Når NFL draften løber af stablen sidste weekend i april, vil det for nogle klubber være med bævende stemme, at de offentliggør deres førstevalg.

Draften er nemlig altid omgæret af en masse hvis’er, som vi ikke får opklaret før flere år senere.

Hvad nu hvis vi havde taget ham der? Hvad nu hvis vi havde tradet op eller ned? Og især hvad nu hvis vi ikke havde rørt ham der med en ildtang?

Der er hvert år en stribe spillere, der flopper fælt og aldrig lever op til hverken før-draft–hype eller et højt pick på dagen. Efter et par år eller måske bare en enkelt sæson falder de igennem, og så får de en helt ny og mindre flatterende titel hængt om halsen: Draft bust.

Her kigger vi nærmere på de 10 største draft busts gennem tiden (plus det løse), og vi lægger ud med det eller rettere de nyeste medlemmer i fiaskoklubben, Trey Lance.

QB Zach Wilson og Trey Lance

Mens Jaguars nappede Trevor Lawrence med det første pick i 2021-draften, så tog Jets Zach Wilson med pick 2, og 49ers betalte kassen for at få lov til at trade op i 2021 for at tage klubbens næste franchise-quarterback med pick 3.

Zach Wilson er ikke længere starter for Jets og faktisk har klubben svært ved overhovedet at komme af ham, og Trey Lance blev sidste år tradet til Dallas Cowboys for et 4. runde valg.

49ers rykkede fra pick 12 til pick 3 i 2021 for at tage Lance og gav Dolphins klubbens førsterunde valg i både 2021, 2022 og 2023 plus et tredjerunde valg i 2022. Mellem pick 3 og pick 12 kunne 49ers have valgt spillere som Jamaar Chase, Jalen Waddle, Penei Sewell, Jaycee Horn eller Patrick Surtain. 49ers eget pick 12 tradede Dolphins til Cowboys, der valgte Micah Parsons…

Og nu til den officielle top 10.

Næste side: Lions kan bare ikke ramme plet på receiver.