Hovedstaden Washington’s NFL-mandskab har heddet Redskins siden 1932, men nu er et nyt navn og logo på vej.

Faktisk er det gået meget stærkt i Washington DC, siden flere sponsorer truede med at trække sig, hvis ikke klubben skiftede Redskins-navnet ud.

Som vi beskrev tidligere på ugen her på Gul Klud, så kommer navneskiftet på baggrund af de store anti-racistiske strømninger, der rammer det amerikanske samfund i disse uger og måneder. Ordet Redskins (der kan oversættes til Rødhuder) bliver fra flere sider betragtet racistisk og som nedladende overfor de indfødte amerikanere.

Og nu er et nyt navn på vej. Og et nyt logo. Ifølge Clarence Hill Jr., som er NFL journalist for Dallas-avisen Star Telegram, så er et navneskifte ikke bare på trapperne, men kommer indenfor få dage.

Clarence Hill Jr. fortæller således, at Dallas Cowboys og andre klubber er blevet bedt om at fjerne både Redskins-navnet og logoet fra deres hjemmesider, og at der kommer et nyt logo og navn inden ugens udløb.

Der er flere nye kælenavne i spil, og der er spekuleret i alt fra Red Tails til Warriors, og faktisk har en fanafstemning navnet Redwolves som favorit.

Logoet med indianeren har Redskins haft siden 1971, hvor et indfødt amerikansk kongresmedlem fik overtalt klubbens ejer til at skifte det store R ud med profilen af en tidligere høvding fra Blackfoot-stammen i Montana.