Holdnavnet Washington Redskins kan snart være fortid. Efter et stigende pres på holdets ledelse de seneste uger iværksætter holdet nu en undersøgelse af holdets navn og et potentielt navneskifte.

Mordet på George Floyd i Minneapolis tidligere på sommeren har sat skub i debatten om racediskrimination i USA, og det har også sat gang i debatten om en lang række ting som anstødelige monumenter, bandnavne og nu også NFL-holdnavne.

Washington Redskins har i mange år fået kritik af nogle for deres franchise-navn, som kan oversættes til “rødhud” på dansk, og den kritik er kun vokset på det seneste. Den seneste måneds hændelser ser dog ud til måske at have sat gang i et potentielt navneskifte.

I en pressemeddelse skriver Redskins, at de vil igangsætte en grundig undersøgelse af holdets navn og i forlængelse deraf vurdere om et navneskift skal ske.

I pressemeddelelsen skriver ejer Dan Snyder:

– Denne proces vil tillade holdet at lægge vægt på ikke kun holdets stolte traditioner og historie, men også input fra vores alumner, organisation, sponsorer, NFL som liga og vores lokalsamfund, som holdet stolt repræsenterer på banen.

Presset på ejer Dan Snyder har været stødt stigende de seneste uger, og de sidste par dage har store sponsorer været ude og tale imod navnet. Holdets stadionsponsor Fedex annoncerede torsdag, at de havde bedt holdet om at skifte navn, mens holdets tøjsponsor, Nike, ligeledes torsdag ikke solgte Redskins-ting i deres webbutik.

Redskins’ nye cheftræner, Ron Rivera, tager sagen meget personligt:

– Den her problemstilling er vigtig på et personligt plan for mig, og jeg ser frem til at arbejde sammen med Dan Snyder for at sikre, at vi fortsætter med at ære og støtte indfødte amerikanere og vores militær.

Hvor lang tid undersøgelsen vil tage, går der ikke forlydender om, men amerikanske medier som NFL Network og ESPN meddeler alle, at dette skal ses som et skridt på vej mod et sandsynligt navneskifte.