Draftarbejdet er i fuld sving, og det er blevet tid til at udgive årets første top 50.

Draftarbejdet er en lang proces, der har været i gang i et par måneder. Det kræver, at man har set en del spillere, før man kan begynde at udgive rangeringer. Her er Teis Jorangers 50 højest rangerede spillere her i midten af februar.

På nuværende tidspunkt har jeg set 111 spillere, og jeg har prøvet at prioritere spillere, der har fået opmærksomhed i draftkredse. Derfor føler jeg mig også komfortabel med at udgive min første top 50.

Listen indeholder min rangering som tingene ser ud lige nu, og der vil næsten med garanti ske ændringer til den endelige rangering. Der er stadig mange spillere at se, og der plejer at dukke nogle talenter op sent, der kan ende i top 50. Derudover vil der for nogle af spillerne komme mere tape, som kan hjælpe. Til sidst er der altid en gruppe spillere, jeg er i tvivl om, som jeg skal tilbage og se igen, inden jeg lægger mig fast på noget. Med det sagt, er dette min top 50 lige nu. Læs forklaringer til alle 50 spillere på vores dedikerede draftside draftbeat.dk.

1) QB1, Trevor Lawrence, Clemson – Læs Scouting Report
Førstepladsen kan ikke overraske nogen. Trevor Lawrence er et fænomenalt talent og har den højeste quarterback-karakter jeg har givet i de år, jeg har vurderet drafttalenter. Der er forskellige ting, han kan finpolere, men der er ingen områder af spillet, hvor han er begrænset, og han gør så mange ting godt.

2) TE1, Kyle Pitts, Florida – Læs Scouting Report
Igen en rekordsættende grade fra min side. Dette er suverænt den højeste grade, jeg har givet til en tight end nogensinde. Kyle Pitts er exceptionel på så mange områder. Han er atletisk, en strålende ruteløber og vinder også regelmæssigt jumpballs. Han slog uge efter uge cornerbacks, linebackere og safeties. Ingen kunne stoppe ham. Når det er sagt, så havde denne Pitts-grade ikke været nok til en top 5-grade sidste år hos mig. Årets årgang er ikke super stærk i toppen.

3) WR1, DeVonta Smith, Alabama – Læs Scouting Report
Alabama fik to wide receivere draftet i første runde sidste år. I år har de to nye, som jeg mener er mere talentfulde end Jerry Jeudy og Henry Ruggs i sidste års draft. Det mente jeg allerede sidste år, hvor jeg var overrasket over, at DeVonta Smith tog et år mere i college. Smith vil have nogle spørgsmålstegn ved sine ranglede statur, men han er bare en fænomenal receiver.

4) OT1, Penei Sewell, Oregon – Læs Scouting Report
Hvis man ser bort fra Lawrence, så har Penei Sewell måske årets største potentiale. Sewell er vanvittig atletisk for så stor en mand, og han har masser af styrke. For ham handler det om at forbedre forskellige små tekniske detaljer. Især i kastespillet er der noget med hans timing og placering af hænderne, der skal udvikles. Han er ikke den fjerdebedste spiller lige nu, men det potentiale, han viste som 19-årig i 2019, da han spillede sidst, kan jeg ikke komme udenom.

5) CB1, Caleb Farley, Virginia Tech – Læs Scouting Report
Femtepladsen går til en mand, der ligesom Sewell har stort potentiale. Farley er en omskolet receiver, der kun har spillet et par år som cornerback. Men det niveau, han leverede i 2019 vidnede om et naturtalent. Han er fantastisk atletisk, og det gør ham super sticky i man coverage. Derudover har han utrolige evner til at spille bolden.

6) QB2, Justin Fields, Ohio State – Læs Scouting Report
Før 2020-sæsonen var Justin Fields næsten selvskrevet til titlen som QB2, men flere dårlige kampe i 2020 har sået tvivl hos adskillige eksperter og helt sikkert også hold. Personligt har min holdning ikke ændret sig meget. Fields har nogle ting, han skal arbejde på i lommen og med hans reads. Men jeg synes, hans mentale usikkerheder bliver gjort værre, end de er, og han har nogle andre spidskompenter, der kan gøre ham til en super quarterback i ligaen. Intet er givet i NFL, men i mange andre drafts, ville jeg tage ham først af alle uden at tøve.

