Hvem elsker ikke lidt fullback-kærlighed? I denne uge sætter Gul Kluds skribenter fokus på ikke kun fullbacks men også flere uprøvede quarterbacks. Her får du en tanke til alle 32 holds præstationer i weekenden

Tennessee Titans – Jacksonville Jaguars (7-20)

Jaguars: Sacksonville er tilbage
Efter en skuffende start på sæsonen for den berømte, berygtede og talentfulde defensive linje, så var der andre boller på suppen i torsdagskampen mod divisionsrivalerne Tennessee Titans. Jaguars fik godt nok fire sacks i ugen før mod Texans, men ingen af disse kom fra den defensive linje. Jacksonville nedlagde Marcus Mariota hele ni gange i opgøret, og otte-et-halvt af disse sacks kom fra linjen. Calais Cambell førte an med tre nedlægninger af Titans-quarterbacken, mens draftens syvende valg, edge-spiller Josh Allen, fik sine første to sacks i NFL. Det var en absolut dominant indsats.

Titans: Brett Kern er virkelig god
Der var ikke meget, der fungerede for Titans i opgøret mod Jacksonville. Holdet formåede, med undtagelse af et enkelt spil, at få kvalt modstandernes løbeangreb. Det klart lysende højdepunkt var dog ingen anden en punter, Brett Kern. Den 33-årige special teams-spiller viste, hvorfor han to år i træk er blevet valgt til Pro Bowl, og det skal hyldes, special teams fortjener hæder! Kern puntede bolden hele otte gange, og hver nærmest hver gang satte han Jaguars i en vanskelig situation. Bolden ramte inden for 20-yardlinjen seks gange, og Kerns længste punt var på 63 yards. På en dag, hvor Titans led et slemt nederlag er punteren en af de få spillere, der bør holde hovedet højt. 

Jacob Graversen

Buffalo Bills – Cincinnati Bengals (21-17)

Bills: Frank Gore har ingen udløbsdato
Frank Gore er umenneskelig og uopslidelig. Den 36-årige runningback, som nu er i sin 15-sæson, løb for 76 yards på 14 carries, og sikrede kampen for Bills med en touchdown. David Singletary sad på bænken pga en skade i baglåret. Det betød, at den gamle mand fik chancen for at vise, at han stadig har lidt saft i benene. Man kan kun være dybt forundret og fascineret over Gore, som blot mangler 357 yards for at være n.3 all-time-rushing-yards i NFL. Mon ikke han når det. 

Bengals: Joe Mixon skal finde sin 2018-form igen
Joe Mixon førte AFC i løbeyards sidste år, hvilket selvfølgelig bragte mange forventninger med sig til den nuværende sæson. Dog havde Mixon kun produceret 27 løbeyards på 17 carries efter de to første uger. Den falmende produktion kan formentlig forklares med en ankelskade Mixon pådrog sig i første uge. Det ser heldigvis ud til, at den unge runningback er ved at finde formen igen. Han virkede skarpere imod Bills og havde sin bedste kamp i sæsonen med 61 yards på 15 carries og en receiving touchdown. Mixon er en kernebrik i Bengals angreb, og han er nødvendig, hvis Bengals skal vende sæsonen rundt.

Christian Hejbøl

Dallas Cowboys – Miami Dolphins (31-6)

Cowboys: Travis Frederick med en ukarakteristisk dårlig kamp
Der var mange gode ting for Cowboys mod Dolphins, hvilket modstanden taget i betragtning ikke overrasker. På den mere bekymrende side af kampen var center Travis Frederick ikke velspillende, og han tillod fire pressures i en ukarakteristisk ringe præstation. Det kan være, at den erfarne center tog lidt let på opgaven, men hans niveau er værd at holde øje med, efter han sad ude med en sygdom hele sidste sæson. Før sygdommen var han ligaens bedste center, men lad os se, om det har kostet for Frederick at side ude i så lang tid.

