Med J.J. Watt på plads hos Arizona Cardinals var der et lille uforløst problem. Trøjenummer 99 var legendarisk og sat på pension i klubben.

JJ Watt har spillet i nr. 99 hele sin NFL-karriere og en stor del af sin college-karriere. Derfor var det naturligt, at han også skulle have nr. 99 hos Cardinals.

Eneste problem er, at den hænger højt oppe under taget på Cardinals stadion, som én af fem trøjer klubben har sendt på pension som en hyldest til tidligere stjerner.

Men nu kommer datteren af runningback Marshall Goldberg klubben og JJ Watt til undsætning.

Er du lidt inde i dine trøjenumre, så sidder du lige nu og tænker “en runningback med nr. 99 – det giver ingen mening”, men tænk på, at Cardinals faktisk er NFLs ældste klub, der så sin begyndelse som Chicago Cardinals, inden klubben rykkede til St. Louis og derfra til Arizona. Og samtidig sidder du nu nok også og tænker: “Hvem er ham der Goldberg?”

Marshall Goldberg blev draftet af Chicago Cardinals i 1939 med pick nr. 12 og spillede i klubben frem til 1948, afbrudt af tre år under anden verdenskrig, hvor han var i den amerikanske flåde.

Dengang spillede man begge veje, dvs. både forsvar og angreb, og derfor spillede han med nr. 99, som både kune bruges på forsvaret og angrebet. Han blev dog mest kendt som runningback, og havde i sin karriere også nr. 42 og 89.

Ikke desto mindre var det hans succes i trøjen med de to 9-taller, der gjorde ham populær og betød at klubben trak hans trøje tilbage. Ingen spiller hos Cardinals har haft nr. 99 siden 1950.

Men nu kommer JJ Watt til byen, og så kommer der andre boller på suppen.

“Han har mine velsignelser.” siger Goldbergs datter Ellen Goldberg Tullos, og fortsætter, “og jeg er sikker på, at min far ville være mere end glad for, at han (JJ Watt) kan videreføre trøjens historie.”

JJ Watt er klar over, hvor stor en ære det er og udtrykte sin taknemmelighed på twitter:

Med tilføjelsen af den snart 32-årige defensive end får Arizona Cardinals en af NFLs på papiret mest giftige pass rush duoer, når JJ Watt og Chandler Jones stiller op på hver sin side. Begge med to ens tal på trøjen – Jones i nr. 55 og og Watt i nr. 99.

Lidt interessant og måske et faktum du ikke vidste, så begyndte JJ Watt sin college-karriere som tight end og spillede med nr. 82, inden han skiftede til Wisconsin, blev forsvarsspiller og for første gang trak trøjen med nr. 99 ned over hovedet.

Nu skifter han ikke nummer, men kan i stedet være med til at øge kendskabet til en af NFL-historiens glemte legender.