2022-draften er overstået, og alle holdene i NFL har fået tilføjet et kuld af nye, unge talenter. På Gul Klud ser vi nærmere på, hvordan holdene har klaret sig, og hvilke spillere du skal holde øje med fremover. Vi fortsætter med NFC West.

Med 2022-draften pakket sammen er det blevet tid til at kigge nærmere på, hvad holdene foretog sig, og hvad vi synes om det.

Vi kommer i denne artikel med vores bud på, hvilke draftvalg hos NFC West-holdene, der udgør den bedste og dårligste værdi, og vi giver klubben en samlet karakter for 2022 draften.

RundeValgNavnPositionCollege
255Trey McBrideTight EndColorado State
387Cameron ThomasEdgeSan Diego State
3100Myjai SandersEdgeCincinnati
6201Keaontay IngramRunningbackUSC
6215Lecitus SmithGuard/CenterVirginia Tech
7244Chris MatthewDefensive BackValdosta State
7256Jesse LuketaEdgePenn State
7257Marquis HayesGuardOklahoma

Bedste værdi: Marquis Hayes, OG, Oklahoma

Arizona havde i fjor ikke megen succes med deres blokeringer i løbespillet og hverken Max Garcia, Justin Pugh eller Josh Jones imponerede synderligt på guard-positionerne. Derfor kan den store, fysiske Marquis Hayes potentielt få mere spilletid, end et syvenderundevalg normalt ville kunne. De fleste eksperter havde forventet, at han ville ende med at blive draftet omkring fjerde eller femte runde, så det er fremragende værdi at få ham så sent i draften. Som alle spillere, der ikke bliver set som valgt på første eller andendagen er der naturligvis en del spørgsmål omkring Hayes, blandt andet teknikken, men med den fysisk og indstilling han kommer med, så kan der bestemt arbejdes med ham.

Værste værdi: Myjai Sanders, Edge, Cincinnati

Cardinals havde brug for hjælp til forsvaret, men efter det fornuftige valg af Cameron Thomas få valg tidligere i draften, virker Sanders mere overflødig. Sanders er en lidt anden spiller end Thomas og har nogle eksplosive kvaliteter, der bestemt er behov for i Arizona, men han bliver 24 inden sæsonen starter og har i college haft problemer med sit temperament på banen. Sanders smed også en masse vægt inden combine, men testede ikke specielt imponerende for sin klejne statur. Måske han passer bedst som en outside rusher i et 3-4 system som Cardinals’, men teknik, styrke og alder gør ham til draftens værste værdi.

Samlet vurdering:

Arizonas draft var mere præget af, hvad de gjorde uden for de spillere, de reelt valgte. Cardinals sendte deres førsterundevalg til Baltimore i bytte for receiver Marquis “Hollywood” Brown samt valg nummer 100 . Det var en beslutning, som mange undrede sig over, da den blev eksekveret, men jeg kunne godt lide det. Det er kun blevet bedre efter det er kommet frem, at Deandre Hopkins får seks kampes karantæne. Brown giver angrebet en helt anden dynamik end Hopkins, AJ Green og Ertz har kunne give og er bedre end Christian Kirk, som de sagde farvel til i free agency.

Valget af Trey McBride undrer mig derfor lidt, da holdet umiddelbart har flere eller større mangler på forsvaret end endnu et mål til Kyler Murray, selv om McBride er en fin spiller. Jeg kan godt lide Cardinals beslutning om at gå efter pass rush-forstærkninger, trods jeg tænker Sanders var lidt for meget dobbeltkonfekt, når cornerback igen ligner en svaghed i klubben. De valgte ikke en defensiv back i årets draft før syvende runde, og selv om jeg på ingen måde synes klubben havde en dårlig draft, så har jeg svært ved at se mange spillere, der skal gøre den store forskel i år.

Karakter: 04

Næste side: Los Angeles Rams stemplede ind sent