Vi har et divisionsopgør på menuen, når ottende spillerunde sparkes i gang på Bank of America Stadium i Charlotte, North Carolina.

2020 er på mange måder et bizart år og det gør sig også gældende i NFL. Der var ikke mange, som havde spået, at Atlanta Falcons (1-6) skulle friste en tilværelse i bunden af NFC efter syv spillerunder, mens Carolina Panthers (3-4) blandede sig i kampen om slutspillet. Ikke desto mindre er det tilfældet, hvortil Matt Rhules genopbygning af Panthers har givet pote tidligere end forventet.

Senest bød Carolina Panthers sværvægterne fra New Orleans Saints op til dans i et tæt opgør, som først blev afgjort i fjerde quarter med Will Lutz’ endegyldige field goal. Teddy Bridgewater viste igen prøver på sin træfsikkerhed, da han ramte på 23 af 28 kast for 254 yards og to touchdowns. I den forbindelse har både D.J. Moore og Robby Anderson gang i et par flotte individuelle sæsoner, hvilket er afgørende for, at Panthers’ angreb også præsterer uden den ankelskadet superstjerne Christian McCaffrey.

Atlanta Falcons har på mirakuløs vis formået at smide adskillige sejre væk i 2020. Det medvirkede til, at Dan Quinn blev fyret i starten af oktober, hvorefter Raheem Morris overtog tøjlerne på midlertidig basis. Men i søndags var den gal igen. Falcons formøblede (endnu) en ellers stensikker sejr mod Detroit Lions og er nu femte dårligst i NFL. Vi har efterhånden nok ammunition til at beskylde Falcons for kreativ ’tanking’ og det bliver spændende at se, hvad de har med i posen til torsdagskampen. Yikes!

Seneste nyt på skadesfronten

Matt Rhule har udtalt sig relativt optimistisk på vegne af Christian McCaffrey, som fortsat arbejder på at blive kampklar efter sin ankelskade. Rhule vurderede bl.a., at McCaffrey senest bliver spilleklar til niende spillerunde, hvilket rejser spørgsmålet om, hvorvidt vi kan forvente at se superstjernen i aktion natten til fredag? Christian McCaffrey har misset de seneste fem kampe, hvortil reserven Mike Davis har vikarieret på fornem vis med 517 totale yards og fire touchdowns. Derudover er der tvivl om Russell Okung (lægskade) og Zach Kerr (skadet tå) til torsdagskampen.

Julio Jones havde øjensynlige smerter i baglåret i søndagens opgør mod Detroit Lions, hvor han gentagende gange modtog behandling på sidelinjen. Det forhindrede dog ikke Jones i at være en force i kastespillet med otte grebne bolde for 97 yards. Derfor bør Julio Jones også komme i spil mod Carolina Panthers, selvom han ikke har trænet med for fuld styrke i optaktsfasen. Det skal også fremhæves, at center Alex Mack døjer med knæproblemer, mens der er tvivl om holdets defensive end Takkarist McKinley, som har problemer med sin lyske.

Hold øje med…

Kan Falcons stoppe Teddy Bridgewater?

På længere sigt bliver det interessant at holde øje med, om Christian McCaffreys tilbagevenden kommer til at ændre Carolina Panthers’ angrebsplaner? Christian McCaffrey får næppe – hvis nogen? – en rolle i torsdagskampen og i stedet kan vi forvente, at Panthers igen giver frie tøjler til Teddy Bridgewater. 

Uden Christian McCaffrey har Panthers’ kasteangreb avanceret til at blive det 11. bedste i NFL med 263,7 kastede yards pr. kamp, mens Teddy Bridgewater i gennemsnit leverer 8,2 yards pr. kast, hvilket er sjette bedst i ligaen. Det understreger, at han ikke er bange for at kaste dybt til profiler som Robby Anderson og D.J. Moore.

På papiret ligner det en ulige duel, da Atlanta Falcons tillader 8,46 yards pr. kast, hvilket er næst dårligst i NFL. Derfor skal I holde øje med de dybe kast fra Teddy Bridgewater, som bør have gunstige muligheder for at skille Falcons’ ramponerede forsvar fra hinanden.

Fortsætter Calvin Ridley sin imponerende sæson?

Den unge Falcons-receiver Calvin Ridley svor inden sæsonen, at han ville udvikle sig og præstere som én af ligaens bedste receivere i 2020. Indtil videre er Ridley en mand af sit ord, da han er godt på vej til at levere sin foreløbigt bedte sæson som professionel i NFL.

I skrivende stund har Calvin Ridley grebet 40 bolde for 615 yards og seks touchdowns. Dermed er det kun Robby Anderson og DeAndre Hopkins, som har grebet flere yards end Ridley i 2020.

Ridley vil blive udfordret af Carolina Panthers’ unge forsvar, som kun har tilladt 227 kastede yards pr. kamp i 2020. Med tanke på Julio Jones’ aktuelle skadeskvaler er det særlig relevant, at Calvin Ridley fortsætter med at præstere, hvis Falcons’ angreb skal have succes.

Spiltip

Som I kan læse neden for, forventer jeg, at Carolina Panthers trækker sig sejrrigt ud af torsdagskampen. I den forbindelse giver Danske Spil odds 1,82 på, at Panthers vinder med mere end 2 point, hvilket bliver denne uges spiltip. Spillet kan findes via dette link.

Spil ansvarligt!

Forudsigelse

Med offensive profiler som Julio Jones og Matt Ryan samt en velspillende Calvin Ridley har Falcons potentialet til at overraske og snuppe sæsonens anden sejr i torsdagskampen. Ikke desto mindre virker Carolina Panthers som et mere solidt hold – og det er tydeligt, at truppen har købt ind på Matt Rhules projekt. Jeg forventer, at det bliver udslagsgivende, hvortil Panthers – med eller uden Christian McCaffrey – vinder divisionsopgøret. Der må – og skal – også være motivation til forskel, da Panthers lugter blod i forhold til kampen om slutspilspladser.

Carolina Panthers vinder opgøret med 27-20.