7) WR2, Jaylen Waddle, Alabama – Læs Scouting Report
Jaylen Waddle er en af årets hurtigste spillere, og hvis ikke han var blevet skadet i løbet af 2020-sæsonen, så havde han måske været endnu højere på listen. Waddles fart til at strække banen og hans evne med bolden i hænderne ligner bare noget, der kan blive et dødbringende våben i NFL.

8) LB1, Micah Parsons, Penn State – Læs Scouting Report
Hvis du så Devin White brillere i årets NFL-slutspil, så har dit hold nu muligheden for at få en lignende spiller. Parsons er lidt større end White, men han har samme vanvittige eksplosivitet, der gør ham i stand til at lave spil over det hele. Han har nogle af de samme evner som blitzer som White, og han har nogle af de samme udfordringer i opdækningen, han skal lære.

9) LB2, Jeremiah Owusu-Koramoah, Notre Dame – Læs Scouting Report
Parsons og Owusu-Koramoah ligger side om side, men de kan næsten ikke være mere forskellige. Hvor Parsons tonser rundt og laver spil primært omkring line of scrimmage, så har Owusu-Koramoah helt andre fænomenale evner i opdækningen. Han dækkede ofte tight ends og receiver op i college med succes, og han er næsten en halv safety, man kan bruge som en coverage-skakbrik. Til gengæld har han ikke meget erfaring med at arbejde rigtigt i boksen mod løbet.

10) OT2, Rashawn Slater, Northwestern – Læs Scouting Report
Rashawn Slater har ikke den prototypiske størrelse for en tackle, men hans teknik, atletiske evner og spilintelligens er bare strålende. Personligt mener jeg, at han kan spille tackle i NFL, ligesom jeg mente, at Isaiah Wynn kunne spille tackle, da han kom ind i ligaen for nogle år tilbage. Men det er meget muligt, at hold vil se Slater som guard, eller måske endda center.

11) CB2, Patrick Surtain II, Alabama – Læs Scouting Report
Hvor Caleb Farley har strålende atletiske evner, så mangler Patrick Surtain noget burst og smoothness i sine bevægelser. Til gengæld har Surtain strålende spilintelligens og sublim teknik, især i press coverage. Han er næsten aldrig ude af position, og så længe du ikke isolerer ham mod Tyreek Hill-typer, så vil han give dig en god og pålidelig brik på forsvaret.

12) WR3, Ja’Marr Chase, LSU – Læs Scouting Report
Jeg har Ja’Marr Chase lige en smule lavere end de fleste, og det har jeg, fordi jeg ikke synes, at han var helt så dygtig til at skabe separation på sine ruter i 2019. Jeg er meget i tvivl, om det skyldes, han var en blot 19-årig receiver, der stadig skulle finde sine fødder som ruteløber, eller om det skyldes lidt gennemsnitlig fart og atletiske evner. Hvis han til sin pro day tester godt, vil jeg nok rykke ham lidt højere op, men lige nu er jeg lidt usikker på nogle områder.

13) DT1, Christian Barmore, Alabama – Læs Scouting Report
Christian Barmore fik ikke lov til at spille en fuldtidsrolle hos Alabama, fordi han stadig ikke er så god mod løbet – især sådan som Alabama brugte ham. Til gengæld har han kæmpe potentiale som pass rusher, og jeg ser talent til at blive en Chris Jones-agtig defensive tackle.

14) EDGE1, Azeez Ojulari, Georgia – Læs Scouting Report
Der er mange spændende EDGE-rushere i årets draft, men der mangler en Chase Young eller Nick Bosa, der skiller sig ud. Derfor vil NFL-holdene sikkert have 32 forskellige top 5-rangeringer på positionen i år, og det vil være meget individuelt, hvad man foretrækker. Mit største crush på positionen i år er Azeez Ojulari, der godt nok er halvlille, men som jeg bare synes har en fænomenal forståelse for at sammensætte pass rush moves og runde hjørnet udvendigt på en tackle.

