Baltimore Ravens har overraskende fyret defensive coordinator Don “Wink” Martindale et år før tid.

Det må siges, at være en af de større overraskelser i dette års trænerfyringer, hvor seks headcoaches og flere sporstchefer har fået silkesnoren.

Læs også: Black Monday – masser af trænerfyringer

Efter en start med 8 sejre i 11 kampe og førsteseed i AFC tabte Ravens sine sidste seks kampe i grundspillet og missede playoffs for første gang siden 2017

Ravens træner John Harbaugh udsendte en meddelelse fredag, hvor han sagde, at han og Martindale “var blevet enige om at gå i hver sin retning”.

Baltimores forsvar faldt fra tinderne som et af NFLs bedste til en placering som nr. 25 ud af ligaens 32 hold, hvilket var første gang Ravens endte udenfor top 10 i Martindales fire sæsoner som defensiv koordinator. Forsvaret tillod også næstflest yards (363,4 pr. kamp) i klubbens 26-årige historie.

Den 58-årige Martindale har været på trænerstaben hos Ravens siden de vandt Super Bowl i 2012 og var kendt for sin ultra-aggressive stil, hvor Ravens som regel er blandt de mest blitzende hold i ligaen.

Men er det rimeligt, at det er Martindale, der får sorteper?

Ravens mistede tre af deres fire startere i forsvarets bagkæde til skader – cornerbacks Marlon Humphrey og Marcus Peters og safety DeShon Elliott. Førstnævnte virker da heller ikke helt tilfreds med fyringen.

Skaderne gav Baltimore store problemer med at stoppe hold sent i kampene, hvor modstanderne havde let bved at kaste sig til yards og pint. Det skar også ned på antallet turnovers, som traditionelt har været holdets styrke.

Ravens opgav flest completions på 20+ flere yards i NFL (74) og 40+ yards (16). Samtidig lavede Ravens kun 34 sacks i den forgangne sæson, hvilket var nummer 22 i ligaen.

Nu står klubben foran en defensiv genopbygning, hvor både den indvendige defensive linje, holdets pass rush, og de bageste geledder har brug for hjælp. Og nu skal de altså også bruge en ny mand til at styre det hele!