Gul Klud giver dig i dette helt nye format en optakt med fokus på alle weekendens kampe.

Hvis du vil klædes bare en lille smule på til alle weekendens kampe i hver spillerunde, så skal du bare følge med her i vores ugentlige optakt.

Denne optaktsartikel af Gul Kluds Alexander Paaske er et nyt format i denne sæson. Det er her, du får en lynoptakt til alle søndagens kampe. Du får også en spiller i hvert opgør, som du især skal holde øje med.

Søndag klokken 19.00

Atlanta Falcons – Las Vegas Raiders
Las Vegas Raiders har virkelig gang i noget godt. De gav igen Kansas City Chiefs kamp til stregen, men så steppede Patrick Mahomes selvfølgelig op til sidst. Jon Gruden er en super dygtig play-caller og sætter Derek Carr og co. i nogle gode situationer til at have succes. Raiders er et slutspilshold i mine øjne, og derfor bør de vinde i Atlanta. Man ved dog ikke, hvor man har Falcons. Nogle uger er deres forsvar rædselsfuldt, andre uger spiller defensiven fornuftigt. Det samme gælder offensiven, der senest var helt væk mod Saints. Og spørgsmålet er, hvor klar superstjernen Julio Jones er. Han var halvskadet mod New Orleans. Uden ham er Falcons naturligvis svækkede. Opgøret lugter dog af mange point, og med gæsterne i førersædet.

Hold især øje med: TE Darren Waller, Raiders

Buffalo Bills – Los Angeles Chargers
Buffalo Bills har haft en ekstra uge til at sunde sig efter det vilde ’Hail Murray’, hvor DeAndre Hopkins oversprang tre forsvarsspillere i sidste sekund og stjal sejren fra Bills. Nu venter et spændende opgør mod et Chargers-mandskab, som Bills er klare favoritter imod. Der er dog et ’men’, og det skyldes rookie-sensationen Justin Herbert. Den unge quarterback spiller fremragende, og hvis han igen er flyvende, så kan Los Angeles gøre det til en spændende kamp. Buffalo-defensiven er til at tale med, og Herbert kan gøre ondt på alle forsvar med hans kvaliteter. Bills er dog favoritter, og deres stærke offensiv med velspillende Josh Allen, Stefon Diggs, John Brown, Devin Singletary og Zack Moss har så mange strenge at spille på, at det bør være for stor en mundfuld for Chargers.

Hold især øje med: QB Josh Allen, Bills

Cincinnati Bengals – New York Giants
Med Joe Burrows ærgerlige, alvorlige knæskade er det på sin plads at sige, at resten af denne her sæson nærmest bare skal overstås for Bengals. Uden Burrow bag center er Bengals blandt de ringeste hold i NFL, og derfor får de særdeles svært ved at vinde bare én kamp i resten af sæsonen. Brandon Allen på quarterback, en ringe offensiv linje og et dårligt forsvar gør, at Giants klart bør dominere denne her kamp. Giants har begrænset talent, men de er godt coachet og spiller solidt med det talent, de nu har. Derfor er jeg også ganske sikker på, at Giants vinder.

Hold især øje med: WR Darius Slayton, Giants

Indianapolis Colts – Tennessee Titans
For blot to uger siden kørte Indianapolis Colts Tennessee Titans over i Thursday Night Football, og nu mødes de to hold igen i en altafgørende kamp om AFC South. Begge hold med store succesoplevelser i bagagen med overtidssejre over henholdsvis Packers og Ravens. Ved det seneste indbyrdes opgør lukkede Indianapolis helt ned for Tennessees kasteangreb, og jeg er spændt på at se, om Frank Reichs tropper kan gentage den formel. Samtidig kunne Titans slet ikke stoppe Philip Rivers, der metodisk flyttede bolden ned ad banen angrebsserie efter angrebsserie. Titans har masser at forbedre, og det skal de, hvis Colts ikke skal vinde og løbe med divisionen. 

