NFL draften 2022 løber af stablen sidste weekend i april, og med historien in mente vil det for nogle klubber være med bævende stemme, at de offentliggør deres førstevalg.

Draften er nemlig altid omgæret af en masse hvis’er, som vi ikke får opklaret før flere år senere.

Hvad nu hvis vi havde taget ham der? Hvad nu hvis vi havde tradet op eller ned? Og især hvad nu hvis vi ikke havde rørt ham der med en ildtang?

Der er hvert år en stribe spillere, der flopper fælt og aldrig lever op til hverken før-draft–hype eller et højt pick på dagen. Efter et par år eller måske bare en enkelt sæson falder de igennem, og så får de en helt ny og mindre flatterende titel hængt om halsen: Draft bust.

Se også vores store draft-sektion med alt om holdene og spillerne.

Her kigger vi nærmere på de 10 største draft busts gennem tiden (plus det løse), og vi lægger ud med det nyeste medlem i fiaskoklubben, Mitchell Trubisky.

QB Mitchell Trubisky

Chicago Bears
1. runde, pick 2 i 2017

De har bestemt ikke været heldige med 1.-runde quarterbacks i Chicago i de sidste mange år. Ikke bare valgte de Trubisky med pick 2, nej de tradede op fra pick 3 til 2, for at være sikker på at få ham, og gav 49ers to 3.-runde og et 4.-runde pick for handlen, som 49ers blandt andet draftede All-Pro LB Fred Warner med i 2018.

Men det værste er, at Bears kunne have valgt Patrick Mahomes (10 til Chiefs) eller Deshaun Watson (12 til Texans). Nu er Trubisky efter et år i Buffalo taget til Pittsburgh.

Og nu til den officielle top 10.

Næste side: Lions kan bare ikke ramme plet på receiver.