Dolphins: Preston Williams er holdets bedste receiver allerede
Der er ikke så mange lyspunkter hos Dolphins lige nu, men en spiller, man kan have lidt forhåbninger til, er receiver Preston Williams. Den undraftede rookie har allerede etableret sig som Dolphins’ bedste receiver med, og i kampen mod Cowboys kiggede Josh Rosen meget efter den 22-årige. Williams blev ikke valgt i draften pga. en masse problemer uden for banen i college, og håbet må være, at han kan holde fokus på football, når det nu bliver en lang sæson for holdet på banen.

Teis Joranger

Green Bay Packers – Denver Broncos (27-16)

Packers: Jaire Alexander var forrygende
Det er ikke overraskende, at Jaire Alexander ligner en stjerne på Packers-forsvaret i år. Førsterundevalget fra 2018 viste rigtig mange lovende takter sidste år, og nu ser han ud til at være trådt endeligt ud ind i rampelyset. Mod Broncos tillod han kun tre kast for 20 yards, slog to andre ned og forcerede en meget vigtig fumble. Hvis Kevin King kan finde stabilitet på den anden side (King var skidt mod Broncos), har Packers et noget nær komplet forsvar med playmakere over det hele.

Broncos: Phillip Lindsay skal redde angrebet fra Flacco
Broncos’ angreb bliver nok aldrig rigtig godt med Joe Flacco som quarterback. Der er han simpelthen for begrænset og konservativ i sit spil. Mod Packers fik de dog vist lidt af dét, som man havde håbet på inden sæsonen. Løbespillet anført af en velspillende Phillip Lindsay flyttede bolden godt og pressede ikke Flacco ud i for mange svære situationer. Det er opskriften på succes for Broncos, da forsvaret for det meste bør kunne holde kampene nogenlunde lavtscorende. I kampen mod Packers kostede turnovers dog utroligt dyrt, og det er der ikke plads til, hvis man selv mangler evnen til at lave eksplosive spil.

Teis Joranger

Indianapolis Colts – Atlanta Falcons (27-24)

Colts: Løbeblokeringer sidder i skabet
Som skrevet i sidste uge, så er Indianapolis et voldsomt velafbalanceret holdt. I kampen mod Falcons gjorde Jacoby Brissett det glimrende, men løbespillet fortjener også cadeau. Holdets villighed og alsidighed i de forskellige faser er sublimt, bedst eksemplificeret i spillet nedenfor. Holdets tre tight ends udfører deres arbejdsopgave til punkt og prikke ved at skubbe forsvarsspillerne væk fra løberetningen, hvorefter den store guard Quenton Nelson spurter ud fra den indvendige offensive linje og leverer en smuk blokering i åbent spil. Det er lækkert.

Falcons: Devonta Freeman fik gang i sæsonen
Atlanta Falcons har haft store problemer med at løbe bolden i de første to opgør, mod nogle af ligaens klart bedre forsvar i Eagles og Vikings. Det gik en smule bedre i nederlaget til Indianapolis Colts, hvor specielt Devonta Freeman fik gang i sin sæson. Den 27-årige angrebsspiller havde inden opgøret løbet 19 gange for blot 41 yards. Det er svært at gøre meget værre. Mod Indianapolis løb Freeman 16 gange for 88 yards og mere end fordoblede sin sæsonscore.

Jacob Graversen

Kansas City Chiefs – Baltimore Ravens (33-28)

Chiefs: Runningbacks don’t matter
Holdets på papiret startende runningback Damien Williams var ikke med mod Ravens, men der afholdte ikke trioen af LeSean McCoy, Darrell Williams og Darwin Thomsen fra at kombinere for 197 løbe- og gribeyards samt to touchdowns. Man siger at runningbacks er en af NFL’s nemmeste positioner at erstatte, men få hold er lige så gode til at erstatte dem som Kansas City Chiefs. Og det blev vi endnu engang husket på i søndags.

Ravens: Forsvaret er ikke glade for hurtige angreb
Ravens’ forsvar tvang Chiefs til at punte bolden på første angrebsserie, men derfra gik det ned ad bakke. Blot to af Chiefs efterfølgende otte angrebsserier endte uden points, før Patrick Mahomes sidste tur på banen endte med sejrsformationen. Ravens kunne slet ikke følge med Chiefs hurtige spillere, og både Mecole Hardman, Demarcus Robinson og LeSean McCoy fik spurtet sig til mange yards, både før og efter de havde grebet bolden. Hardmans 83 yard touchdown springer i øjnene, hvor forsvaret var både for langsomt løbende og for langsomt opfattende.