Hold især øje med: LB Darius Leonard, Colts

Jacksonville Jaguars – Cleveland Browns
Jaguars blev klædt af mod Pittsburgh Steelers, der på begge sider af bolden trynede Jacksonville. Chancerne for at hente en sjælden sejr er dog bedre i denne uge for Florida-holdet, når Cleveland Browns kigger forbi. Selvom Browns er 7-3 for første gang i mange år, så er det både offensivt og defensivt minimum et niveau under Steelers, og det er godt nyt for Jaguars. Browns virker til at have fået opbygget en ’toughness’ og en soliditet under Kevin Stefanski. Det er ikke altid kønt, men de moser langsomt modstanderen, og så løber de dem over ende i fjerde quarter med Nick Chubb. Jeg kunne godt se et lignende kampbillede i dette opgør, hvor det længe er tæt, men så trækker Browns fra mod slutningen. Derudover så vil Browns naturligvis få et boost, hvis pass rusher Myles Garrett bliver klarmeldt efter COVID-19.

Hold især øje med: RB James Robinson, Jaguars

Minnesota Vikings – Carolina Panthers
Opgørets helt store samtaleemne er Teddy Bridgewater, der gør comeback efter en kort skadespause mod hans tidligere arbejdsgiver, Minnesota Vikings. Bridgewaters karriere var tæt på at ende i Vikings, da han pådrog sig en meget alvorlig knæskade, men han har kæmpet sig tilbage og har spillet fint som starter for Panthers i denne sæson. Forudsætningerne for en god Bridgewater-præstation er også til stede, da Minnesotas defensiv ikke er, hvad den har været. Samtidig må Panthers-forsvaret være fyldt med selvtillid, efter de lavede et ’shut out’ mod Lions. Kirk Cousins og co. bør dog kunne sætte en del point på tavlen, hvor Carolina-forsvaret har store svagheder. Justin Jefferson, Adam Thielen (hvis han spiller) og Dalvin Cook kan gøre ondt på Panthers. Jeg forventer en tæt og underholdende kamp i Minnesota.

Hold især øje med: QB Teddy Bridgewater, Panthers

Læs også: DeAndre Hopkins med stikpille: Tak fordi I tradede mig

New England Patriots – Arizona Cardinals
Patriots var så småt begyndt at skimte et slutspilshåb, men så kom Houston Texans og ikke mindst Deshaun Watson i vejen. Watson gjorde lige, hvad der passede ham mod Patriots’ skuffende forsvar, og så var det ligegyldigt, at Cam Newton spillede en god kamp. Nu skal New England så op imod endnu en stor playmaker på quarterback, når Kyler Murray og Cardinals tager turen østpå til Foxborough. Det er svært at se, hvordan Patriots-forsvaret i den nuværende forfatning skal kunne stoppe Murray, DeAndre Hopkins, Kenyan Drake og resten af Arizona-profilerne. Måske Stephon Gilmore kan lukke ned for Hopkins? Måske Murray stadig er en smule skade? Offensivt skal Cam Newton og co. i hvert fald spille fejlfrit og effektivt, hvis Patriots skal kunne følge med.

Hold især øje med: WR Christian Kirk, Cardinals

New York Jets – Miami Dolphins
Der er ikke så meget at sige, når Jets spiller. På nuværende tidspunkt vil det være en stor overraskelse, hvis de grønne fra New Jersey ikke slutter 0-16. Miami Dolphins får ikke en bedre mulighed for at komme tilbage sporet end en kamp mod Jets. Rookie-receiver Denzel Mims har været friskt pust, efter han er blevet klar efter en skade, og han giver Jets-angrebet lidt med pondus med sin evne til at strække banen. Forsvaret er bare skidt, og det kommer Dolphins uden tvivl til at udnytte med DeVante Parker og co.

Hold især øje med: WR Denzel Mims, Jets

Næste side: Brady vs. Mahomes og tirsdagsbrag i AFC North (brug knappen neden for)