Hver uge udvælger vi fire interessante matchups, som du skal holde et specielt øje med. Det kan være stjerne-receiveren over for ‘lock down’-cornerbacken eller rookie-quarterbacken, der skal bevise sig på den store scene mod et af ligaens bedste forsvar.

Sjette spillerunde af årets grundspil skuffede ikke. Adskillige hold trods bookmakernes forudsigelser og overraskede med sejre. Texans dominerede på Arrowhead, Broncos’ forsvar bænkede Mariota, Jets tog røven på Cowboys, 49ers fortsatte den suveræn sæsonstart, mens Steelers sejrede på deres sekundære hjemmebane i Los Angeles.

Nu er det til fire sjove og fede matchups i syvende spillerunde!

1. Daniel Jones vs. Kyler Murray
Daniel Jones fik en fremragende (officiel) debut for Giants, da han førte G-men til et kæmpe-comeback mod Buccaneers i uge 3. Siden har det dog haltet lidt mere for Jones, og han har slet ikke kunnet hamle op med Kyler Murray, der de seneste kampe har vist, hvorfor Cardinals valgte før alle andre spillere i årets draft. Søndag går de rookies så head-to-head, når Arizona rejser på tværs af det amerikanske kontinent for at tage kampen op med de blå fra New York. Og det er altså med en brandvarm Murray, der har ramt på næsten 70 procent af sine kast i de seneste to kampe med 593 kasteyards og tre kastetouchdowns samt 125 løbeyards og et løbe-touchdown til følge. Modsat fik Jones, som så mange andre rookie-quarterbacks før ham, en lektion af Bill Belichick og hans forsvar i New England. Dog var der lyspunkter blandt andet i form af en smuk bold til Golden Tate, der kunne score det første touchdown via kastespillet mod Patriots i sæsonen.

Det er altid spændende at se, hvordan de nye drenge i NFL gør det mod hinanden. Og netop i dette matchup finder jeg det ekstra fascinerende, fordi man kan drage mange paralleller de to quarterbacks støtte. De har begge super dygtige runningbacks til rådighed både i løbe- og kastespillet i form af Saquon Barkley, der gør lyncomeback for Giants efter en ankelskade, og David Johnson. De har begge tvivlsomme receivergrupper at kaste til. Jones har erfarne Golden Tate, talentfulde og ofte skadede Sterling Shepard samt eksplosive Evan Engram. Modsat har Murray legenden Larry Fitzgerald, unge Christian Kirk og ellers ukendte no-names. Og så har de begge en fornuftig offensive linje foran sig. Jeg kan ikke vente med at se, hvem der trækker sig bedst ud af den første af forhåbentlig mange dueller mellem to quarterback, der kommer til at målt og vejet op mod hinanden i resten af deres karrierer.

2. Julio Jones vs. Jalen Ramsey
Jeg kan ikke komme uden om det. Los Angeles Rams chokerede NFL tirsdag nat dansk tid, da de sendte to førsterundevalg plus et fjerderundevalg til Jacksonville i bytte for stjerne-cornerback Jalen Ramsey. Og som om det ikke var guf nok i sig selv, så får Ramsey allerede hænderne fulde i sin Rams-debut. Den ’trash talkende’ forsvarsspiller står nemlig over for en af ligaens bedste receivere i Julio Jones, når Rams gæster Atlanta. Sean McVays tropper er under et massivt pres efter sidste uges nederlag til 49ers, der sendte Rams langt efter både Seattle og San Francisco i NFC West. Derfor er Ramsey og co. pisket til sejr. Det samme kan siges om Falcons, der er en af sæsonens pt. største skuffelser med en record på 1-5. Hvis slutspilsdrømmen ikke er slukket endnu hos NFC South-mandskabet, så bliver den det i hvert fald med et nederlag.

Læs også: Monster-handel: Rams henter Ramsey

Jeg forventer derfor to topmotiverede hold på søndag, og ingen duel er mere interessant end Ramsey vs. Julio. Ramsey har været plaget af en rygskade, som ifølge mange ”eksperter” blot har været en undskyldning for cornerbacken for ikke at spille og derved vise sin utilfredshed i Jaguars. Så det bliver spændende at se, om Ramsey er fuldstændig fit for fight og bare træder direkte ind og gør en forskel på LA-forsvaret. Der kan ikke herske tvivl om, at Ramsey spiller, hvis han er klar, og at han i så fald kommer til at have sit fokus nærmest udelukkende på JJ. For det første er Ramsey den eneste defensive back hos Rams, der kan gøre livet (bare en smule) svært for Julio. Dernæst er Aqib Talib ude med en langvarig skade, mens Marcus Peters er blevet tradet til Ravens. Der er dækket op til suveræn underholdning i Atlanta.