Nikolaj Sattrup

Minnesota Vikings – Oakland Raiders (34-14)

Vikings: Everson Griffin tilbage i topform
I sidste uge satte Griffin et telt op i Packers backfield, og pressede Aaron Rodgers hele 11 gange. Han fulgte op på den præstation i kampen mod Raiders med 6 tacklinger, 1 sack, og adskillige quarterback-pressures på David Carr. Griffen og Danielle Hunter dominerede hele kampen, og fik Raiders offensive linje til at kort sagt at se dumme ud. Det er fantastisk at se, hvordan den 31-årige passrusher ser ud til at have fundet sin pro bowl-form igen, efter en skuffende 2018-sæson. Hvis jeg var Mitchell Trubisky, så ville jeg have mareridt om Everson Griffen hele ugen til kampstart på søndag.

Raiders: Darren Waller er et våben
Efter uge et skrev vi, at Darren Waller lignede et våben. Det har vi nu fået bekræftet med to uger mere. Efter en forfærdelig kamp af Raiders mod Vikings, står Hard Knocks-stjernen Darren Waller tilbage som det eneste positive. Med 13 catches for 134 yards viste Waller gode hænder og nok adræthed til at skabe separation i sine router. David Carr virkede også komfortabel i sine beslutninger og kast til den atletiske tight end. Jeg kan sagtens forestille mig, at Waller leder holdet i både receptions og yards, når sæsonen er slut. Dog kom størstedelen af produktionen i ”garbage-time”, men Waller var stadig det farligst våben i et Raiders offense, der ikke kunne producere.

Christian Hejbøl

New England Patriots – New York Jets (30-14)

Patriots: Philip Dorsett viste førsterundetalent
Antonio Brown er fortid hos Patriots, og selvom han er en katastrofe udenfor banen, så er han unægteligt et fremragende talent indenfor de hvide streger. Men AB blev ikke for alvor savnet mod Jets, og en af årsagerne var en storspillende Philip Dorsett. Det tidligere Colts’ førsterundevalg greb seks af de syv bolde Brady kastede til ham for 53 yards og et touchdown. Den eneste bold han ikke greb? Ja, den blev måske grebet alligevel, selvom dommerne dømte den incomplete.

Jets: Jets er på spanden med Luke Falk som quarterback
Kyssesygeramte Sam Darnold satser på at være på banen, når Jets møder Eagles i uge fem, og det skal alle planetens Jets-fans krydse fingre og tæer for, at han gør. For det sejrsløse Jets-mandskab vinder ingen kampe med Luke Falk som quarterback. Mod Patriots ramte Luke Falk kun plet på 12 af sine 22 kast for sølle 98 yards og en interception. Han holdt på bolden for længe, hvilket resulterede i fem sacks, og så har han en for svag arm til at kunne udfordre ned ad banen. Hans 4,5 yards per kast var næstlavest af alle quarterbacks i sidste runde. Hvis ikke Darnold er klar efter Jets’ bye week i denne runde, har holdet ikke en chance mod Eagles.

Nikolaj Sattrup

Philadelphia Eagles – Detroit Lions (24-27)

Eagles: Dårligt receiverkorps uden Jeffery og Jackson
I denne uges nederlag tabte Eagles’ receivere hele syv bolde. Det er simpelthen for mange, hvis man vil være en superbowl aspirant. Uden de to stjernespillere Alshon Jeffery og DeSean Jackson, skulle de resterende receivere på holdet træde i karakter i søndags, men de var simpelthen ikke opgaven voksen. Nelson Agholor havde det, trods to touchdowns, svært og kostede holdet flere gange bl.a. med en dyr fumble. Dernæst tabte både Mack Hollins og Arega-Whiteside vigtige bolde i slutningen af kampen. Men den vel sagtens dyreste tabte bold kom fra Dallas Goedert, der ellers ville have scoret et nemt touchdown. Den bold lod han slippe gennem fingrene og ligeledes gjorde kampen dermed for Eagles. 

