Det er ofte svært at vurdere holdenes ageren, når de vælger spillere i draften. Men hvordan gik det spillerne, der blev valgt i første runde for fire år siden? Der er langt mellem de rigtig gode spillere.

Det er svært at vide, hvilke spillere der får succes i NFL, og det er typisk først efter tre til fire år, at resultaterne rigtig kan ses. Mens NFL-holdene er på vej på sommerferie, er det måske passende at kigge lidt tilbage på første runde af 2015-draften. Her får du en gennemgang af alle 32 valg, og de valgte spilleres succes i NFL de sidste fire år.

I artiklen vil der være givet en vurdering af valget set udfra de første fire års præstationer. Der vil være fem kategorier, og de er fra værst til bedst: Flop, Under middel, Ok, Over middel og Succes.

1) Jameis Winston, QB, Tampa Bay Buccaneers
Stadig på holdet? Ja
Statistikker: 56 ud af 64 mulige kampe. 261 yards/kamp. 1,57 TDs/kamp. 1.03 INTs/kamp.
Forventningerne var naturligvis kæmpestore til Jameis Winston, da han blev valgt først alle i 2015. Desværre for Buccaneers har det ikke sendt Bucs mod de højere himmelstrøg i NFL. Holdet har stadig ikke været i slutspillet med Winston, og quarterbackens præstationer har været ganske svingende. Specielt de mange interceptions har været et problem for Winston, og i løbet af 2018-sæsonen blev han bænket til fordel for Ryan Fitzpatrick efter en stribe utilgivelige turnovers. I 2019 vil Winston fortsat være Buccaneers’ starter, når hele holdet starter forfra med Bruce Arians som cheftræner. Håbet er, at Arians kan løftet bundniveauet hos Winston, da quarterbacken også har nogle fine kvaliteter i sin værktøjskasse. Her fire år efter 2015-draften har Winston dog ikke været en succes på Floridas vestkyst.
Dom: Under middel

2) Marcus Mariota, QB, Tennessee Titans
Stadig på holdet? Ja
Statistikker: 56 ud af 64 mulige kampe. 214 yards/kamp. 1.23 TDs/kamp. 0.75 INTs/kamp

Ligesom med Winston har Marcus Mariota ikke været en udpræget succes hos Tennessee Titans. Hans spil har ikke været den samme rutsjebanetur som Winstons, men han grundniveau har heller ikke været synderligt højt. Det mest skuffende er måske, at udviklingen de sidste to år er gået den forkerte vej ovenpå en ellers ret solid 2016-sæson. Ligesom Winston går Mariota ind i sit sidste år af sin rookie-kontrakt, og 2019 kunne meget vel være sidste chance for Mariota i Tennessee. Det er måske værd at nævne, at Mariota i 2019 vil have den fjerde offensive koordinator på fem år. Det fordrer ikke umiddelbart en stabil og sund udvikling.
Dom: Under middel

 

3) Dante Fowler Jr., EDGE, Jacksonville Jaguars
Stadig på holdet? Nej – Tradet til Rams
Statistikker: 47 ud 64 mulige kampe – 16 sacks
Den professionelle karriere kom hurtigt på afveje for Dante Fowler, da han allerede i en af sine første træninger i 2015 rev korsbåndet over og dermed missede hele sin rookiesæson. Siden er han kommet tilbage og har undgået skader, men han har ikke rigtigt kunne bide sig fast som starter. Hos Jaguars var han blot en rotationsspiller, og han var kun starter én gang på to og et halvt år. Halvvejs inde i 2018-sæsonen blev han tradet til Los Angeles Rams for et sent tredjerundevalg, og her leverede han beskedne to sacks i otte kampe. Fowler er udset til at være starter i 2019, men han har fire år efter 2015-draften ikke været nogen ret stor succes i NFL.
Dom: Flop

