Hver uge kan du her på Gul klud se vores MVP-termometer, hvor du finder de varmeste kandidater i forhold til at hive prisen hjem som ligaens mest værdifulde spiller.

Mahomes spillede en brandkamp og hans største rival i MVP-ræset pådrog sig en skade. Dermed er Mahomes tilbage i førersædet i forhold til at vinde titlen for anden gang.

Jalen Hurts pådrog sig en skade, som formentlig holder ham ude næste og formentlig ugen efter. Intet er dog sikkert, og det kan være, at Hurts vælger at spille trods sin skade.

Men alene muligheden for, at quarterbacken kommer til at sidde på bænken har gjort, at Mahomes igen er favorit blandt bookmakerne.

Med alt det sagt, så lad os tage et kig på den opdaterede tabel.

Termometeret er – som altid – inddelt i fire kategorier:
Brandvarm – De spillere, der for alvor slås om den eftertragtede MVP-titel
Varm – Ligger lige udenfor toppen, men presser på
Gløder stadig – De yderste mandater i top 10, som måske kan gøre sig gældende
Slår gnister – viser glimt af storhed, men skal spænde hjelmen resten af sæsonen

Listens formål er ikke at gætte på, hvem der ender hvor i MVP-ræset. Det er mit bud på, hvordan feltet ser ud lige nu.

Brandvarm

1. Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs (+1)

Chiefs skulle bruge 15 minutter ekstra på at slå upåagtede Houston Texans, som i øjeblikket frister en tilværelse som ligaens dårligste hold.

Det skyldes dog ikke Mahomes, som var noget nær fejlfri i kampen – Her ramte han på 36 ud af 41 kast og sendte to af dem i endzone. Derudover løb han også et enkelt touchdown ind og var dermed indblandet i tre touchdowns.

Med sejren sikrede Chiefs den syvende divisionstitel i streg – en stime, som kun er overgået af New England Patriots i perioden 2009-2019.

2. Jalen Hurts, QB, Philadelphia Eagles (-1)

Jalen Hurts havde det svært i Chicago, hvor vejret var en kæmpe faktor. Ifølge ESPN kunne Hurts ikke føle sin hånd, havde problemer med at se banen og så levede The Windy City for alvor op til sit navn.

Derfor er det heller ikke fair at bruge Hurts stats som argumenter, da der blev spillet football i utaknemmelige omstændigheder.

Hurts skadede sin skulder i løbet af kampen, men præsterede alligevel at spille videre. Det bliver derfor spændende at følge med i, hvordan Eagles forholder sig Hurts og de kommende kampe.

Varm

3. Joe Burrow, QB, Cincinnati Bengals (-)

En elendig første halvleg blev fulgt op af en voldsomt god halvleg af Burrow, som ikke kastede mange yards, men mange touchdowns.

Efter pausen kastede Burrow hele fire af slagsen, og trak sit hold op på førstepladsen i AFC North.

Burrow er stadig et godt stykke efter de to førerhunde, men han kan ikke afskrives endnu.

4. Josh Allen, QB, Buffalo Bills (+1)

Dolphins var tæt på at stjæle sejren i Buffalo, da der blev spillet divisionsopgør, men da sneen først begyndte at falde, var det ikke længere delfinerne, der var i deres rette element, men i stedet bøflerne, anført at Josh Allen.

I fjerde quarter var Allens løb på 44 yards afgørende for at Bills scorede touchdown, og efterfølgende løb quarterbacken selv to-pointskonverteringen ind.

Da Bills fik bolden igen, kørte Allen og resten af angrebet fra egen 7-yard linje og hele vejen ned til Miamis 7-yard, hvor Tyler Bass kunne sparke de afgørende tre point ind.

Allen er som skabt til Buffalo og hvor er det dog en fornøjelse at se ham spille. 25/40 og fire touchdowns på dagen.

5. Geno Smith, QB, Seattle Seahawks (-1)

Geno fik tæsk af 49ers-forsvaret, som sendte Seahawksquarterbacken i græsset tre gange, og ramte ham yderligere ni gange. Geno Smith havde en fin statistisk dag, men måtte alligevel indkassere sit fjerde nederlag i streg.

Nu venter der endnu en svær kamp, når Seahawks rejser til Kansas City, hvor de skal spille juleaftensdag.

Selvom Chiefs lige er kronet som AFC West-vindere, så har de masser at spille for, og de bliver en stor mundfuld.

Gløder stadig


6. Josh Jacobs, RB, Las Vegas Raiders (-)

Hvordan tabte Patriots den kamp?

Altså… Hvad skete der?

Nåh, det skal handle om Josh Jacobs. Han er stadig kun blandt boblerne til årets titel, da han A) ikke er quarterback og B) ikke har været nær så dominerende som All Day var, da han vandt titlen.

Han havde en fin kamp mod Patriots, hvor han løb bolden 22 gange for lige under 100 yards, men han skal spille umenneskeligt i de næste tre kampe for at gøre sig gældende.

7. Justin Jefferson, WR, Minnesota Vikings (-)

Justin Jefferson er i gang med en dominerende sæson, og har stille og roligt skabt afstand til Tyreek Hill. Han fører ligaen i antal grebne bolde og antal yards gennem luften. Han har ikke grebet lige så mange touchdowns som eksempelvis Davante Adams eller Travis Kelce, men ingen receiver har været lige så vigtig som Jefferson