Gul Kluds Nicholas Isak Jørgensen har samlet sine umiddelbare tanker om torsdagskampen, hvor Tennessee Titans sejrede med 27-17 og forværrede krisen i Green Bay.

Er tiden ved at løbe ud for Aaron Rodgers?

Vi vidste det godt på forhånd, gjorde vi ikke? Tennessee Titans er et bundsolidt mandskab i harmoni og balance – og derfor er de et mandskab, som ingen kan tillade sig at undervurdere. Alt det modsatte kunne – og kan – siges om Green Bay Packers, hvor Aaron Rodgers virker til at have sat sin stædighed og personlige interesser foran holdets interesser, men uden at leve op til sine vanlige standarder på banen.

Det var også en helstøbt indsats, som Titans leverede natten til fredag dansk tid. De scorede i hvert eneste quarter, de producerede suverænt flest yards og de begik færre fejl. Modsat kunne Aaron Rodgers ikke efterleve den forsigtige optimisme, som var begyndt at sprede sig i Green Bay efter Packers’ seneste, flotte sejr over duksene fra Dallas.

I stedet var Aaron Rodgers relativt uskarp, da det gjaldt. Bevares, Rodgers blev sat under pres af Titans’ dygtige defensive linje, som forcerede en kriminelt åbenlys ’intentional grounding’ og flere forhastede kast. Men han missede også flere af sine receivere efter, at de var løbet fri, deriblandt Allen Lazard og Sammy Watkins i kampens afsluttende fase.  

Packers har nu tabt seks af deres seneste syv kampe og har udspillet deres rolle i slutspilsjagten, som ellers først for alvor er ved at sætte ind nu. Det er skuffende og bør føre til selvransagelse i Green Bay. Er tiden løbet fra Aaron Rodgers – og tjener han overhovedet holdets bedste? Det er spørgsmål, som Packers’ sportslige ledelse er nødt til at stille sig selv efter årsskiftet, især hvis de kan komme i spil til en potentiel afløser i draften.

Titans’ angreb leverede sin foreløbigt bedste præstation i år

I fjor sluttede Tennessee Titans som det bedste hold i AFC-grundspillet, efter at de vandt 12 ud af 17 kampe. Titans’ succes var ikke mindst et resultat af, at modstanderne ikke vidste, hvordan de skulle håndtere kombinationen af Derrick Henry og A.J. Brown. I år blander Tennessee Titans sig igen i kampen om den mest eftertragtede slutspilsplads, men det har i høj grad været forsvarets fortjeneste.

Ja, forsvaret spillede også en flot kamp i nat, men det var angrebet, som stjal overskrifterne ved at levere sin foreløbigt bedste præstation i år. Hidtil har Derrick Henry ageret enmandshær, men torsdag fik han hjælp af Ryan Tannehill, der kastede for 333 yards og to touchdowns, samt af rookie Treylon Burks, som stemplede ind ved at gribe syv bolde for 111 yards.

Det var ikke fordi, at Derrick Henry var usynlig, eller bliver underprioriteret. Han løb stadigvæk bolden 28 gange, producerede 132 yards, scorede et touchdown og kastede et andet (I læste rigtigt) til Austin Hooper. Angrebet – som helhed – var bare mere i balance og spillerne omkring Henry leverede varen.

Titans kan blive holdet, som ingen vil møde i slutspillet

Det var de færreste, som forventede, at Tennessee Titans skulle gentage svendestykket og blive en faktor ind i slutspillet i år. Indianapolis Colts havde forstærket sig med Matt Ryan, Titans havde sagt farvel til A.J. Brown og hvem skulle bære forsvaret til succes?

Faktum er, at Colts’ sæson er druknet i interne uenigheder og underpræsterende profiler, mens Mike Vrabel har skabt en vinderkultur, som skinner igennem. Det gælder ikke mindst forsvaret, hvor mindre markante skikkelser som Mario Edwards Jr., DeMarcus Walker og Joshua Kalu er trådt i karakter og spiller forrygende. Jeffery Simmons er også et frækt bud til prisen som årets bedste forsvarsspiller, hvilket han også beviste i nat, da han vendte tilbage fra sin skade og leverede fire tacklinger og et sack. Og så har Titans ramt plet på David Long Jr., som de fandt i sjette runde i 2019-draften, og som bare flyver rundt på banen og leverer stribevis af imponerende spil.

Hvis Titans’ angreb begynder at finde sit fodfæste nu, bliver de livsfarlige for ethvert mandskab i slutspillet. Det gælder ikke mindst for Treylon Burks, der omsider viste glimt af sit talent, efter at han har fået en skuffende start på sin karriere som professionel, da han blot havde grebet 13 bolde for 153 yards før torsdagskampen.