4) Amari Cooper, WR, Oakland Raiders
Stadig på holdet?
Nej – tradet til Cowboys
Statistikker: 278 grebne bolde for 3.908 yards og 25 touchdowns (Bedste sæson: 83 rec. – 1.153 yds – 5 TDs)
Amari Cooper har haft en lidt spøjs karriere, og det har været ganske svingende i de første fire år. Hos Oakland Raiders startede han som lyn og torden, og han var over 1.000 yards i begge sine første to sæsoner. Så tabte Cooper dog selvtilliden, motivationen eller andet i 2017, og det blev kun til små 700 yards, hvilket blev fulgt op af kun 280 yards i de første seks kampe af 2018. Med udsigterne til vanskelige kontraktforhandlinger valgte Raiders i stedet at trade receiveren til Dallas Cowboys, hvor han blomstrede op igen med 725 yards i ni kampe. Spørgsmålet er nu, om han kan fastholde niveauet hos Cowboys, hvor han i så fald kan blive en succes. Hos Raiders endte han i hvert fald som et flop ovenpå et par ellers lovende år.
Dom: Under middel for Raiders, måske succes for Cowboys

5) Brandon Scherff, G, Washington Redskins
Stadig på holdet? Ja
Statistikker: 54 ud af 64 mulige kampe.
Det er ikke så ofte, at en guard bliver valgt i top fem, men Washington Redskins har haft stor glæde af Brandon Scherff. Siden han kom ind har han været fast starter og en solid skanse på højre guard for hovedstadsklubben. Han er blevet valgt til to Pro Bowls, og inden han blev skadet midtvejs i 2018-sæsonen var han på vej mod status som en af ligaens bedste guards. Man må forvente, at han forlænger med Redskins henover sommeren, og at han i så fald bliver en af ligaens bedst betalte guards.
Dom: Succes

6) Leonard Williams, DT, New York Jets
Stadig på holdet? Ja
Statistikker: 64 ud af 64 mulige kampe. 17 sacks i alt over fire sæsoner
Mange anså Leonard Williams som den bedste spiller i 2015-draften, og den defensive tackle fra universitetet USC har også gjort det hæderligt i NFL for Jets. Dog har Williams ikke helt været den force, som mange havde regnet med. I 2016 lignede han en mand på vej mod stjernerne, da han i sin anden sæson havde syv sacks og blev valgt til Pro Bowl. Siden er succesen lidt mere begrænset, selvom han også har været en fin spiller i 2017 og 2018. Derfor er det heller ikke sikkert, at han får en ny kontrakt med Jets, og en ubetinget succes har han altså ikke været.
Dom: Over middel

7) Kevin White, WR, Chicago Bears
Stadig på holdet?
Nej – Nu hos Cardinals
Statistikker: 14 kampe på fire år. 25 grebne bolde for 285 yards og nul touchdowns.
Diskussionen i 2015 var, om Amari Cooper eller Kevin White var årets bedste wide receiver. Man må sige, at selvom Cooper nu er hos Cowboys, så valgte Raiders rigtigt af de to. Kevin White har været en enormt flop i NFL, selvom meget af det skyldes skader. Han missede hele sin rookiesæson med en fraktur på skinnebenet, og i 2016 brækkede han benet fire kampe inde i sæsonen. I 2017 brækkede han en knogle i skulderen i første kamp i sæsonen, og derefter var han henvist til en reserverolle i 2018. Nu er White på kontrakt hos Cardinals, men han kan sagtens blive cuttet og herefter være ude af ligaen efter små fem år.
Dom: Gigantisk Flop

8) Vic Beasley, EDGE, Atlanta Falcons
Stadig på holdet? Ja
Statistikker: 62 ud af 64 mulige kampe spillet. 29,5 sacks på fire år (15,5 i 2016)
Vic Beasley er en lidt sværere diskussion end Kevin White. Den atletiske pass rusher fra Clemson universitetet havde en stille rookiesæson med fire sacks, men i 2016 fik han sit store gennembrud med imponerende 15,5 sacks. Problemet var bare, at stats lyver lidt for Beasley i den sæson, da han i forhold til mængden af sacks faktisk ikke vandt sin duel mod en offensive linjemand ret ofte. Han konverterede altså uforholdsmæssigt mange af sine sejre mod en offensiv tackle til sacks, og han har heller ikke kunne gentage 2016-sæsonen i de sidste to sæsoner. I både 2017 og 2018 havde han kun fem sacks, og i størstedelen af begge sæsoner har han været tæt på usynlig. Medmindre han tager et stort skridt fremad i 2019, ligner han en mand, som er færdig i Atlanta efter i år.
Dom: Under middel

