Sæsonens første runde sluttes af med et brag af et opgør mellem de to divisionsrivaler New York Jets og Buffalo Bills, der begge har Super Bowl ambitioner i 2023.

NFL har valgt at forkæle os med to fantastiske quarterbacks i sæsonens første mandagsopgør, hvor den firedobbelte MVP, Aaron Rodgers, tager imod den altid seværdige og elektriske Josh Allen.

Josh Allen fører ligaen i offensive touchdowns med 130 siden 2020, og har produceret over 5000 offensive yards og 40 touchdowns i de to seneste sæsoner. Den 27-årige quarterback er generelt den største årsag til, at Buffalo Bills har sat sig i føresædet af AFC-East de seneste tre år. Den statistik vil New York Jets dog gøre alt for at ændre i 2023, hvor holdet er gået all-in og har hentet en række profiler til klubben, ingen større end Aaron Rodgers.

En af de andre profiler som Jets har hentet ind er runningback Dalvin Cook. Det betyder også, at vi får et brødreopgør i den første mandagskamp i 2023, da Bills’ startende runningback er Dalvins bror, James Cook. I det hele taget bliver det interessant at følge med i løbespillet, især hos Jets, da de samtidig råder over Breece Hall, der havde en meget lovende rookie-sæson inden han blev skadet. Hvordan Jets kommer til at fordele boldene til Cook og Hall må tiden vise, men tanken om at man som modstander skal stoppe dem begge må være skræmmende.

Hvem skal så styre AFC-East i år? Har Bills stadig hvad der skal til, eller er deres Super Bowl vindue ved at glide ud af hænderne på dem? Kan Aaron Rodgers løfte Jets, og har holdet i virkeligheden niveauet, eller er det bare hype? Uanset hvordan kampen udfolder sig, så bliver det helt sikkert ikke kedeligt, når sæsonens første mandagskamp sparkes i gang.

Seneste nyt på skadesfronten

Begge mandskaber har heldigvis en meget overskuelig skadesliste, hvor ingen af holdende har nævneværdige spillere ude. Dermed kan vi altså godt glæde os til at få de bedste af de bedste spillere fra hvert hold på banen i dette vitale AFC-East opgør. Dog skal det nævnes, at Von Miller er på PUP-listen, så ham vil Bills tidligst kunne få i spil i fjerde spilleuge.

Hold øje med…

Stefon Diggs mod Sauce Gardner

Der er et hav af interessante matchups i dette opgør. Både Bills og Jets råder over stærke forsvar, der skal op imod mindst ligeså stærke angreb. Men duellen mellem Sauce Gardner og Stefon Diggs glæder jeg mig specielt til at se. Sidste år var Sauce Gardner fantastisk i duellen mod Diggs. I første halvleg af kampen i New York greb Diggs godt nok fem bolde for 93 yards, men i anden halvleg blev han lukket fuldstændig ned og fik 0 yards. I kampen i Buffalo holdt Gardner og Jets-forsvaret Diggs til sølle 37 yards. Dermed bør Diggs være ekstra opsat til opgøret mod sidste års defensive rookie for at bevise, at Sauce Gardner ikke kan lukke ham ned igen.

Jets angrebet med Aaron Rodgers som styrmand

Der er ingen tvivl om, at netop det her er det de fleste vil holde øje med i mandagskampen. Hvordan klarer Aaron Rodgers sig i et nyt miljø? Der er dog heller ingen tvivl om, at Jets med Aaron Rodgers må være en kæmpe opgradering på angrebet ift. Zach Wilson, der ofte så ud til at begrænse holdet i 2022. Specielt bliver det interessant at se Rodgers’ samarbejde med sidste års offensive rookie of the year, Garrett Wilson, der er holdets bedste våben på receiver positionen. Kan det måske lade sig gøre for for Rodgers at få samme forbindelse til Wilson som han havde med Davante Adams i Green Bay?

Rodgers’ første test bliver ikke nogen nem en af slagsen, og med den hype hans ankomst har skabt i New York, så vil kritikerne stå i kø, hvis han fejler allerede i sin første test. I mandagskampen får vi den første indikation af, hvor meget tilføjelsen af Aaron Rodgers kan have af betydning. Kan han gøre ligesom Brady? Det bliver vildt fascinerende at følge med i.

Forudsigelse

Måske er det bare hype, men Jets ligner altså på papiret et hold, der kan blive virkeligt gode i år. De har et fabelagtigt forsvar med Quinnen Williams, Sauce Gardner og DJ Reed, og så må der komme færre fejl fra angrebet og flere point på tavlen med Aaron Rodgers ved roret. Omvendt er Bills heller ikke noget dårligt hold. De har været fantastiske i grundspillet de seneste tre år, men har snublet når det for alvor gjaldt. Jeg tror også hjemmebanefordelen har noget at sige i dette opgør. De to hold spiller på Metlife 22 år efter 9/11, der må være en masse følelser hos alle i publikum på baggrund af det, og det vil helt sikkert skabe en stemning, der får Jets båret frem. Derudover taber Aaron Rodgers sjældent i prime time.

Jets vinder 28-20