3. Ravens’ løbeangreb vs. Seahawks’ løbeforsvar
Matchuppet mellem NFL’s i mine øjne mest seværdige spiller, Lamar Jackson, og den hotteste MVP-kandidat lige nu, Russell Wilson, kan man kun savle over som NFL-elsker. Så i stedet for 30 smålumre linjer om Lamar og Wilson, så lad os i stedet fokusere på en fed nøgleduel i skyttegravene, der heldigvis kommer til at involvere den ene af de to quarterbacks i høj grad. Ravens’ løbeangreb anført af Lamar Jackson har nemlig fortsat det skræmmende spil fra den sidste halvdel af 2018 i år. I sidste uge blev Bengals løbet over for 269 yards deriblandt vanvittige 152 yards af Lamar Jackson. De første seks spillerunder har også placeret Baltimore klart på førstepladsen over flest løbeyards per kamp med 205. Og når Seahawks ikke råder over et specielt stærkt løbeforsvar – de tillader 4,7 yards per løb – så ligger nøglen til en Ravens-sejr i at få etableret spillet langs jorden.

Det har Seahawks naturligvis også luret, så Jadeveon Clowney, Bobby Wagner, K.J. Wright og co. kommer til at være til stede i boksen med fokus på at stoppe Mark Ingram og gøre ondt på Lamar Jackson, når han løber. Ravens SKAL kunne løbe bolden relativt effektivt af flere årsager. Angrebet råder ikke af de store playmakere. Marquise Brown er eksplosiv, men døjer med en skade og er stadig relativt ustabil. TE Mark Andrews er go’, men han er alene ikke nok til at flytte kæderne via kastespillet. Derfor skal løbespillet fungere, så der bliver mulighed for play action. Derudover vil et velfungerende løbespil tage tid af klokken og holde brandvarme Wilson på sidelinjen. Desto mindre tid for Seahawks-quarterbacken til at lave magi desto bedre for Ravens’ vinderchancer. Og når det er sagt, så finder du bare ikke et mere underholdende løbeangreb end Baltimores. Så tune ind, når det går løs på CenturyLink Field!

4. Cowboys vs. Eagles
Inden sæsonen havde de færreste forudset, at taberen af NFC East-braget her i uge 7 mellem Dallas Cowboys og Philadelphia Eagles ville have flere nederlag end sejre. Men det er realiteterne efter de to forhåndsfavoritter i divisionen har haft skuffende sæsonstarter og begge er 3-3. Cowboys startede ellers som lyn og torden og gik 3-0, men har siden tabt til Drew Brees-løse Saints, Packers uden Davante Adams og senest Jets, der mod Dallas fik sin første sejr i sæsonen. Eagles, der af mange blev vurderet som det mest talentfulde hold i NFL inden sæsonen, har også leveret langt under forventning med nederlag til Falcons, Lions og Vikings. Begge hold har desuden et vanskeligt program i de tilbageværende ti kampe, og derfor kunne det tyde på, at kun divisionsvinderen snupper en slutspilsbillet. Så rivalopgøret i Arlington, Texas søndag nat er ikke bare vigtigt. En sejr kan i sidste ende være forskellen på en plads i slutspillet eller ej.

Læs også: Weekly Winners uge 7

Hvis vi dykker ned i opgøret, så springer der også hurtigt mange ubesvarede spørgsmål i øjnene. Både Cowboys og Eagles døjer med skader til flere profiler. Hos Dallas er uklarhed omkring blandt andre wide receiver Amari Cooper og OT Tyron Smith, mens Eagles fortsat risikerer at måtte undvære wide receiver DeSean Jackson samt cornerback-trioen Ronald Darby, Jalen Mills og Avonte Maddox. Specielt de tre cornerbacks har været savnet, da Rasul Douglas og Sidney Jones blev ydmyget af især Stefon Diggs i Minnesota. Derfor kan det komme til at blive meget afgørende, om Amari Cooper bliver klar til at terrorisere Phillys secondary. Dak Prescott startede sæsonen forrygende med hjælp fra play-caller Kellen Moore, men er faldet i niveau med resten af holdet. Carson Wentz har ikke spillet på sit MVP-niveau fra 2017, men han har gjort det godt med tanke på de mange skader på wide receiver-positionen. Jeg er derfor ekstremt spændt på at se, hvem af de to der leverer under det store pres i Primetime. Og sidst, men ikke mindst, er det altid fantastisk at se Ezekiel Elliott prøve at undvige altdominerende Fletcher Cox i midten af den defensive linje. Generelt har jeg en fornemmelse af, at det bliver højdramatisk i Jerry World i søndagens sene kamp.