9) Ereck Flowers, OT, New York Giants
Stadig på holdet?
Nej – nu hos Redskins
Statistikker: Tre år som fast starter fra 2015-2017. Bænket og fyret i 2018
Når man vælger en offensiv linjemand i top 10, så starter de som oftest fra første fløjt, og det gjaldt også Ereck Flowers. Det medførte naturligvis en del problemer i Flowers’ første sæson, men problemet for Giants og Flowers var, at det aldrig rigtigt blev bedre. Selvom han nåede at starte tre fulde sæsoner for Giants, var han konsekvent blandt ligaens dårligste tackles, og da han efter endnu en ringe start i 2018 begyndte at vise dårlig attitude, blev han også fyret midt i 2018-sæsonen. Nu er han hos Redskins, men der er ingen vej udenom, at han var et klart flop i NFL.
Dom: Flop

10) Todd Gurley, RB, St. Louis (Nu Los Angeles) Rams
Stadig på holdet?
Ja
Statistikker: Spillet 58 ud af 64 mulige kampe. 4.547 løbeyards og 46 løbetouchdowns, 1.883 gribeyards og 10 gribetouchdowns over fire år
Dem, der har læst noget af mit arbejde før, ved, at jeg ikke er fan af at tage runningbacks i første runde. Derfor mener jeg også, at Rams skulle have valgt noget andet end Gurley i 2015. Men når de nu tog ham, så må man sige, at han har været dét, de håbede på. Selvom Gurley havde en ringe 2016-sæson på det Jeff Fisher-anførte Rams-hold, har han under Sean McVay vist, at han er en af ligaens bedste runningbacks. Bekymringen fremadrettet for Gurley er hans knæ, som ser ud til at kunne give problemer på lang sigt. Den risiko var Rams bekendte med tilbage i 2015, da Gurley kom ind i NFL ovenpå en alvorlig knæskade i sin sidste collegesæson.
Dom: Succes

11) Trae Waynes, CB, Minnesota Vikings
Stadig på holdet? Ja
Statistikker: Spillet 60 ud af 64 mulige kampe. 2017-2018 som starter. 34 kast slået ned og seks interceptions på fire år.
Cornerbacks er altid noget af det sværeste at drafte, og de første fire år har også budt på svingende succes for Trae Waynes. På et stærkt Minnesota-forsvar tog det ham lidt tid at bide sig fast, og han var henvist til at være en deltidsspiller de første to år. De sidste to år har han været fast starter, og selvom det ikke har været kønt i hver kamp, har udviklingen overordnet været positiv. I 2018 var Waynes generelt en dygtig cornerback, men han mangler stadig at tage det sidste skridt op, så vi med sikkerhed kan kalde ham god. Derfor er valget af Waynes ikke helt godkendt, selvom det med et godt 2019 vil ryge over i den kategori.
Dom: Ok

12) Danny Shelton, DT, Cleveland Browns
Stadig på holdet?
Nej – Nu hos Patriots
Statistikker: Startet 59 ud af 64 mulige kampe. 149 tacklinger og 1,5 sacks på fire år.
Ligesom man ikke bør vælge runningbacks højt i første runde, skal man også lade være med at vælge nose tackles, der kun kan noget mod løbet. Det vidste Browns ikke i 2015, da de valgte Danny Shelton. Den 156 kg tunge nose tackle er ganske solid mod løbet, men han kommer med absolut intet mod kastet. Det er ikke Sheltons skyld, da han typemæssigt bare ikke er af den bygning. Det er Browns’ skyld, og det betyder også, at han var et flop, inden de inden 2018-sæsonen tradede ham til Patriots, hvor han nu har sin rigtige rolle som en rotationsspiller, der kan stoppe løbet.
Dom: Flop

