Arthur Smith har bænket Desmond Ridder for anden gang i sæsonen. I stedet bliver det Taylor Heinicke, som får chancen mod Indianapolis Colts.

Atlanta Falcons kommer til at starte Taylor Heinicke som quarterback, når de tørner sammen med Indianapolis Colts i sekstende spillerunde. Det betyder, at Arthur Smith henviser Desmond Ridder til bænken for anden gang i sæsonen.

Beslutningen er truffet i kølvandet på Atlanta Falcons’ skuffende nederlag til divisionsrivalerne fra Carolina Panthers på beskedne 9-7. Desmond Ridder kastede en fatal interception i kampens døende minutter, som Panthers udnyttede til fulde, da de scorede det kampafgørende field goal på den efterfølgende angrebsserie. Det var Ridders sjette turnover i inden for modstandernes sidste 20 yards (red zone) i sæsonen og hans sekstende turnover i alt.

Taylor Heinicke har tidligere slået Desmond Ridder kortvarigt af i duellen om Falcons’ quarterback-position. Det skete i halvlegen af ottende spillerunde, hvor Falcons tabte til Tennessee Titans, og Heinicke formåede at fastholde positionen i de efterfølgende to spillerunder, før han igen blev afløst af Ridder.

Arthur Smith er pisket til at vinde sine sidste tre kampe, hvis han skal avancere til slutspillet for første gang som Falcons-cheftræner. Falcons har vundet seks af fjorten kampe, og runder sæsonen af mod Indianapolis Colts, Chicago Bears og New Orleans Saints. Det er aktuelt Tampa Bay Buccaneers, som fører an i NFC South med syv sejre.