Rd.PickNavnPositionCollege
13Trey LanceQuarterbackNorth Dakota State
248Aaron BanksGuardNotre Dame
388Trey SermonRunningbackOhio State
3102Ambry ThomasCornerbackMichigan
5155Jaylon MooreOffensive TackleWestern Michigan
5172Deommodore LenoirCornerbackOregon
5180Talanoa HufangaSafetyUSC
6194Elijah MitchellRunningbackLouisiana

Bedste værdi: Trey Lance, QB, North Dakota State

Jeg overvejede at vælge Aaron Banks, da det grundet den store pris, som 49ers betalte for at rykke op og drafte Trey Lance måske er svært at kalde ham god værdi. I sidste ende tror jeg dog på, at quarterbacken og Kyle Shanahan bliver så god en duo, at man ikke kan slippe uden om en quarterback som den bedste værdi. NFL er en kasteliga og en quarterback-dreven liga, der skal meget til for at vinde uden en stjerne på positionen. Jimmy Garoppolo har leveret nogle fremragende præstationer som quarterback for 49ers, men der har også været en del dårlige kampe og alt for manger skader i blandt.

Lance tilføjer en helt anden dynamik til positionen og med en stærk arm og en god teknik, så skal der ikke meget til, før de andre småfejl udglattes. Jeg tror på, at Kyle Shanahan er manden, der får det til at ske. En quarterback som Lance, der lever op til sit potentiale, er forskellen mellem, at 49ers når slutspillet eller at de vinder Super Bowl. Hvorvidt det bliver i år, at det kommer til at udfolde sig er uvist, men den nye æra i San Francisco kan bliver utroligt spændende.

Værste værdi: Ingen

Når jeg sidder og ser 49ers draft igennem samlet set, så er der ingen spiller, som på papiret springer mig i øjnene som værende dårlig værdi. Det åbenlyse svar vil være, at hvis Lance ikke bliver en top 10 quarterback inden for de næste få år, så vil han være selvskrevet til prisen, uagtet hvad nogle af de andre spillere gør. Så meget betalte de for ham, og så meget af deres succes afhænger af quarterbacken.

Samlet vurdering:

Jeg er ganske vild med den draft, som San Fransisco endte med at få gennemført. Som beskrevet er der nu et kæmpe ansvar på Trey Lances skuldre, men ser man bort fra den store tilføjelse af quarterbacken, så fik holdet tilføjet dybde på en række vigtige positioner. Aaron Banks kommer til som en alsidig og dygtig guard, der kan udfylde et hul på højresiden af linjen og tilføjer noget styrke i løbespillet. Man kan være lidt skeptisk omkring guardens atletiske evner i Shanahans angrebssystem, men Notre Dame producerer bare dygtige linjemænd.

Trey Sermon tilføjer noget ligeledes rå power til et løbeangreb, der har været mere præget af fart og finesse, og det kan give skræmmende resultater for forsvar rundt omkring i NFL. San Francisco kunne have tilføjet dybde til bagkæden tidligere, eftersom det ligner et ømt punkt, men de to cornerbacks, de har tilføjet senere, var begge god værdi i de respektive runder. Ambry Thomas kommer til fra et NFL-lignende forsvar i Michigan og har en god fysisk spillestil. Deommodore Lenoir har ligeledes egenskaber, der bør gavne ham i 49ers’ forsvarstype, der kræver højt pres fra holdets cornerbacks. Begge er dygtige atleter, så der er noget at forme. 49ers hentede også den store offensive tackle, Jaylon Moore, der kræver en del udvikling, men kan være en god rotationsspiller de kommende år.

Det, der afholder 49ers fra at få topkarakter er, at ingen af de to cornerbacks ligner klare startere fra dag ét, hvilket også kan siges om quarterbacken. Derudover kan man måske tvivle på, om det var nødvendigt med en runningback i tredje runde, men jeg kan lide kombinationen af Sermon og Shanahan. Ellers er der ikke megen ris at give til Kyle Shanahan og John Lynch.

Karakter: 10

Næste side: Seahawks havde blot tre valg