Lions: God beskyttelse til Stafford
I sidste spilleuge købte Matt Stafford cookies til hele den offensive linje, efter en kamp, hvor de ikke tillod sacks. I søndags mod Eagles fik Stafford igen glimrende beskyttelse, og den offensive linje tillod heller ingen sacks i denne kamp, så gad vide, hvad Stafford nu finder frem af goder til sin linje. Dog skal det siges, at Eagles’ forsvar var hæmmet af skader, men uanset modstanden er det altid skønt at se sin quarterback med en ren trøje, når kampen er ovre. Linjen ser meget stærk ud i kastespillet, men har dog problemer når der skal skabes huller i løbespillet. Det er noget der skal blive bedre fremadrettet for en ellers meget lovende enhed. 

Mikkel Nielsen

Arizona Cardinals – Carolina Panthers (20-38)

Arizona Cardinals: Chandler Jones er stadig for vild
Chandler Jones er ofte en af NFL’s oversete stjerner, og det skyldes formentlig, at han spiller i Arizona Cardinals. Men selvom Cardinals ikke har haft et par gode år, har Chandler Jones stadig været produktiv, og han har også gang i en produktiv sæson i år. Imod Panthers var han nok engang velspillende, og han stod ene mand for to turnovers, da han forcerede to fumbles på to sacks.

Carolina Panthers: Kyle Allen var et af mange lyspunkter
Panthers måtte klare sig uden en skadet Cam Newton, og det var til at mærke. På en positiv måde, vel at mærke. Kyle Allen overtog således quarterbacktjansen, og han leverede en magtdemonstration. Han træf gode beslutninger, kastede fire touchdowns og fik Panthers’ angreb til at se bedre ud end længe. Kyle Allen var imidlertid ikke det eneste lyspunkt for Panthers, og pass rushet, receiverkorpset og løbespillet var også instrumentale. Om de kan gøre det mod et bedre hold end Cardinals, får vi svaret på i næste runde, hvor de møder Texans.

Victor Risager

Tampa Bay Buccaneers – New York Giants (31-32)

Tampa Bay Buccaneers: Hargreaves virker stadig usikker i opdækningen
Fokus på Buccaneers’ forsvar går fortjent til suveræne Shaq Barrett, som vi også skrev om i sidste uge. Nede bagved ser forsvaret dog stadig lidt usikkert ud, og Vernon Hargreaves har de sidste par uger været halvdyr. I alt har han tilladt over 180 yards i de to seneste kampe, og det er mod en skadet Cam Newton og en rookie-quarterback. Det skal siges, at resten af bagkæden med safeties og cornerbacks også så tvivlsomme ud mod Giants, og det ligner stadig et punkt, hvor Bucs gør klogt i at fortsætte investeringerne i fremtiden.

New York Giants: Hvorfor startede Daniel Jones ikke i uge 1?
Der var flere gode præstationer hos Giants, og en spiller som eksempelvis Darius Slayton er værd at holde øje med. Man kan dog ikke komme udenom, at rookie-quarterback Daniel Jones er den helt store historie. Alt var selvfølgelig ikke perfekt, men han viste meget mere liv i sit spil end Eli Manning. Der var en helt anden aggressivitet over beslutningerne, og så hjælper Jones’ mobilitet ham meget. Nu kan man kun spørge, hvorfor Eli Manning startede i uge 1, men det var nok for ikke at skæmme omdømmet på et klubikon. Desværre så kostede det nok på chancerne for at vinde kampene mod Cowboys og Bills, hvilket er under al kritik på trods af det sentimentale aspekt.

