Dallas Cowboys ejer Jerry Jones gik imod alle dommedagsprofeterne og har valgt at beholde Mike McCarthy som cheftræner i 2024

Onsdag blev Mike McCarthy bekræftet som Cowboys’ cheftræner for 2024-sæsonen på trods af det ydmygende nederlag til Green Bay Packers i søndags.

Nederlaget på 48-32 medførte omgående spekulationer om McCarthys fremtid i Dallas, lige som store dele af hans trænerstab virkede til at være i farezonen. I første omgang har Jerry Jones dog besluttet at beholde McCarthy som cheftræner i den kommende sæson, hvilket også er det sidste år på hans nuværende kontrakt.

I en pressemeddelelse forklarede Jerry Jones sin beslutning og udtrykte tro på holdets potentiale under McCarthys ledelse:

“Jeg tror på, at dette hold er meget tæt på og i stand til at nå vores ultimative mål, og det bedste skridt for os vil være (at beholde) Mike McCarthy som cheftræner. Der er store fordele ved at fortsætte holdets fremskridt under Mikes ledelse.”

Jones fremhævede også McCarthys betydning for sæsonens succes og den positive udvikling, der er sket på holdet:

“Mike har den højeste sejrsprocent i grundspillet af nogen cheftræner i Cowboys historie, og vi vil sammen med ham dedikere os til at omsætte det til at nå vores mål (og vinde Super Bowl, red.).”

I sine fire sæsoner som headcoach for Cowboys har McCarthy vundet 42 kampe og tabt 25, hvilket giver ham en sejrsprocent på 62,7.

Selvom Jones erkendte skuffelsen over nederlaget i Wild card runden, understregede han sin støtte til McCarthy:

“Vores nederlag i søndags hænger på alle og ikke kun på coach McCarthy. Jeg er ansvarlig for vores resultater. Selvom vi alle er skuffede over resultatet i søndags og med vores mangel på succes i slutspillet, støtter jeg ham 100 procent som vores cheftræner og evnen til at nå vores mål.”

MCarthy missede slutspillet med Cowboys i sit første år, men har ført dem til slutspillet de seneste tre sæsoner, hvor det dog kun er blevet til en enkelt sejr, så de samlet er 1-3 under hans ledelse.

Jerry Jones sluttede pressemeddelelsen af med at nævne, at man nu vil igangsætte en grundig gennemgang af holdet og truppen.

Læs også: Sådan spilles Divisionsrunden