Kan Mike White fortsætte sine imponerende takter, når han stiller op i bedste sendetid mod Indianapolis Colts?

Ottende spillerundes helt store historie var New York Jets’ upåagtede reserve Mike White, som overtog tøjlerne fra en skadet Zach Wilson. White glimtede i Wilsons fravær, da han kastede for 405 yards, tre touchdowns og to interceptions, hvortil han var afgørende for, at New York Jets hev en overraskende sejr hjem mod Cincinnati Bengals.

Nu står Mike White over for Indianapolis Colts, der senest led endnu et tungt og sent nederlag, da man tabte til Tennessee Titans efter forlænget spilletid. Det er anden gang i sæsonen, at Colts taber efter forlænget spilletid og det er tredje gang, at de taber med seks point eller færre.

Kan Mike White holde hovedet koldt, når han stiller op i bedste sendetid? Eller bliver DeForest Buckner og resten af Indianapolis Colts’ forsvar for stor en mundfuld? Og kan Jonathan Taylor fortsætte sin flotte sæson? Det er nogle af spørgsmålene, som vi vil gå i dybden med i nærværende optakt til niende spillerundes torsdagskamp.

Seneste nyt på skadesfronten

Først og fremmest skal vi gøre status på skadesfronten – og da vi nærmer os halvvejspunktet for sæsonen, døjer holdene naturligt med en række kvaler.

Værterne fra Indianapolis må med sikkerhed undvære receiver T.Y. Hilton, som har pådraget sig en hjernerystelse og dermed misser torsdagskampen. Det er et slag for Colts’ angreb, som i forvejen mangler Parris Campbell og Dezmon Patmon.

Frank Reich bekræftede også tidligere på ugen, at defensive linjespiller Tyquan Lewis har pådraget sig en sæsonafsluttende knæskade, mens at cornerback Bopete Keyes sidder ude med en forstrækning.

Robet Saleh må ligeledes se bort fra en række spillere så som Tevin Coleman (forstrækning), Bryce Huff (rygskade) og Teven Wesco (knæskade), mens der fortsat er tvivl om Corey Davis, der missede ottende spillerunde med en hofteskade.

Derudover – og som nævnt indledningsvist – må New York Jets også undvære holdets startende quarterback Zach Wilson, der fortsat sidder ude med en knæskade. Wilson havde kastet for 1.168 yards, fire touchdowns og hele ni interceptions, inden han måtte udgå.

Hold øje med…

Kan Mike White opretholde niveauet?

Mike White tog New York med storm, da han leverede en kampafgørende indsats mod Cincinnati Bengals i ottende spillerunde. Spørgsmålet er blot, om han kan holde dampen oppe og håndtere at spille i bedste sendetid, når modstanderne – desuden – har fået data og dermed indsigt i hans spil?

Hvis Mike White og New York Jets skal levere endnu en overraskelse, bliver det afgørende, at Jets’ offensive linje – som fortsat mangler profilen Mekhi Becton – kan håndtere DeForest Buckner og Indianapolis Colts’ presspil.

Buckner har vist storspil i de seneste tre kampe, hvori han har leveret ni tacklinger og tre sacks, hvortil han er en afgørende brik i Colts’ forsvarsmæssige formåen. Det er bekymrende nyt for New York Jets’ offensive linje, som har tilladt tredje flest sacks i NFL i 2021.

Til at lette presset på den offensive linje får Michael Carter endnu en vigtig rolle at spille i både løbe- og kastespillet som ventil for Mike White. Det var en rolle, som Carter udfyldte til perfektion mod Bengals, da han greb ni bolde for 95 yards, mens han løb for yderligere 77 yards og en scoring. Derfor bør I holde et vågent øje med Jets’ formstærke runningback i torsdagens opgør.

Fortsætter Michael Pittman Jr. med at etablere sig i NFL?

Til trods for at Indianapolis Colts har tabt fem af otte kampe i år, har de fortsat en relativt rimelig chance for at nå slutspillet. Hvis det skal lade sig gøre, skal Carson Wentz og Michael Pittman Jr. fortsætte deres seneste formkurve og gensidige makkerskab.

I de seneste to kampe har Pittman været nærmest ustoppelig med 14 grebne bolde for 191 yards og tre scoringer. Dermed står han nu noteret for 594 grebne yards og fire scoringer i 2021, hvortil han allerede har overgået sin sæsontotal fra 2020.

Med T.Y. Hilton på sidelinjen vil der igen blive stillet store krav til Michael Pittman Jr. og derfor skal I holde øje med hans forbindelse til Carson Wentz. De to står over for Jets’ forsvar, som har tilladt sjette flest, kastede yards i NFL med 275,3 styks pr. kamp.

Forudsigelse

Indianapolis Colts har alt at tabe, mens New York Jets og i særdeleshed Mike White har alt at vinde. Alligevel formodes opgøret at komme til at stå og falde ved, om White kan håndtere sin nyvundne status og presset af at spille i bedste sendetid.

Hvis Mike White ikke er på pletten, har Indianapolis Colts simpelthen for godt et hold til, at de bør tabe til Jets. Foruden førnævnte, brandvarme Michael Pittman Jr. har Jonathan Taylor også gang i en fantastisk personlig sæson, hvortil han har løbet for næst flest yards (649) i NFL – og således kun er overgået af Derrick Henry.

Jeg tror ikke, at Jets evner at stoppe Colts’ angrebsprofiler – og omvendt har jeg svært ved at se Mike White gentage sit svendestykke på udebane mod et sultent mandskab, som er pisket til sejr.

Indianapolis Colts vinder opgøret med 27-16.