Teis Joranger

Los Angeles Chargers – Houston Texans (20-27)

Chargers; uprovokerede fejl viste sig fatale
Los Angeles Chargers var deres egen værste fjende i søndagens opgør mod Houston Texans. Holdet begik et hav af uprovokerede fejl, som velsagtens kostede dem sejren. Travis Benjamin tabte flere bolde – bl.a. et potentielt udlignende touchdown-kast fra Rivers. Derudover fik Justin Jackson kaldt et touchdown tilbage som følge af en holding-fejl, Philip Rivers fumblede inden for field goal-afstand og en facemask-fejl kaldte en interception af Chargers-forsvaret tilbage. Det er svært at vinde i NFL med så mange uprovokerede fejl…

Texans: Deshaun Watson bar Texans til sejr
De uprovokerede Chargers-fejl til trods, så var Deshaun Watson essentiel for udeholdets comeback-sejr (Texans var bagud med 17-7 ved pause, red.). Watson ramte på 73,5 pct. af sine 34 kasteforsøg for 351 yards og tre touchdowns. Det var til trods for, at Chargers lykkedes med at holde DeAndre Hopkins scoringsløs og til relativt sølle 67 yards. I stedet fandt Watson sine tight ends Jordan Akins og Darren Fells for i alt 122 yards og tre touchdowns. Hvis Watson får den rette beskyttelse af sin offensive linje, er han bestemt blandt ligaens ti bedste quarterbacks.   

Nicholas Jørgensen

Seattle Seahawks – New Orleans Saints (27-33)

Seahawks: En imponerede opvisning i fejl og dumme beslutninger
Seattle Seahawks har kun sig selv at bebrejde efter nederlaget til Saints. New Orleans spillede en fin kamp og fortjente klart sejren, men store fejl fra spillere og trænere fra Seattle kostede dyrt – trods Saints er uden Brees, så har de for megen kvalitet til, at man kan spille sløset.

  • Chris Carson fumblede for fjerde gang i tre opgør. Den blev returneret for et touchdown, og det virkede til, at kun to Seahawks-spillere forsøgte at komme i nærheden på tilbageløbet.
  • Holdet dækkede forfærdeligt op, da Deonte Harris flot returnede et punt til touchdown.
  • Seahawks kaldte ikke timeout i slutningen af andet quarter, mistede en kritisk mængde tid og kunne ikke drage fordel af et flot spil fra Wilson til Metcalf
  • Seahawks missede med special teams hele 19 tacklinger i kampen
  • Al Woods stillede forkert op på et field goal på fjerde down og fire, det gav en ny første down, der førte til et touchdown.
  • Efter et fumblet punt, løb Tedric Thompson på banen, selv om han ikke var i kamptruppen, det kostede 15 yards.
  • Russell Wilson missede et nemt kast på fjerde down og goal
  • Pete Carroll challengede et potentielt holdingkald, det kan man ikke, kun pass interference 
  • Mistede to timeouts grundet 12 spillere på banen.

Saints: Alvin Kamara er krumtappen i angrebet
Det bør næppe komme som en overraskelse, men runningbackens utroligt niveau blev cementeret i kampen mod Seahawks. Med Drew Brews ude de næste måneder gav det god mening, at holdet skulle placere mere ansvar på den unge angrebsspillers skuldre, og han leverede i den grad. Den 24-årige Saints-spiller løb 16 gange for 69 yards og et touchdown, men greb derudover også ni bolde for 92 yards og et touchdown. Hvad mere væsentlig var, så virkede Kamara umulig at tackle, som var han smurt ind i olie. Ifølge analysesitet Pro Football Focus, forcerede han 12 missede tacklinger. I spilleuge tre nåede ingen andre over otte. Han var klar den bedste spiller for New Orleans i kampen.

Jacob Graversen

San Francisco 49ers – Pittsburgh Steelers (24-20)

San Francisco 49ers: Kyle Juszczyk er ligaens bedste fullback
Som Steelers-fan har jeg de sidste par år været ganske begejstret for, at mit hold ikke skulle møde Kyle Juszczyk to gange om året længere. I søndagens kamp fik jeg dog igen bevist, hvad jeg næsten havde fortrængt fra hans tid hos Ravens. Juszczyk er uden tvivl ligaens bedste fullback. Der er andre fullbacks, der kan blokere rigtig godt, men Juszczyk er også et våben i kastespillet, og det udnyttede 49ers mod Steelers’ tvivlsomme linebackere og safeties. I søndags blev det til 50 snaps, hvilket er virkelig usædvanligt for en fullback, men er du gal, hvor var han vigtig for 49ers’ angreb. Blændende spiller.

