Jeffrey Okudah, Ohio State


21 år
185 cm (6 fod 1 inches)
93 kg (205 pund)
2019 stats

Lavede 35 tacklinger, slog ni kast ned og lavede tre interceptions


Kort om Okudah
Forældrene kom til USA i 90’erne fra Nigeria, men Okudah er født og opvokset i USA. Han var anset som et stort talent ud af high school, og akademisk er han også godt med, da han havde mulighed for at vælge Stanford som sit college. Han valgte dog Ohio State, hvor han bidrog allerede i sin første sæson på “The Buckeyes” forsvar. I 2018 og 2019 var han starter på forsvaret. I 2019 blev han enstemmigt valgt til årets college-hold.

Styrker og svagheder

Styrker Svagheder
Lynhurtige fødder og ekstremt effektive bevægelser Route recognition kan blive lidt bedre i zone
Opgiver næsten ingen separation  
Spiller fysisk og tackler fornuftigt  
Teknisk meget velfunderet  

De fleste er enige om, at Jeffrey Okudah er årets bedste cornerback, og det er også svært at finde ting, som han ikke har forudsætningerne for at kunne udføre. Hvis vi starter med det fysiske, er Okudah prototypen på en cornerback. Han har over middel højde og længde og er samtidig tæt bygget med god styrke. Dertil er han stadig ikke så høj, at han begynder at få problemer med fart og short area quickness, som mange af de rigtig høje cornerbacks har. Tværtimod er hans bevægelser utroligt effektive, og han har nærmest ikke unødvendige bevægelser eller stivhed i sine hofter.

Hvis vi ser på det tekniske er han virkelig velfunderet, og der er ikke nogle dele af spillet, hvor han har betydelige mangler. Der er altid småting, som kan arbejdes med, men han er dejlig fysisk med god tålmodighed, timing og placement i sit punch, når han spiller press coverage. Senere på ruterne er han meget komfortabel med at spille receivernes hofte, og hans evne til at følge receiveren tæt i man coverage er strålende. Derudover er han meget disciplineret, og han havde ikke en eneste pass interference eller holding-straf i 2019.

Læs også: De bedste quarterbacks i draften

Der er som sagt altid småting at arbejde med, og der er flere områder, der kan forbedres yderligere, men jeg synes ikke, at Okudah har reelle svagheder i sit spil lige nu. Hvis jeg skal pege på én ting, som han kan arbejde mere på end det andet, så vil det være hans evne til at registrere og fornemme ruternes udvikling omkring sig, når han spiller zone. Det er ikke noget, han ikke kan, men nogle gange virkede han en snert sen på den, når han arbejde med zone match coverage.

Opsummering og system:
Okudah kommer fra et forsvar, som både spillede en del man og zone coverage, og han har erfaring med næsten alle typer af coverages. Det vil gøre hans overgang til NFL lettere, og jeg mener ikke, at der er et system, hvor Okudah ikke kan passe ind. Det vil dog være synd at smide ham ind på et forsvar, der arbejder meget i zone, da hans fænomenale bevægelses- og mirror-evner, efter min mening, skal have lov til at udfolde sig i man coverage.

Forventet valgt: Top 10

Næste side: C.J. Hendersons potentiale er mindst lige så højt som Okudahs