15) WR4, Terrace Marshall Jr., LSU – Læs Scouting Report
Fra et af mine draftcrushes til et andet. Terrace Marshall er vurderet som et andenrundevalg mange steder, men jeg ser et stort lys i Marshall. Ja, han havde nogle drops i 2020 og ja, han skal nok blive lidt stærkere, men jeg synes, hans ruter undervurderes, og han bevæger sig fantastisk for en mand på 193cm.

16) IOL1, Alijah Vera-Tucker, USC – Læs Scouting Report
Alijah Vera-Tucker spillede venstre tackle for USC i 2020, men jeg ser ham som en guard eller center. Hans længde er ikke ideel på tackle, og hans fodarbejde ville også kræve nogle ændringer, hvis han skulle fortsætte på tackle. Jeg vil meget hellere have ham på guard, hvor hans quickness og sustain kan træde i karakter.

17) CB3, Jaycee Horn, South Carolina – Læs Scouting Report
Den øverste gruppe af cornerbacks har tre spillere, og derefter er der et hul til de næste. Horn er en hyperaggressiv cornerback, der vil få en del flag i NFL, hvis han ikke toner det lidt ned. Til gengæld elsker man også hans længde, styrke, ball skills og netop den physicality, der giver nogle flag. Han er en boom or bust-spiller, men kan en trænerstab forbedre disciplinen lidt, ligner han en strålende NFL-corner.

18) QB3, Trey Lance, North Dakota State – Læs Scouting Report
En af draftens mest interessante historier er quarterback Trey Lance, der kun har spillet én sæson i college i 2019 hos North Dakota State, som er en mindre skole. Det gjorde han dog på super højt niveau, og selvom usikkerheden er stor pga. det lavere niveau og de få snaps, så køber jeg ind på potentialet. Hans fysiske talent er stort, og han er slet ikke dum. Giv ham lidt tid til at blive moden, og så ser jeg en NFL-quarterback.

19) QB4, Zach Wilson, BYU – Læs Scouting Report
Mange har Zach Wilson som deres næstbedste quarterback i draften, og selvom jeg ikke helt har Wilson så højt, kan jeg stadig godt lide hans talent. Især hans evne til at improvisere og skabe ting på egen hånd er tiltalende. Det tager lidt overhånd nogle gange, og jeg savner stadig nogle detaljer mentalt og i lommen, hvilket gør, at han ender under de andre tre.

20) EDGE2, Kwity Paye, Michigan – Læs Scouting Report
Som I kan se på den næste håndfuld spillere, så er der et område af pass rushere, jeg skal finde ud af. Alle tre er rigtig atletiske og har stort potentiale, men har også nogle bekymringer. For Paye er bekymringen, at han først producerede som senior, og hans naturlige pass rush-intuition er måske ikke i top. Til gengæld er han bedre mod løbet end Phillips og Oweh, og det giver ham lige nu 20. pladsen.

21) EDGE3, Jaelan Phillips, Miami – Læs Scouting Report
Jaelen Phillips har måske den største upside af alle pass rushere i år, da han har den perfekte kombination af størrelse, styrke og atletiske evner. Phillips’ spil er dog stadig meget ustabilt, og så har han en skadeshistorik med flere hjernerystelser, der førte til et midlertidigt karrierstop. Det skal både holdene og jeg finde ud af, hvor meget skal betyde.

22) WR5, Elijah Moore, Ole Miss – Læs Scouting Report
Hvis I læser min scouting report af Elijah Moore, kan I læse, at jeg undrer mig over, at mange er vilde med Kadarius Toney, når jeg synes, at Moore gør mange af de samme ting – bare bedre. Moore er en lille og hurtig slotreceiver, men han løber dejlige ruter, kan bruges super kreativt og så har han måske årgangens bedste hænder. Jeg tror, han bliver en produktiv receiver i ligaen.

23) EDGE4, Jayson Oweh, Penn State – Læs Scouting Report
Nul sacks i 2020 lugter ikke som udgangspunkt af top 25 i draften, men Jayson Oweh er også primært heroppe baseret på potentiale. Han er måske årets største freak atletisk, og hans eksplosivitet er vild. Han skal dog blive bedre teknisk, hvis det skal forløses.