Pittsburgh Steelers: Mason Rudolph så ikke klar ud
I ugen op til kampen tradede Steelers deres næste førsterundevalg til Miami Dolphins for at få safety Minkah Fitzpatrick. Det lignede en indikation på, at Steelers havde ret stor tiltro til, at Mason Rudolph ikke ville være så dårlig, at Steelers kunne have valgt i top 5 næste år. Desværre for Steelers var debuten alt andet end god for Rudolph. Hans præcision var utroligt ringe, og hele angrebet så urytmisk ud. I alt blev det til kun completions mere end én yard nede ad banen, og hvis han ikke forbedrer sig markant resten af året, kunne Dolphins meget vel stå med to førsterundevalg i top 5. Det skal siges, at holdets offensive linje, wide receivere og offensive system ligeledes så ganske ringe ud.

Teis Joranger

Cleveland Browns – Los Angeles Rams (13-20)

Browns: Freddie Kitchens spilkald imponerer ikke
Cleveland Browns’ angreb blev båret af Odell Beckham Jr. mod New York Jets i anden spillerunde, hvilket skyggede for en ellers uimponerede indsats. Den sløje præstation fortsatte i Browns’ nederlag til Los Angeles Rams. Syv af Browns’ 11 angrebsserier varede fire spil eller færre, hvortil angrebet blot producerede 4,3 yards pr. spil i gennemsnit.  Kun fire hold (Jets, Cardinals, Dolphins og Broncos, red.) præsterede færre yards pr. spil i tredje spillerunde, og det er ikke længere et selskab, som Browns ønsker at måle sig med. Det falder tilbage på rookie-cheftræner Freddie Kitchen. 

Rams: Cooper Kupp fortsatte sin comeback-turné mod Browns
Den vævre receiver Cooper Kupp missede de sidste seks grundspilskampe i 2018 samt det efterfølgende slutspil med skadeskvaler. Nu er Kupp tilbage, og han stemplede for alvor ind mod New Orleans Saints i anden spillerunde med 120 grebne yards. Han fortsatte sit pragtspil mod Cleveland Browns, hvortil han noterede 102 grebne yards og to touchdowns. Kupp har allerede vist sig afgørende for et Rams-angreb, der – om end i mindre grad end Browns’ ditto – har haft en relativt sløv sæsonstart. Angrebet har foreløbigt blot præsteret 16. flest offensive yards i NFL og rangerer som det ottende-mest scorende hold i 2019. 

Nicholas Jørgensen

Washington Redskins – Chicago Bears (15-31)

Redskins: Hvornår får vi Dwayne Haskins at se?
Case Keenum er – i skrivende stund – den aktuelle quarterback i D.C. efter en nogenlunde sæsonstart. Keenum havde dog en hård aften på kontoret mod Chicago Bears’ frygtede forsvar, da han kastede tre interceptions og fumblede yderligere tre gange. Med nederlaget står Redskins fortsat uden sejr i 2019, hvorpå holdet allerede må se langt efter slutspilsavancement. Derfor synes det forventeligt, at Redskins snart tester rookie-quarterback Dwayne Haskins i NFL – og således påbegynder en ny æra i hovedstaden.

Bears: Khalil Mack er særdeles suveræn i primetime
Det hersker ingen tvivl om, at Khalil Mack hører til blandt NFL’s absolutte elite af forsvarsspillere. Alligevel virker det til, at den 28-årige forsvarsspiller tager sit niveau til nye højder, når han spiller i bedste sendetid (primetime-kampe, red.). Med mandagskampen mod Washington Redskins in mente har Khalil Mack spillet seks primetime-kampe for Chicago Bears – her er det blevet til vanvittige seks sacks, syv (!!) forcerede fumbles og et touchdown. Mod Redskins forlod Mack banen med tre tacklinger, to sacks og to forcerede fumbles… Wauw! 

Nicholas Jørgensen