Hver uge udvælger vi fire interessante matchups, som du skal holde et specielt øje med. Det kan være to elite-quarterbacks, der går head-to-head, en cheftræner mod sit tidligere hold eller en ‘lock down’-cornerback mod en stjerne-receiver.

NFL-sæsonens første spillerunde var vidunderlig, og en af de fremhævede matchups i første spillerundes Versus levede i den grad op til forventningerne, da Drew Brees og Deshaun Watson begge leverede magi mandag nat. Gul Kluds Alexander Paaske dig vanen tro nogle fede matchups, som du bare ikke må gå glip af.

1. Packers’ angreb vs. Vikings’ forsvar
Både Green Bay Packers og Minnesota Vikings kom fantastisk fra land i første spillerunde med sejre over henholdsvis Bears og Falcons. Og allerede her i uge 2 får vi en klar fornemmelse af, hvordan de to rivaler matcher op mod hinanden i kampen om NFC North-titlen. Udelukkende vurderet på første spillerunde – som man skal passe på med at drage de store konklusioner ud fra – så ser Vikings stærke ud på både angrebet og forsvar, mens det for en sjælden gangs skyld var ostehovedernes defensiv, der sikrede dem sejren. Aaron Rodgers og resten af Green Bay-offensiven var ikke i sync mod Bears’ giftige forsvar, og derfor bliver det ekstremt interessant at se, om cheftræner Matt LaFleur kan sætte offensiven bedre op til at sætte point på tavlen mod endnu et stærk NFC North-forsvar.

Vikings-forsvaret gjorde det rigtig onde ved Matt Ryan og co. i sidste uge. Safety Anthony Harris interceptede den tidligere NFL-MVP to gange, Harrison Smith var nok en gang over det hele, og den defensive front notere sig for alle fire sacks fordelt på et hver til Danielle Hunter, Everson Griffen, Linval Joseph og Anthony Barr. Hele Packers-offensiven er nødt til at steppe op, hvis der skal meget mere end ti point på tavlen. 213 offensive yards er meget sjældent nok til at vinde, men for at det kan forbedres, kræver det først og fremmest en bedre indsats af den indvendige del af Packers’ offensive linje, der blev fuldstændig domineret af Bears’ defensive linje. Og så er jeg ekstremt spændt på at se, om A-Rod kan finde top-receiver Davante Adams, der som oftest havde to mand på sig i Chicago. Adams får nok sine dueller med Vikings-cornerback Xavier Rhodes. Green Bay får også brug for at få fut i løbeangrebet anført af Aaron Jones, der ikke havde specielt gode arbejdstingelser i uge 1. Alt i alt bliver det her et sværvægtsopgør, og meget bliver afgjort af, om Rodgers løser de mange problemer, som Minnesota giver.

2. Vic Fangio vs. Chicago Bears
Fra to NFC North-hold med en super sæsonstart til et mandskab fra samme division, der har hårdt brug for en sejr efter nederlaget til ovennævnte Packers. Jeg mener naturligvis Chicago Bears. Bjørnenes forsvar bed igen rigtig godt fra sig, men offensiven med quarterback Mitchell Trubisky var tæt på horribelt mod Packers, og derfor var forsvarets flotte præstation ligegyldig i sidste ende. Bears er på besøg i Denver, der også fik en skidt start på 2019-kampagnen med et nederlag i Oakland. Nederlaget var en rædselsfuld debut til Broncos’ nye cheftræner, Vic Fangio, der sidste år var hovedarkitekten bag det fantastiske Bears-forsvar.

Jeg påstår ikke, at det er to hold, der begge er pisket til sejr på søndag. Men taberen af dette opgør kan hurtigt kigge langt efter slutspillet. Af den årsag er det bare ekstra fascinerende, at Fangio skal forsøge at revanchere og bevise, at det ikke er Raiders-udgaven af Denver, vi får at se. Fangio kender naturligvis ekstremt godt til både Chicagos’ forsvar; alle dets styrker og dets få svagheder. Spørgsmålet er bare, om han kan sætte en game-plan op, hvis Joe Flacco virkelig ikke er bedre end hans halvsvage første kampe. Løbeangrebet med Lindsay og Freeman skal fungere, hvis Broncos-offensiven skal have bare lidt succes. På den anden side af bolden har Fangio som defensiv koordinator for Bears stået over for Trubisky til træning hver dag og kender derfor bedre til den unge quarterback end nogen anden cheftræner uden for Chicago. Så Fangio har helt sikkert også en masse gode idéer til, hvordan han kan få Trubisky til at så skidt ud igen. Også Trubisky skal håbe på mere hjælp fra sin offensive linje og løbespillet, men der er ingen tvivl om, at Fangio er meget fokuseret på at stoppe gæsternes løbeangreb. Sidst, men ikke mindst, bliver det afgørende, om Fangio kan sætte forsvaret op til at terrorisere Trubisky. Hverken Von Miller eller Bradley Chubb kom på sack-listen i sæsonpremieren, så mon ikke det står højt på dagsordenen, når det går løs i den tynde luft i Mile High.