13) Andrus Peat, G, New Orleans Saints
Stadig på holdet? Ja
Statistikker: Spillet 55 ud af 64 mulige kampe.
Når man kigger på overfladen, ser det udmærket ud for Peat, da han har været fast starter i mere eller mindre alle fire år hos Saints. Saints har haft en del succes de sidste par år, og deres offensive linje har generelt været god. Betyder det så også, at Peat har været god? Nej, ikke specielt. Peat har i nærmest alle fire år været den svageste mand på linjen, og det var lidt forrykt, at han blev valgt til Pro Bowl i 2018. Det har ikke været et dårligt valg, men heller ikke nogen dundrende succes.
Dom: Under middel

14) DeVante Parker, WR, Miami Dolphins
Stadig på holdet? Ja
Statistikker: 163 grebne bolde for 2.217 yards og ni touchdowns på fire år.
Hvert år hører man inden sæsonen, at DeVante Parker ser strålende ud til holdets træninger, og hvert år kan han ikke leve op til forventningerne, når sæsonen begynder. Meldingerne er der igen i disse dage fra Dolphins’ forårstræninger, men i år må det være, ikke? Måske en ny trænerstab kan hjælpe, men det er ikke til at komme uden om, at Parker har været et flop for Dolphins indtil videre.
Dom: Flop

15) Melvin Gordon, RB, San Diego (Nu Los Angeles) Chargers
Stadig på holdet? Ja
Statistikker: 3.628 løbeyards og 28 løbetouchdowns. 1.577 gribeyards og 10 gribetouchdowns
Smøren om runningbacks i første runde gælder selvfølgelig også for Melvin Gordon, men ligesom med Gurley har Gordon i det mindste været nogenlunde produktiv. De første tre år af karrieren kom meget af hans produktion dog som følge af mange forsøg, fremfor fantastisk niveau. I 2018 synes jeg dog, at Gordon løftede sit niveau og brød markant flere tacklinger, inden han mod slutningen af året blev småskadet. Derfor vælger jeg også at godkende valget, selvom det er imod min egen draftfilosofi.
Dom: Over middel

16) Kevin Johnson, CB, Houston Texans
Stadig på holdet?
Nej – Nu hos Bills
Statistikker: Startet 18 og spillet 35 ud af 64 mulige kampe. 14 kast slået ned og en interception.
Det startede egentlig udmærket for Kevin Johnson, der havde en rimelig rookiesæson i 2015. Siden da er det dog gået ned ad bakke for Kevin Johnson, hvilket primært skyldes skader. I 2016 brækkede han foden efter seks kampe, og i 2017 mistede han sin starterplads efter en knæskade holdt ham ude i fire kampe. I 2018 fik han en hjernerystelse i første kamp, og han vendte aldrig tilbage i sæsonen. Siden er han blevet fritstillet af Texans, og nu prøver han lykken hos Buffalo Bills.
Dom: Flop

17) Arik Armstead, DT, San Francisco 49ers
Stadig på holdet? Ja
Statistikker: Spillet 46 ud af 64 mulige kampe. 98 tacklinger og ni sacks på fire år
49ers har brugt en lang række høje valg på defensive linjefolk, og det har ikke været en udpræget succes. Arik Armstead falder i den kategori. På fire sæsoner er det blot blevet til ni sacks, og generelt har han ikke bragt meget til forsvaret. Ikke at han har været en katastrofe, når han har været på banen, men det har ikke været godt nok. Derudover har han været plaget af skader i 2016 og 2017. Han kunne være en mand, der bliver tradet til et andet hold henover sommeren.
Dom: Under middel

