Tirsdag d. 31. oktober var i år en speciel dag af flere årsager. Udover at markere den utrolig populære højtid, Halloween, så var det også den tirsdag, som i år var tættest på d. 1. november, hvilket i college football-verdenen er kendt som dagen, hvor den første slutspilsrangliste offentliggøres af den 13-mand store CFP-komite. Og på trods af, at der i løbet af sæsonen har været en klar nummer et på AP Top 25-listen, så var det et andet hold som var at finde i førersædet. Vi bringer i denne artikel en kort oversigt over den fulde liste.

For det er nemlig Ohio State Buckeyes, og ikke Georgia Bulldogs, som indtager førstepladsen på den altafgørende rangliste. Komiteen bag har specifikt lagt vægt på de to sejre, som Ohio State har over andre højt rangerede hold (Penn State og Notre Dame). Georgia må derfor tage til takke med en andenplads, hvortil komiteen også har bidt mærke i sværhedsgraden af kampene på deres program indtil nu. Sammenligner man med andre college football hold, som er der 99 andre hold, som samlet set har haft et sværere program end Georgia.

Det program har dog trods alt været sværere end det, som holdet på tredjepladsen har arbejdet med indtil videre. For på trods af en af de største skandaler i nyere tids college football, så er Michigan Wolverines at finde på tredjepladsen. Komiteen har udtalt, at de ikke vil tage noget som helst relateret til snyderi med tegn med i deres overvejelser, da de anser det for at være et NCAA (organisationen bag college football) problem.

Den sidste plads i top 4, som bekendt giver adgang til slutspillet, indtages af Florida State Seminoles. Selvom Florida State er ubesejret og har en sejr over LSU (som dengang var rangeret som #14 på AP Top 25), så er det begrænset med kvalitetsmodstandere i deres resterende kampe. Meget tyder derfor på, at der kommer til at være nogle spændende diskussioner i komiteen i den nærmeste fremtid, da to formstærke Pac-12 ligger og lurer lige udenfor top 4.

Du kan se den fulde rangliste udgivet efter spillerunde 9 nedenfor. Parentes angiver sidste uges placering på CFP ranglisten.

#1 Ohio State Buckeyes (-)

#2 Georgia Bulldogs (-)

#3 Michigan Wolverines (-)

#4 Florida State Seminoles (-)

#5 Washington Huskies (-)

#6 Oregon Ducks (-)

#7 Texas Longhorns (-)

#8 Alabama Crimson Tide (-)

#9 Oklahoma Sooners (-)

#10 Ole Miss Rebels (-)

#11 Penn State Nittany Lions (-)

#12 Missouri Tigers (-)

#13 Louisville Cardinals (-)

#14 LSU Tigers (-)

#15 Notre Dame Fighting Irish (-)

#16 Oregon State Beavers (-)

#17 Tennessee Volunteers (-)

#18 Utah Utes (-)

#19 UCLA Bruins (-)

#20 USC Trojans (-)

#21 Kansas Jayhawks (-)

#22 Oklahoma State Cowboys (-)

#23 Kansas State Wildcats (-)

#24 Tulane Green Wave (-)

#25 Air Force Falcons (-)