Joe Burrow fra LSU blev valgt som den første spiller ved årets NFL Draft.

Cincinnati Bengals chokerede ingen, da de valgte Joe Burrow som den første spiller ved dette års NFL Draft. Den lovende quarterback fra LSU bliver nu fremtidens ansigt for – og den helt centrale hjørnesten i genopbygningen af Cincinnati Bengals’ franchise.

Joe Burrow leverede en historisk god college-sæson i fjor, hvor han vandt det nationale mesterskab, slog flere rekorder og blev hædret med Heisman-trofæet som årets bedste college-spiller i USA. I 2019 kastede Burrow for 5.671 yards, 60 (!) touchdowns og sølle seks interceptions.

Læs Gul Kluds analyse af Joe Burrow her.

Det er tredje år i træk, at et mandskab vælger en quarterback som det første valg i draften. Sidste år valgte Arizona Cardinals Kyler Murray, mens Cleveland Browns tog Baker Mayfield tilbage i 2018.

Valget af Joe Burrow betyder også, at Andy Dalton – formelt set – er blevet erstattet som Bengals’ primære quarterback. Dalton blev i sin tid valgt i anden runde af draften anno 2011, hvorefter han startede 133 kampe med 31.594 kastede yards, 204 touchdowns og 118 interceptions som følge.

Cincinnati Bengals har ikke formået at vinde flere kampe, end de har spillet i en enkeltstående sæson siden 2015, hvor de gik 12-4 og vandt AFC North. Nu starter en ny æra med Joe Burrow ved roret, hvor den 23-årige quarterback får til opgave at gøre Bengals konkurrencedygtige igen.