18) Marcus Peters, CB, Kansas City Chiefs
Stadig på holdet? Nej – tradet til Rams
Statistikker: 61 af 64 mulige kampe. 63 kast slået ned. 22 interceptions
Nok den spiller fra 2015-årgangen, som stjal flest overskrifter i rookieåret. Han blev brændt en del, men han præsterede også vanvittige otte interceptions i sin første NFL-sæson. Det gav ham en Pro Bowl og titlen som årets førsteårsforsvarsspiller. I 2016 skar han ned på mængden af dårlige spil og lavede stadig seks interceptions, hvilket gav ham en all pro-udnævnelse. 2017 var lidt mere ustabil, og inden 2018 blev han overraskende tradet til Los Angeles Rams, da han efter sigende skulle have skabt problemer i Chiefs’ omklædningsrum. Hos Rams fortsatte ustabiliteten i en sæson, hvor han kæmpede med småskavanker. På trods af de lidt svingende præstationer de sidste par år, vil jeg stadig kalde Peters en succes.
Dom: Succes

19) Cameron Erving, G, Cleveland Browns
Stadig på holdet? Nej – tradet til Chiefs
Statistikker: Startet 34 ud af 64 mulige kampe. Tradet til Chiefs inden 2017-sæsonen
Erving var anset som en super alsidig offensive linjemand, da han blev valgt i 2015. Det er han måske også, men det har ikke hjulpet meget, da han har været dårlig alle steder, han har spillet. Hos Browns var han primært reservespiller i 2015, inden han blev starter i 2016. Det gjorde han dog langt fra godt, og de valgte inden 2017-sæsonen at trade ham til Chiefs. Her var han backup i 2017, inden han startede næsten hele 2018-sæsonen. Her gjorde han det bedre end hos Browns, men han var stadig en klart under middel guard i NFL. Han er udset til at starte igen i 2019, men han var i høj grad et flop for Browns.
Dom: Flop

20) Nelson Agholor, WR, Philadelphia Eagles
Stadig på holdet? Ja
Statistikker: 185 grebne bolde for 2.152 yards og 15 touchdowns på fire år
De første to år af Nelson Agholors karriere sendte ham godt på vej mod flop-kategorien. Receiveren havde det utroligt svært som udvendig receiver, selvom han fik masser af spilletid. I 2017 blev han flyttet ind, så han primært gjorde sig som slotreceiver, og det hjalp Agholor en hel del. I 2017 og 2018 har han grebet lige over 700 yards begge år, og han har været et ganske pålideligt sæt hænder for Wentz og Foles. Overordnet over fire år har han dog ikke været en stor succes, og han ligger lige på grænsen mellem under middel og ok.
Dom: Under middel

21) Cedric Ogbuehi, OT, Cincinnati Bengals
Stadig på holdet? Nej – Nu hos Jaguars
Statistikker: 25 ud af 64 mulige kampe som starter.
I 2015 tog Bengals offensive tackles i både første og anden runde. Desværre for Bengals var hverken Ogbuehi eller Jake Fisher en succes, og ingen af dem er stadig på holdet. Ogbuehi spillede næsten ikke i sin rookiesæson ovenpå en knæskade i hans sidste collegesæson. I 2016 blev han starter på højre tackle, men det gik ikke synderlig godt. I 2017 røg han over på venstre tackle efter Andrew Whitworths afgang, og det var en enorm nedgradering for Bengals. I 2018 var Ogbuehi helt ude i kulden og så nærmest ikke banen. Nu er han på kontrakt hos Jaguars, hvor han kæmper for sin berettigelse i ligaen.
Dom: Flop

22) Bud Dupree, EDGE, Pittsburgh Steelers
Stadig på holdet?
Ja
Statistikker: 54 ud af 64 mulige kampe. 20 sacks over fire år
Ovenpå et fejlvalg af Jarvis Jones tilbage i 2013 gik Steelers med en helt anden type i 2015, da de valgte den meget atletiske Bud Dupree. Selvom Dupree slet ikke har været et lige så stort flop som Jarvis Jones, har han ikke været nogen udpræget succes. Mod løbet er han egentlig acceptabel, men han har haft meget svært ved at vinde som pass rusher. Han har i alle fire sæsoner ligget mellem fire og seks sacks. Han arbejder hårdt, men teknisk og spilintelligensmæssigt virker han ikke til at kunne slå igennem.
Dom: Under middel

