Corona-pandemien har sat en stopper for mange gode ting, men NFL har netop offentliggjort et af deres tiltag, der skal sikre 2020-sæsonen spilles som planlagt.

Det er fortsat uvist, hvorvidt den kommende NFL-sæson bliver spillet, men NFL er klar med et nyt tiltag, der skal sikre spillernes sikkerhed, mens COVID-19 fortsat præger verden. Et såkaldt “mundskjold”, produceret af Oakley i samarbejde med læger og ingeniører fra NFL og ligaens spillerforening, skal skabe tryghed for spillerne og mindske sandsynligheden for smitte med Coronavirus.

Skjoldet kan monteres på hjelmen og er basalt set et stykke plastik, der ifølge ligaens ledende ingeniør Dr. Jeff Crandall, vil gøre det svært for dråbesmitte at finde sted. Crandall udtaler, at man har foretaget et massivt antal grundige testforsøg i laboratorier. De mange tests har vist en markant stigning af blokerede partikler.

Crandall udtaler dog også, at det er svært at gengive de mange forskellige scenarier, der kan forekomme på en footballbane, så der kan ikke gives et eksakt procenttal på, hvor effektivt skjoldet er, men eksperterne er yderst tilfredse med resultaterne.

Denne nye anordning er ifølge ESPNs Tim McManus allerede blevet uddelt til de to Los Angeles-mandskaber, Rams og Chargers, der forventes at træne sammen senere på året.

NFL og ligaens spillerforeningen er fortsat i intense forhandlinger omkring, hvordan sæsonen kan afvikles, en forhandling der sker i samarbejde med læger og ingeniører. Mundskjoldet er et af disse tiltag, der efter lang tids udvikling er endt i designet set herover. Og det har ikke været nemt at finde frem til et design, der var effektivt og funktionelt.

Spillere har været bekymrede for deres evne til at se og trække vejret. Flere prominente navne, heriblandt JJ Watt, har været imod større ansigtsskjold, der kunne beskytte spillernes ansigter, da det kan påvirke evnen til at præstere.

Den nye maske er efter flere feedbackrunder blevet modtaget positivt blandt spillerne, det siger spillerforeningens ledende medicinske ekspert, Thom Mayer. Masken skulle ikke hindre udsyn, og modsat tidligere modeller kan quarterbacks nu kalde spil i en huddle uden at lydkvaliteten påvirkes, udtaler Mayer.

Hvorvidt dette er den endelig version af tiltaget er tvivlsomt, men der er et af mange, lange skridt på vejen til, at vi kan få afviklet NFL-sæsonen.