Vi ser frem mod en ny football sæson, og som altid vil der komme uforudsete overraskelser. Det skal dog ikke stoppe mig i at lege Nostradamus, og komme med et bud på fem helt friske slutspilshold i sæsonen 2020/21. Det betyder så også at tre hold fra sidste års slutspil skal på tidlig ferie..

NB! Fra i år er slutspillet udvidet, så der kommer ét hold mere med fra henholdsvis AFC og NFC. Det betyder altså at jeg har hele to ekstra wild card pladser at uddele. De vil selvfølgelig blive uddelt som ekstra pladser, så der kommer altså flere hold ind end der ryger ud.

Her er præmissen:

I denne øvelse vælger jeg tre hold fra sidste års slutspil, som jeg tror vil misse det kommende slutspil. De tre hold skal så byttes ud med fem nye hold, som ikke kom med sidste år. Mere er der ikke til det.

Før vi kan begynde, har vi behov for en oversigt over hvordan sidste års slutspil udformende sig.

Sidste års slutspil så sådan her ud:

AFCNFC
Baltimore Ravens (Divisionsvinder)San Fransico 49ers (Divisionsvinder)
Kansas City Chiefs (Divisionsvinder)Green Bay Packers (Divisionsvinder)
New England Patriots (Divisionsvinder)New Orleans Saints (Divisionsvinder)
Houston Texans (Divisionsvinder)Philadelphia Eagles (Divisionsvinder)
Buffalo Bills (Wild Card)Seattle Seahawks (Wild Card)
Tennessee Titans (Wild Card)Minnesota Vikings (Wild Card)

Disse 3 hold kommer ikke med i år

Tennessee Titans, AFC South

Sidste år var Tennessee Titans en af de helt store og positive overraskelser. Jeg tror dog bare, at de overpræsterede i en sådan grad, at de får svært ved at gentage sidste års bedrifter. Alt klikkede for holdet fra countrymusikkens hovedstad. Ryan Tannehill overtog roret, og så sig aldrig tilbage. Han lavede meget få fejl, og det virkede til at alle 50/50 bolde gik Titans vej.

9-7 var sidste år nok til at nå i slutspillet, men i år ser divisionsrivalen Indianapolis Colts i år ud til, at de kan yde lidt mere modstand end sidste år. Det kan betyde flere nederlag i divisionen til Titans.

De kan gøre mig til skamme, men i sidste ende tager jeg både Deshaun Watson og Philip Rivers over Ryan Tannehill. Undskyld Titans’ fans!

New England Patriots , AFC East

Kan NFL slutspillet overhovedet eksistere uden at New England Patriots er med? Det får vi svar på i år, for det bliver efter min mening første gang i 12 år, at vi får et slutspil uden patrioterne fra New England. Hele otte spillere har valgt at sidde over, inklusiv flere starter som Patrick Chung, Marcus Cannon og Dont’a Hightower. Derudover bliver det også første gang siden at Matt Cassel vikarierede i 2008, at Patriots ikke har Tom Brady ved roret. Buffalo Bills ser skræmmende gode ud, og selvom at Bill Belichick nok skal få det bedste ud sine spillere, så rækker talentet ikke til en slutspilsplads i år.

Minnesota Vikings, NFC North

Kyle Rudolph Vikings

Minnesota Vikings har ambitioner om at komme langt i slutspillet, men med en enormt stærk NFC halvdel, bliver det for svært for dem at nå med i år. Der er gang i et spændende projekt i Minnesota, og holdet er på trods af mange udskiftninger stadig et talentfuldt mandskab.

De er dog også meget unge og uprøvede på essentielle positioner som cornerback, receiver, defensiv linje og til dels på den offensive linje. Holdet kan vende stærkt tilbage næste år, men det for tidligt for dem i år.

Dette års slutspil bliver uden mirakler og “skol-chant”.

Læs hvilke hold der overtager pladserne på næste side!