23) Shane Ray, EDGE, Denver Broncos
Stadig på holdet? Nej  – Nu hos Ravens
Statistikker: 15 kampe som starter og 14 sacks på fire år.
Det startede egentlig udmærket for Shane Ray, der på trods af svingende spil havde 12 sacks fordelt over de første to år af karrieren i Denver. Han havde dog svært ved at bide sig fast som en fast mand, og i 2017 spillede han en ganske ringe sæson ovenpå at have siddet ude den første halvdel af sæsonen med en skade. I 2018 var han degraderet til reserve, og som sæsonen skred frem blev han mere og mere ligegyldig. Det tog lang tid, før et andet hold gav ham en kontrakt her i foråret 2019, og han virker som en mand, der kan være på vej ud af ligaen efter kun en håndfuld år.
Dom: Flop

24) D.J. Humphries, OT, Arizona Cardinals
Stadig på holdet? Ja
Statistikker: 27 ud af 64 mulige kampe
Jeg havde egentlig lyst til at sætte ok ved D.J. Humphries, da han i perioder har vist lovende takter og måske kunne være en acceptabel tackle i ligaen. Problemet er bare, at han har været utroligt meget skadet. 27 kampe i alt og kun 14 over de sidste to sæsoner er ikke godt og gør det umuligt at kalde ham en succes. Han er stadig udset til at være starter i 2019, og så må vi håbe, at han kan holde sig på banen, så vi kan få en bedre idé om hans niveau.
Dom: Under middel

25) Shaq Thompson, LB, Carolina Panthers
Stadig på holdet? Ja
Statistikker: 56 ud af 64 kampe – 45 som starter. 246 tacklinger (61,5 i snit pr. sæson), 6,5 sacks og 9 kast slået ned.
Det er ikke meget opmærksomhed, Shaq Thompson får, da Luke Kuechly stjæler overskrifterne i den linebacker-gruppe. Thompson har dog langsomt udviklet sig til en rigtig solid spiller, og selvom han ikke er en stor stjerne, er han en over middel NFL-linebacker. Med Thomas Davis’ skifte til Los Angeles Chargers kunne Thompson måske endda være på vej til en endnu større rolle i 2019.
Dom: Over middel

26) Breshad Perriman, WR, Baltimore Ravensbaltimoresun.com
Stadig på holdet?
Nej – Nu hos Buccaneers
Statistikker: 59 grebne bolde for 916 yards og fem touchdowns på fire år.
Ravens har ikke været gode til at drafte receivere de sidste mange år, og Breshad Perriman falder også ind i den kategori af fejlinvesteringer. Receiveren spillede slet ikke i sin første sæson blandt andet på grund af en skade. Han viste lidt mere i 2016, hvor han nåede næsten 500 yards for året, men generelt imponerede han ikke synderligt. 2017 blev ekstremt skuffende med kun 77 yards i 11 kampe i en rolle primært som reserve. Det betød også, at Perriman blev fyret af Ravens inden 2018-sæsonen. Browns samlede ham af lidt omveje og her tilkæmpede han sig langsomt en mindre rolle på angrebet og nåede 340 yards i 10 kampe. Nu er Perriman hos Buccaneers, hvor han måske kan få en birolle, men ikke desto mindre var han et flop for Ravens.
Dom: Flop

27) Byron Jones, CB, Dallas Cowboys
Stadig på holdet?
Ja
Statistikker: 64 ud af 64 mulige kampe. 38 kast slået ned og 2 interceptions
For fire år siden smadrede Byron Jones combine og satte blandt andet rekord i længdespring fra stående. Det sendte ham ind i første runde, hvor Cowboys nok er meget tilfredse med valget af ham. Jones startede karrieren med at blive flyttet rundt på både safety og cornerback, og han endte med at spillede safety i både 2016 og 2017. Det gjorde han udmærket, men det var først, da han blev flyttet tilbage til cornerback i 2018, at han rigtig brød igennem. I 2018 var han en af ligaens absolut bedste cornerbacks, og han ligner en mangeårig hjørnesten på Cowboys-forsvaret.
Dom: Succes

