Der er dømt amerikansk maskulinitet, flot skæg og rock’n roll for alle pengene, når Gardner Minshew krydser klinger med Ryan Fitzpatrick i denne uges torsdagskamp.

Tredje spillerunde indledes i Jacksonville, når TIAA Bank Field lægger græs til Jacksonville Jaguars’ opgør mod Miami Dolphins. Selvom det er to hold, der er i gang med at gennemføre et større generationsskifte, kan vi se frem til at opleve en direkte duel mellem to skæggede fænomener: Gardner Minshew mod Ryan Fitzpatrick. De har begge evnerne til at vinde… og tabe kampen for deres respektive mandskab.

Det var lige ved og næsten for Jacksonville Jaguars i søndags, men i sidste ende led mandskabet et smertefuldt nederlag til divisionsrivalerne fra Tennessee Titans. Det unge Jaguars-hold bed fra sig og forsvaret begrænsede Derrick Henry til 84 yards på 25 (!) forsøg, mens den undraftede rookie runningback James Robinson viste sig frem med 102 yards og et touchdown.  

I Miami tabte Dolphins også en tæt kamp til Buffalo Bills. Det må dog vække bekymring for Brian Flores, at Josh Allen pillede Dolphins’ secondary fra hinanden med 417 kastede yards og fire touchdowns. Det er langt fra tilfredsstillende, eftersom Dolphins brugte en del ressourcer og draft-kapital på at forstærke netop forsvarets bagerste rækker i foråret. Kampen gav dog også håb om en bedre fremtid; fx leverede Dolphins’ tight end Mike Gesicki en fantastisk præstation med flere spektakulære spil og samlet set 130 yards og et touchdown.

Seneste nyt på skadesfronten

Begge mandskaber er forholdsvis skadefri inden den kommende spillerunde. Hos Jaugars har hverken receiver D.J. Chark eller kicker Josh Lambo kunnet træne med for fuld styrke i den indeværende uge. Begge spillere forventes dog at betræde græstæppet natten til fredag.

Gæsterne ser imidlertid ud til at skulle undvære Byron Jones, som døjer med en lyskenskade. I foråret skrev Jones under på en femårig aftale med Dolphins til en svimlende værdi af 525 millioner danske kroner. Selvom Jones ikke er kommet imponerende fra land i 2020, vil hans fravær være en markant svækkelse af Dolphins’ forsvar.   

Hold øje med…

Kan Miami Dolphins’ forsvar finde fodfæste?

Miami Dolphins investerede dyrt i forsvaret i foråret, da de langede kontrakter ud til Byron Jones, Kyle Van Noy, Shaq Lawson og Emmanuel Ogbah, mens de valgte Noah Igbinoghene i første runde af draften. Ikke desto mindre er forsvaret kommet frygteligt fra start i 2020, hvilket understreges af, at enheden har tilladt håbløse 440,5 yards pr. kamp mod hhv. New England Patriots og Buffalo Bills.

Det står især skidt til i forsvarets secondary, som bl.a. har tilladt flest yards pr. kast (10,24, red.) i NFL. Kombineret med at Byron Jones’ sandsynlige fravær i torsdagskampen ser det rigtig skidt ud.

Derfor er det afgørende, at forsvarets pass rush træder i karakter og bidrager til at lette presset på de bagerste geledder. Gardner Minshew må hverken få tid eller plads til at finde ind i en rytme med sine unge og eksplosive receivere. I den forbindelse bør I holde øje med Christian Wilkins på Dolphins’ defensive linje. Wilkins har endnu ikke formået at leve op til sit førsterundeprædikat i NFL, hvilket eksemplificeres af, at han kun står noteret for to sacks i 18 kampe. Det er påkrævet, at han tager det næste skridt i sin udvikling og bliver en dygtigere spiller i presspillet i 2020; han har nemlig talentet.

Fortsætter James Robinson sin flotte start i NFL?

Jacksonville Jaguars fyrede Leonard Fournette inden den igangværende sæson for at spare hans (relativt høje) lønudgift væk. Beslutningen skal ses i lyset af, at Jaguars er i gang med at genopbygge holdet og gennemføre et større generationsskifte. Det har givet plads til undrafted rookie James Robinson, der senest løb for 102 yards mod Tennessee Titans’ ellers bundsolide forsvar.  

Der er bestemt grund til at tro, at Robinson fortsætter sit flotte spil mod Miami Dolphins’ forsvar, der har tilladt 164 løbede yards pr. kamp i 2020-sæsonen. I bør derfor holde et vågent øje med den 22-årige runningback, som kun bør blive bedre i takt med, at han vænner sig til tempoet i NFL.

Spiltip

Som nævnt indledningsvist havde Miami Dolphins’ tight end Mike Gesicki en forrygende kamp mod Buffalo Bills, hvori han greb otte bolde for 130 yards og et touchdown. Jeg forventer, at han fortsætter sit flotte spil mod Jacksonville Jaguars’ forsvar, som har tilladt tredje flest kastede yards (294 yards pr. kamp) i NFL efter de to første kampe.

I den forbindelse giver Danske Spil flotte odds 1,85 på, at Gesicki griber over 52,5 yards i kampen. I kan finde spillet her.

Spil ansvarligt!

Forudsigelse

Det her kan blive en fugl eller fisk. Overskæg eller fuldskæg. Det er nærmest umuligt at spå om. Jeg havde egentlig fidus til, at Dolphins’ forsvar kunne overraske i år, men det ser ud til, at de har brug for mere tid til at finde hinanden – særligt i forsvarets secondary, som oven i købet står til at mangle Byron Jones i denne kamp. 

Derfor forventer jeg, at Gardner Minshew og Jacksonville Jaguars trækker det længste strå. Det er sultent og ungt hold, som kommer flyvende på hjemmebane, hvor der faktisk er fans tilstede.

Jacksonville Jaguars vinder opgøret med 27-20.