24) IOL2, Landon Dickerson, Alabama – Læs Scouting Report
Hvis ikke det var for et overrevet korsbånd i en af Dickersons sidste college-kampe, havde han sneget sig ind i top 20. Han er simpelthen bare bundsolid teknisk og styrkemæssigt, og så spiller han med en utroligt tiltalende intensitet. Skaden skaber usikkerhed, men spillet på banen i 2020 var super hos Alabama-centeren.

25) DT2, Alim McNeill, N.C. State – Læs Scouting Report
Der er mange steder, hvor Alim McNeill end ikke er placeret i top 50, og derfor må jeg hellere erklære McNeill som et af mine draftcrushes, som jeg tror meget på i år. Han var exceptionel mod løbet i 2020, men jeg tror, han kan bidrage mod kastet i NFL, når han kommer væk fra N.C. States nose tackle-position. Der er så meget i McNeills spil, som vi kun så i glimt pga. systemet.

26) S1, Trevon Moehrig, TCU – Læs Scouting Report
27) IOL3, Jalen Mayfield, Michigan – Læs Scouting Report
28) LB3, Zaven Collins, Tulsa – Læs Scouting Report
29) OT3, Samuel Cosmi, Texas – Læs Scouting Report
30) WR6, Rondale Moore, Purdue – Læs Scouting Report

31) OT4, Christian Darrisaw, Virginia Tech – Læs Scouting Report
Christian Darrisaw bejler til at blive valgt i top 10, eller i hvert fald top 15, mange steder. Jeg kan også godt forstå det, da potentialet bestemt er til stede. Jeg synes dog også, at der er flere mangler i hans spil. Han sustainer ikke sine blokeringer, så godt som jeg ønsker, og så er jeg usikker på hans pass protection, som, jeg synes, blev skjult i et løbetungt angreb.

32) LB4, Nick Bolton, Missouri – Læs Scouting Report
33) CB4, Ifeatu Melifonwu, Syracuse – Læs Scouting Report

34) RB1, Javonte Williams, North Carolina – Læs Scouting Report
35) OT5, Teven Jenkins, Oklahoma State – Læs Scouting Report

36) EDGE5, Gregory Rousseau, Miami – Læs Scouting Report
En af årets helt store mystery-boxes er Gregory Rousseau. Han har nogle proportioner og noget fysiske talent, der bare ses meget sjældent. Han producerede også virkelig godt i 2019, der er hans eneste college-sæson. Samtidig var der bare rigtig, rigtig mange ting, han kunne forbedre. Hvis det lykkes for ham, kan han blive en af ligaens vildeste og mest unikke spillere.

37) DT3, Daviyon Nixon, Iowa – Læs Scouting Report
38) DT4, Levi Onwuzurike, Washington – Læs Scouting Report
39) RB2, Najee Harris, Alabama – Læs Scouting Report

40) OT6, Alex Leatherwood, Alabama – Læs Scouting Report
41) WR7, Tylan Wallace, Oklahoma State – Læs Scouting Report
42) CB5, Tyson Campbell, Georgia – Læs Scouting Report
43) TE2, Pat Freiermuth, Penn State – Læs Scouting Report
44) IOL4, Wyatt Davis, Ohio State – Læs Scouting Report

45) CB6, Kelvin Joseph, Kentucky – Læs Scouting Report
46) EDGE6, Joseph Ossai, Texas – Læs Scouting Report
47) RB3, Travis Etienne, Clemson – Læs Scouting Report

48) WR8, Rashod Bateman, Minnesota – Læs Scouting Report
Mange har Bateman højere, og jeg forstår det godt, jeg savner bare virkelig noget mere dynamik i hans spil, og jeg synes ikke helt, at han er så god som ruteløber, at han kan kompensere for det i en grad, der gør ham til et førsterundevalg for mig.

49) OT7, Liam Eichenberg, Notre Dame – Læs Scouting Report
50) CB7, Asante Samuel Jr., Florida State – Læs Scouting Report

Markante spillere udenfor listen:
Nr. 51, Ronnie Perkins, EDGE, Oklahoma
Nr. 52, Greg Newsome, CB, Northwestern
Nr. 54, Kadarius Toney, WR, Florida
Nr. 64, Mac Jones, QB, Alabama
NR. 69, Carlos Basham, EDGE, Wake Forest
Nr. 80, Richie Grant, S, UCF