28) Laken Tomlinson, G/C, Detroit Lions
Stadig på holdet?
Nej – Tradet til 49ers
Statistikker: 55 kampe som starter ud af 64 mulige.
Tomlinson har egentlig været fast starter i næsten fire sæsoner, men han var ikke den succes, som Lions havde håbet på. Efter to år ret ringe år som starter i 2015 og 2016 valgte holdet at trade ham til San Francisco 49ers inden 2017-sæsonen for et femterundevalg. Her har han været starter i to år og vil være det igen i 2019, og selvom der er værre guards i ligaen, er han stadig ikke nogen synderligt prangende spiller.
Dom: Flop for Lions

29. Phillip Dorsett, WR, Indianapolis Colts
Stadig på holdet? Nej – Tradet til Patriots
Statistikker: 95 grebne bolde for 1.237 yards og 6 touchdowns over fire år
Selvom der blev valgt fem receivere i første runde i 2015, var der ikke en eneste, som har været en udpræget succes hos det hold, der valgte dem. Hurtige Phillip Dorsett havde det ligeledes rigtigt svært i sin tid hos Indianapolis Colts. I de to første sæsoner hos Colts blev det blot til sammenlagt lige under 750 yards, og derefter sendte Colts Dorsett til Patriots i bytte for Jacoby Brissett. Hos Patriots har Dorsett grebet for under 400 yards på to år, så heller ikke her har han kunne slå igennem.
Dom: Flop

30) Damarious Randall, CB/S, Green Bay Packers
Stadig på holdet? Nej
Statistikker: Spillet i 54 ud af 64 mulige kampe. 229 tacklinger, 41 kast slået ned og 14 interceptions.
I college spillede Damarious Randall safety, men da Green Bay Packers valgte ham i 2015 flyttede de ham til cornerback, hvor han spillede alle sine tre sæsoner for Packers. Her var det lidt svingende, men set over tre år gjorde han det hæderligt på positionen. Efter sigende gav han dog trænerstaben lidt problemer, da han gerne ville flyttes tilbage til safety. Det ville Packers ikke, og derfor tradede de Randall til Browns inden 2018-sæsonen. Her fik han lov til at spille safety, og her kvitterede han med en rigtig solid sæson.
Dom: Ok

31) Stephone Anthony, LB, New Orleans Saints
Stadig på holdet? Nej – Tradet til Dolphins, nu kontraktløs
Statistikker: 19 kampe som starter. 150 tacklinger, et sack og en interception på fire år.
Stephone Anthony var anset som fremtidens mand i midten af Saints-forsvaret, men det løb hurtigt ud i sandet for Anthony og Saints. Han startede alle kampene i sin rookiesæson, men her imponerede han langt fra, og i 2016 var han degraderet til en reserverolle. Herefter blev han tradet til Dolphins, hvor han brugte to år backup. På nuværende tidspunkt har Anthony ikke fået en kontrakt med et hold, og det kunne se ud til, at det kun blev til fire år i NFL for linebackeren.
Dom: Flop

32) Malcom Brown, DT, New England Patriots
Stadig på holdet? Nej
Statistikker: Spillet i 60 ud af 64 mulige kampe. 186 tacklinger og 8,5 sacks over fire år
New England Patriots værdsætter defensive tackles, der er gode mod løbet, mere end de fleste andre hold. På det punkt var Brown også en rimelig spiller over sine fire år i New England, men med et førsterundevalg forventer man gerne lidt mere end en gennemsnitlig spiller, der ikke bidrager med meget som pass rusher. Nu har Brown fået en kontrakt hos New Orleans Saints, hvor han formentlig skal være rotationsspiller.
Dom: Under middel

 

De bedste spillere valgt udenfor første runde:
33) Landon Collins, S, New York Giants
61) Ali Marpet, G, Tampa Bay Buccaneers
63) Frank Clark, EDGE, Seattle Seahawks
86) David Johnson, RB, Arizona Cardinals
88) Danielle Hunter, EDGE, Minnesota Vikings
101) Trey Flowers, EDGE, New England Patriots
131) Shaq Mason, G, New England Patriots
137) Grady Jarrett, DT, Atlanta Falcons
146) Stefon Diggs, WR, Minnesota Vikings