Arthur Smith har besluttet at bænke Marcus Mariota til fordel for rookie Desmond Ridder.

Der har længe floreret rygter om quarterback-positionen i Atlanta, hvor rookie Desmond Ridder har ventet i kulissen på at overtage tjansen fra Marcus Mariota. Torsdag aften er rygterne blevet til realitet, da Arthur Smith har udnævnt Ridder som Falcons’ startende quarterback.

Atlanta Falcons skal ikke i aktion i den kommende spillerunde, da de sidder over. Det betyder, at Desmond Ridder får omtrent to uger til at forberede sig på sin debut, der bliver mod divisionsrivalerne fra New Orleans Saints.

Desmond Ridder tørnede ud for Cincinnati Bearcats i college-rækkerne, hvor han nåede fire sæsoner. Heri ramte Ridder på 62,1 procent af sine kast for 10.239 yards, 87 touchdowns og 28 interceptions. Derudover var Ridder den mest iøjnefaldende quarterback til NFL Combine, hvor han løb den hurtigste 40-yard-tid og leverede både det længste og højeste spring i sin positionsgruppe.

Trods de flotte meritter og resultater blev Ridder først valg i tredje runde, da Atlanta Falcons slog til med det 74. valg. Det skyldtes formentlig, at der var tvivl om hans armstyrke og forholdsvis rå kasteteknik.

Desmond Ridder var senest i aktion i træningskampene før sæsonen. Heri ramte han på 34 af 56 kast for 431 yards, tre touchdowns og to interceptions, mens han eksekverede en kampafgørende angrebsserie mod Detroit Lions

Beslutningen betyder også, at Marcus Mariota – for nuværende – er færdig som startende quarterback i Atlanta. Det er ingen overraskelse, da Mariota i udgangspunktet var udset en rolle som overgangsfigur. Ikke desto mindre er det værd at anerkende, at Mariota har ført Falcons frem til fem sejre i 13 opgør og længe har holdt dem inde i kampen om NFC South.