Seattle Seahawks bliver straffet med en bøde på 100.000 dollars for ikke at have lavet et ordentligt tjek for en hjernerystelse efter Russell Wilson blev ramt i hovedet mod Arizona Cardinals tilbage i November.

NFL har de seneste år øget fokus på hjernerystelser, og den såkaldte concussion protocol er en term, der bliver hørt mere og mere. Concussion protocol er en række test som først og fremmest skal afgøre om en spiller har pådraget sig en hjernerystelse, og derefter hvornår en spiller er ovre hjernerystelsen.
Det er et brud på disse retningslinjer, som Seattle Seahawks nu straffes for. I forbindelse med kampen mod Arizona Cardinals d. 9 november blev Russell Wilson ramt i hovedet af Cardinals-spilleren Karlos Dansby. Wilson blev derfor sendt til sidelinjen for et tjek for hjernerystelse, men vendte efter kort tid overraskende tilbage til banen.
Efterfølgende lancerede NFL en undersøgelse, som kom til konklusionen, at retningslinjerne ikke blev fulgt af Seahawks og Wilson. Holdet har fået en både på 100.000 dollars, hvilket er straffen for et hold, som bryder retningslinjerne for første gang.


Efter kampen blev det så fastslået, at Wilson ikke havde en hjernerystelse, og Wilson selv stiller også spørgsmålstegn til, hvorfor Seahawks modtager en bøde. Han mente selv, at han i situationen aldrig var groggy og hele tiden var klar i hovedet. Efter straffens annoncering udtalte han til Gregg Bell fra The News Tribune:

Jeg troede, at alt blev gjort efter reglerne. I første omgang var der alligevel meget forvirring om, hvorfor jeg overhovedet blev taget af banen.

Hvis Seahawks bryder reglerne igen vil straffen blive mere alvorlig, men indtil da slipper de med en bøde, som næppe kan mærkes på bundlinjen.