Gul Klud varmer op til torsdagens opgør mellem Los Angeles Rams og New England Patriots.

NFL’s 14. spillerunde åbner med en gentagelse af Super Bowl LIII, når Los Angeles Rams byder New England Patriots velkommen. Dermed får Rams mulighed for at revanchere nederlaget i Atlanta på 13-3, hvilket var den lavest scorende Super Bowl i ligaens glorværdige historie.

Begge hold er i den grad inde i kampen om slutspilspladserne i deres respektive konferencer. Los Angeles Rams tog en flot skalp i søndags, da de besejrede divisions- og slutspilsrivalerne fra Arizona Cardinals med 38-28. Heri leverede Jared Goff sin foreløbigt bedste præstation i 2020, da han ramte på 37 af 47 kast for 351 yards og en touchdown, mens han løb for yderligere en scoring.

New England Patriots uddelte æg og vandt med 45-0 over Los Angeles Chargers i weekenden, hvilket markerede Chargers’ største nederlag nogensinde. Bill Belichicks forsvar har fundet formen på det helt rigtige tidspunkt – og særligt de bagerste geledder er for tiden altdominerende. Stephon Gilmore, J.C. Jackson og resten af slænget holdt Justin Herbert til sølle 209 yards på 53 kast. Det er anden uge i træk, at Patriots lukker ned for en dygtig quarterback, da det i forrige uge gik det ud over Kyler Murray, som blev holdt til 170 kastede yards og blot 31 løbede yards.   

Vi kan se frem til et opgør med væsentlige slutspilsimplikationer mellem to formstærke hold. I den nyere historie har New England Patriots domineret den indbyrdes serie – og vi skal faktisk tilbage til 2001 for at finde den seneste Rams-sejr.

Seneste nyt på skadesfronten

Det er to mandskaber, som har holdt sig nogenlunde skadesfri i de seneste par uger. Værterne må i sagens natur igen undvære startende offensive tackle Andrew Whitworth, som er ude med en knæskade. Derudover er kicker Matt Gay meldt tvivlsom, mens Cam Akers har døjet med skulderproblemer i optakten. Sidstnævnte forventes dog at spille og komplimentere Darrell Henderson og Malcolm Brown.

Hos gæsterne fra New England er det særligt bemærkelsesværdigt, at J.C. Jackson (knæskade) og Jonathan Jones (nakkeskade) ikke har kunnet træne med for fuld styrke i den indeværende uge. Det vil være et hårdt slag for Patriots, hvis de to ikke er i stand til at levere på vanligt niveau i torsdagskampen.

Hold øje med …

Kan New England Patriots løbe bolden mod Rams’ forsvar?

Personligt er jeg stadigvæk nødt til at gnide øjnene en ekstra gang, når jeg læser Cam Newtons statistikker for 2020-sæsonen. Newton står i skrivende stund noteret for fem (!) kastede touchdowns og ni interceptions. Omvendt har den 31-årige quarterback løbet for 435 yards og 11 scoringer, hvilket understreger, at Patriots’ angreb – anno 2020 – starter og slutter med løbespillet.

Angrebsfilosofien kan opsummeres ud fra den føromtalte storsejr over Los Angeles Chargers, hvori Cam Newton kastede bolden 19 gange for 69 yards, mens han og Patriots løb for 165 yards og to scoringer. Her var Damien Harris også på pletten med 80 løbede yards på 16 forsøg.

Det bliver særdeles interessant at se, om Patriots-angrebet kan fastholde successen mod Los Angeles Rams’ bundtætte løbeforsvar, der i skrivende stund har tilladt tredje færrest løbede yards i NFL med 93,1 yards pr. kamp og færrest yards pr. løb med 3,9 styks. Aaron Donald er fortsat en unaturlig force på den defensive linje i såvel presspil som i forsvaret af løbet, mens Sebastian Joseph-Day og Michael Brockers ligeledes er kompetente linjespillere.

Senest begrænsede Rams’ forsvar divisionsrivalerne fra Arizona Cardinals til sølle 92 løbede yards. Hvis Aaron Donald og co. kan gentage den bedrift, får New England Patriots ualmindeligt svært ved overhovedet at flytte bolden.

Hvilken udgave af Jared Goff får vi at se?

Jared Goff er en forunderlig og utilregnelig spiller. I forrige spillerunde lignede han en forvirret miniput, da San Francisco 49ers’ ellers decimerede forsvar holdt ham til 198 kastede yards, mens de forcerede to interceptions. Det fik efterfølgende Sean McVay til – offentligt – at kritisere sin quarterback, hvortil han efterlyste mandsmod og ansvar. Og bedømt på Goffs seneste præstation mod Arizona Cardinals ser McVays alvorsord ud til at være trængt ind.

Her leverede Goff en af sine bedste præstationer i 2020, da han ramte på 37 af 47 kast for 351 yards, mens han noterede sig to scoringer. Med spillere som Robert Woods, Cooper Kupp, Van Jefferson, Gerald Everett, Tyler Higbee og Josh Reynolds har Rams’ angreb en perlerække af giftige våben, som kan gøre livet surt for ethvert forsvar.

Derfor står og falder meget ved, om Jared Goff magter at udnytte sine våben. Såfremt han fortsætter sit flotte spil, kan vi se frem til en glimrende duel mod New England Patriots’ velspillende secondary. Det kan dog blive afgørende, at J.C. Jackson og Jonathan Jones døjer med småskader, hvorfor Rams’ mange våben kan blive for stor en mundfuld for Patriots’ forsvar og den ellers velspillende Stephon Gilmore.

Forudsigelse

Vi har formentlig en tæt og intens affære i vente, hvor de to forsvar sætter sig i respekt over for hinanden. Jeg tror, at New England Patriots’ endimensionelle angrebsstil vil blive deres akilleshæl, eftersom Los Angeles Rams’ forsvar netop excellerer i forsvaret af løbet. Hvis Jared Goff først finder ind i sin rytme, bør Rams have for mange offensive våben til, at Patriots kan holde dem fra fadet.

Los Angeles Rams vinder torsdagskampen med 20-16.