NFL-sæsonen er endelig i gang, men det var bestemt ikke altid lige kønt at komme igennem første spilleuge.

Derfor skal I selvfølgelig stadig ikke snydes for mine tanker om ugen, der gik. Som altid kigger jeg tilbage på ugens kampe og kommer med 10 takeaways – læs med.


1. Er Chargers over forbandelsen?

Vi er blevet vant til, at Los Angeles Chargers spiller god football, kommer foran og taber kampene til sidst. Men mod Colts i premieren – og uden Derwin James og Melvin Gordon – viste Philip Rivers og co. at de måske er ovre deres problemer med at lukke kampene. De lod godt nok Colts komme tilbage i kampen efter en interception, men holdt alligevel fast i overtime. Den slags modstandsdygtighed kan vinde mange kampe på en sæson.


2. Var Browns for overhypet?

Det så i hvert fald ikke kønt ud mod Titans. Kampen var egentlig rimelig lige, og da Browns bragte sig op på 13 point i tredje quarter og kun var bagud med to tænkte man, at de ville køre den hjem. Men så brød Baker Mayfield sammen. Totalt sammen. Interception på tre ud af fire angrebsserier betød lige pludselig en føring på 43-13 til Titans, og så var nedslagtningen en realitet. Der skal kigges indad for Browns i den kommende uge.


3. Er Ravens gode? Eller er Dolphins bare forfærdelige?

42-10. Det var stillingen ved pausen mellem Baltimore Ravens og Miami Dolphins. Dolphins burde refundere billetterne for deres egne fans, der trofast var mødt frem på årets Super Bowl-scene.

Men gik det som det gjorde, fordi Ravens var gode, eller Dolphins bare er pivringe? Nok lidt af begge dele. Det var bestemt imponerende at se Ravens’ Lamar Jackson skille Dolphins-forsvaret ad. Men det var nok også på en lidt billig baggrund. Der er rygter om, at flere Dolphins-spillere skulle være så utilfredse med præstationen og mentaliteten, at de vil forsøge at komme væk fra holdet. Ouch.


4. Send bare Patriots direkte i Super Bowl

Jeg, og sikkert også en del andre, havde forventet, at Pittsburgh Steelers kunne drille Patriots lidt i sæsonens første kamp. Men af de få kandidater til at true Patriots i AFC ligner slet ikke en trussel. 33-3 vandt Patriots, og de ser ud til bare at fortsætte hvor de slap i sidste sæson – og nå ja, så kommer Antonio Brown på holdet fra næste uge.


5. Vikings kaster bolden 10 gange og smadrer Falcons

10 kast. Det var alt, der blev krævet af Kirk Cousins for at Vikings kunne slå Atlanta Falcons. Og det var ikke engang tæt. Hjemmeholdet var foran med 28-0 i fjerde quarter, indtil Falcons fik lov at reducere et par gange til slutresultatet 28-12. Det var meget opløftende for Vikings, at man kunne slå en formodet stærk modstander i NFC på den måde – og Dalvin Cook så god ud!

Læs også: Julio Jones underskriver historisk kontrakt


6. Problemer i Jacksonville

I foråret gav man Nick Foles en kæmpe kontrakt. Han nåede at kaste bolden otte gange, før han brækkede kravebenet.  Jaguars skal virkelig låne sig op ad forsvaret og løbespillet, indtil Foles er tilbage – men der er det formentlig allerede for sent.

Chiefs havde ingen problemer med at vinde i Jacksonville og lignede lynhurtigt det samme Chiefs-hold vi så i sidste sæson.

Læs også: Nick Foles misser som minimum syv kampe med brækket kraveben


7. Komeback Kyler skaber begejstring i Arizona

Okay, lad os bare være ærlige. Detroit Lions burde have slået Arizona Kardinals. Men de er glade i Arizona, efter Kyler Murray formået af stable et comeback på benene og sende kampe i overtime. Kampen sluttede uafgjort, men det var opløftende for Kyler og Kardinals. Jeg undskylder for alle K’erne, jeg blev nødt til det. I øvrigt skal Kliff Kingsbury fremover sikre, at hans quarterback ikke skal kaste bolden 54 gange i en kamp.


8. Saints vandt, men Texans fortjente mere

Kredit til Will Lutz. 58 yards er et langt field goal, og det gav Saints sejren. Men nøj, hvor må de ærgre sig i Houston. Deshaun Watson spillede fremragende på trods af, at han blev sacket igen og igen, og DeAndre Hopkins viste, hvorfor mange kalder ham den bedste receiver i NFL. I en division, hvor Colts ikke længere har Andrew Luck, og Jaguars har mistet Nick Foles ligner Texans den oplagte divisionsvinder.


9. Raiders kunne uden Antonio Brown

Antonio Brown fik i weekenden presset sig selv ud af Oakland, men hvad skal man med Brown, når man har Tyrell Williams? Som det var tilfældet de sidste par gange, når Broncos og Raiders har spillet, så ved Jon Gruden præcis, hvordan han skal neutralisere Broncos’ pass rush, og så handlede det ellers bare om at kaste efter den dårligste cornerback på banen for Broncos – i nat var det som oftest Isaac Yiadom, der vil have mareridt om hans første kamp som starter i NFL.


10. Glem alt, hvad jeg har skrevet ovenfor

Okay, måske ikke alt. Men faktum er, at det er nærmest umuligt at spå om, hvad der sker i NFL-sæsonen før uge 1 starter, og det er om muligt endnu sværere efter første spilleuge. Vi har en idé om, at nogle hold er gode, men måske var deres modstandere bare dårlige. Og i år har der været mange startere, der ikke har spillet et eneste snap i preseason. Det skulle de måske have gjort. Mange kampe i denne uge mindede i hvert fald mest af alt om en femte preseasonkamp – for Broncos og Falcons var det den sjette, og de var stadig ikke klar til at spille. Ouch.