3. Saints’ offensive linje vs. Rams’ defensive linje
Det altoverskyggende – og tilbagevendende – tema op til gentagelsen af sidste sæsons NFC-finale med Saints og Rams er naturligvis zebraerne, også kendt som dommerne. De var hovedfokus i New Orleans i januar, og meget drejer sig igen om dem i optakten til kampen. Men nok om det! Det vigtige er, at vi helt sikkert får en super fed kamp at se. Da de to hold mødtes i grundspillet i fjor, vandt New Orleans 45-35, og vi skulle som bekendt i overtime, før Rams snuppede billetten til Super Bowl. Det er to formidable angreb, to spændende forsvar med playmakere og ikke mindst to særdeles dygtige trænerstabe, der brager sammen.

Læs også: Weekly Winners uge 2: Saints-Rams er ugens hovedkamp

Min øjne kommer især til at fokusere på skyttegravene og mere specifikt duellen mellem Saints’ offensive linje og Rams’ defensive linje. Saints’ offensive linje er en af bedste i NFL med solide til super stærke spillere over hele linjen. Jeg vil specielt fremhæve højre tackle Ryan Ramczyk, der havde fuldstændig styr på Texans-stjernen J.J. Watt i sæsonpremieren. Watt havde ingen sacks eller tacklinger (!!!). En anden superstjerne, ja faktisk NFL’s bedste forsvarsspiller, Aaron Donald havde også en meget stille dag på kontoret i Rams’ sejr i Carolina. Donald kommer til at være ekstra motiveret for at træde mere i rampelyset denne gang, og LA vil helt sikkert gå efter at få Donald isoleret på Saints’ venstre guard Andrus Peat eller rookie-center Erik McCoy, der er de to mindst dygtige på værternes offensive linje. Læg dertil at Rams også kan sende Dante Fowler Jr., Clay Matthews og Michael Brockers efter Drew Brees, og så er der lagt op til dynamit. Duellen i skyttegravene bliver så fed at følge i det, der i mine øjne kun kan blive en fantastisk underholdende kamp mellem to af NFC’s bedste mandskaber.

4. Falcons’ angreb vs. Eagles’ forsvar
To andre forhåndsfavoritter i NFC støder også sammen til Sunday Night Football. To hold, der går ind til opgøret med vidt forskellige udgangspunkter. Hjemmebaneholdet Atlanta Falcons blev sat til vægs af Vikings i uge 1 på grund af flere dyrebare fejl, og de må være sultne for at vise, at den skuffende præstation ikke er deres reelle niveau. Modsat er Eagles fyldt med selvtillid efter et godt comeback mod Redskins, hvor Carson Wentz viste lovende takter, blandt andet med et par dybe pletskud til hjemvendte DeSean Jackson. Målt på uge 1 er det derfor kontrasternes opgør i Atlanta søndag nat.

Falcons har et forsvar med mange talentfulde og lovende spillere, men er og bliver angrebet, der er holdets drivkraft. Matt Ryan, Julio Jones og resten af offensiven er altid 20-30 procent bedre hjemme i de vante, indendørs rammer i super-arenaen Mercedes-Benz Stadium. Og det bliver der brug for mod et af ligaens bedste forsvar. Helt fremme er Eagles’ defensive linje skræmmende med firekløveren, Brandon Graham, Fletcher Cox, Derek Barnett og Timmy Jernigan (sidstnævnte erstatter nyerhvervede Malik Jackson, der blev langtidsskadet mod Redskins). Linebacker-gruppen er solid, mens de bagerste geledder er over middel med rutinerede Malcolm Jenkins som styrmanden. Eagles har ingen store svagheder, mens Falcons vil helt sikkert forsøge at få nogle matchups på linebackerne med de hurtige receivere som Calvin Ridley og Justin Hardy, mens Julio Jones også bør kunne levere en stor kamp, hvis Matt Ryan har tiden i lommen. Atlantas offensive linje kan nemlig få en rigtig lang aften mod NFL’s stærkeste defensive linje.