowl sæsonen. Ligeledes hverken startede eller sluttede Carson Wentz sæsonen, og det kan blive problematisk, for Nick Foles er ikke længere i Eagles. Deres backup lige pt hedder Nate Sudfeld.. ja hvem er det tænker du nok? Wentz har endnu til gode at fuldføre en hel sæson for Eagles, og spørgsmålet er, om de ikke henter en quarterback ind inden sæsonstart.

Wentz må dog trods alt være en glad mand. Han får i 2019 lov til at kaste til DeSean Jackson der vender tilbage til klubben der draftede ham tilbage i 2008. Derudover giver tilføjelsen af Jordan Howard dem en running back der virkelig kan tage de beskidte og hårde yards. Det var noget de manglede lidt sidste år. Derudover er dybden på runningback fin med en palette af spændende spillere. Den offensive linje er ligeledes intakt efter man fik forlænget med både Kelce og Jason Peters. Eneste bekymring er dog, at både Kelce og Peters er ved at være lidt oppe i alderen, så faren for skader er der selvfølgelig. Samtidig så led guard Brandon Brooks en skade i playoffs sidste år, hvor man evt kunne drafte en sikkerhedsventil, hvis han ikke skulle komme sig.

Samlet vurdering

Jeg synes man som Eagles fan godt må sidde og klappe lidt i hænderne her. Det er ikke vildt flashy udadtil eller noget, men Eagles har trods alt fået forlænget med alle de spillere de gerne ville. Og det er alle sammen på nogle rigtig fine kontrakter. At få fx Kelce på den kontrakt her er det rene tyveri for ligaens bedste center. Man havde ikke det store økonomiske råderum inden free agency, men alligevel har man faktisk fået tilføjet kvalitet til holdet også. Foles, Bennett og Hicks er selvfølgelig store spillere at miste, men det er ikke noget man ikke kan overleve. Alle de 1-årige kontrakter gør samtidig, at Eagles ikke er bundet på noget som helst, men kan se hvad de har i de forskellige spillere. Samlet set må det række til et flot ottetal.

Karakter: 8/10

Draften: Eagles vælger som nummer 25 i første runde
Holdmangler: LB, CB, LT, OG, RB
Det kan tydeligt ses her at det er i opdækningen at Eagles mangler lidt. For dem er det dog meget heldigt, da årets draft er utrolig dyb på forsvaret. Især i forhold til den defensive linje, hvor Eagles jo allerede har en del dygtige spillere. Dermed kan Eagles altså snildt være heldige at der falder en rigtig kvalificeret spiller til dem, når de vælger som nummer 25. De mangler en makker til Nigal Bradham på linebacker, men de kunne også sagtens bruge en dygtig cornerback eller to.

Mulige valg i første runde:

1. DeAndre Baker, CB, Georgia
Baker er en kanon cornerback der især er dygtig i press coverage.
Han har ikke tilladt et touchdown i over to år nu. Han ville være en øjeblikkelig opgradering til Eagles’ secondary og give en god makker til Ronald Darby.

2. Mack Wilson, ILB, Alabama
En linebacker der er særligt dygtig i opdækningen er Mack Wilson, og det er lige hvad Eagles mangler efter at have sagt farvel til Jordan Hicks. Han er meget dygtig til at læse quarterbacken, og ville være en fin tilføjelse til Eagles linebackergruppe.

3. Jonathan Abraham, S, Missisippi State
Her er en mad der bare rammer som en godstog. Han er et bæst imod løbet og tackler virkelig hårdt, hvilket blandt andet skyldes hans høje fart. Og så kan han samtidig dække tight-ends op. Når man er i en division med Evan Engram, Jordan Reid og nu også Jason Witten, så er det ikke helt dumt. Du kan se hans highlights i videoen herunder.