Redskins har ramt bunden, Frank Clark er ved at komme igang, og så er Kyle Allen måske ikke løsningen for Panthers. Det er nogle af tankerne fra Gul Kluds skribenter efter 11. spillerunde, der også bød på slåskamp i Cleveland, et vildt comeback i Minnesota og endnu en magtdemonstration af Ravens.

Cleveland Browns – Pittsburgh Steelers (21-7)

Browns: Den udisciplinerede stil gik helt op i en spids
Alle har nok en holdning til, hvordan kampen sluttede, og hvor meget Myles Garrett bør straffes for at slå Mason Rudolph i hovedet med Rudolphs egen hjelm. I denne sammenhæng vil selve handlingen ikke være omdrejningspunktet. Derimod er den et symbol på, hvordan Browns langt hen ad vejen er ude af kontrol ift. at spille disciplineret på banen. Intet andet hold har flere penalty-yards imod sig, og mod Steelers blev holdet kaldt for en korrekt roughing the passer, satte JuJu Smith-Schuster ud af spillet med et hit til hovedet, fik Damarious Randall udvist med et andet ulovligt hit på Diontae Johnson, inden det hele endte i en spids, hvor to Browns-spillere fik karantæner. Den udisciplinerede stil er uholdbar og er efter min mening en afspejling sf Kitchens lidt tvivlsomme evne til at holde styr på tropperne. 

Steelers: Nu må det snart stoppe med Mark Barron-projektet
Det samme kunne egentlig siges i en eller anden grad om Mason Rudolph, der efterhånden har bevist, at chancerne for, at han er fremtidens mand, er ret små. Alternativerne til Rudolph er dog begrænsede, så Mark Barron-situationen er langt værre. Barron, der sejlede rundt hos Rams i 2018, blev hentet ind foråret, og selvom problemerne hos Rams var tydelige, har Steelers stadig haft en blind tillid til Barron som en opdækings-linebacker. Vi er nu 11 uger inde i sæsonen, og i langt de fleste kampe har Barron været forsvarets suverænt dårligste mand. Han bliver uge efter uge udstillet af runningbacks og tight ends, og næsten alle Browns’ point kom efter drives, hvor Barron ser skift ud. Steelers har Devin Bush og Vince Williams, der begge er markant bedre spillere, og hvordan Barron stadig er starter, er Tomlins største fejltagelse i år. 

-Teis Joranger

Washington Redskins – New York Jets (34-17)

Redskins: Redskins er i sin værste forfatning i dette årtusinde
Der er ikke meget grund til optimisme i Washington, hvilket det klare nederlag til Jets cementerede. I mine øjne har NFC East-mandskabet ikke har været i en ringere situation i dette årtusinde. Ni nederlag i ti kampe, ingen identitet, alt for få fans på stadion og en rookie-quarterback i Dwayne Haskins, der har MEGET lang vej igen. Det er virkelig op ad bakke for Redskins, der nærmest ikke har haft noget at glæde sig over, siden 2012-sæsonen, som endte med et Wild Card-nederlag til Seahawks og en knæskade til RGIII. For Redskins-fans håber jeg da, at det lysner, men der er grund til at være bekymret. 

Jets: Jamal Adams er blandt NFL’s bedste forsvarsspillere
Tre sacks af en pass rusher er dybt imponerende. Tre sacks af en defensiv tackle eller linebacker er ekstraordinært. Men hvordan skal man så beskrive tre sacks af en defensive back? For det leverede Jets-safety Jamal Adams mod Redskins. Den stat-line taler for sig selv, og det er i mine øjne et bevis på, at Adams er en ekstremt alsidig og unik spiller. Ja, når man kan præstere, som han gør, for et middelmådige mandskab, så kan der ikke være tvivl om, at Adams er blandt NFL’s bedste forsvarsspillere.

– Alexander Paaske

Tampa Bay Buccaneers – New Orleans Saints (17-34)

Bucs: OJ Howard er langt fra gennembrud
Jeg kunne skrive en roman af frustrerende ord om turnover-gavmilde Jameis Winston, men det vil jeg spare læserne for. I stedet vil jeg fokusere lidt på O.J. Howard, der (langt om længe) blev straffet for sit ustabile og skuffende spil. Howard havde et fælt drop på sit første ‘target’ i kampen, der i stedet endte som en interception. Derefter måtte han tage plads på bænken resten af kampen, hvor han kunne se tight end-kollega Cameron Brate skubbe ham længere væk fra startpladsen med ti grebne bolde for 74 yards. Howards talent er ikke forsvundet, men det er efterhånden fair at sætte et stort spørgsmålstegn ved, om han kan blive den top tight end, som mange forventer. 17 grebne bolde for 223 yards i otte kampe er bare ikke godt nok.

Saints: Saints skal arbejde på det dybe kastespil
Der er ikke meget negativt at tage fat på efter Saints’ sejr over Bucs, men hvis vi kigger fremad i sæsonen, så skal Sean Payton og Drew Brees arbejde på specielt et specifikt område: Dybden i kastespillet. New Orleans’ kasteangreb er pt. det såkaldte ‘dink & dunk’, og det er også ganske udmærket mod mindre gode hold. Men når Saints skal op imod de bedste mandskaber i NFC, så er det korte kastespil til Michael Thomas og Alvin Kamara ikke nok. Med divisionstitlen så godt som sikret, bør Saints sætte ekstra hårdt fokus på at forbedre det aspekt af offensiven.

– Alexander Paaske

Minnesota Vikings – Denver Broncos (27-23)

Vikings: Vikings har fundet en god rolle til Jayron Kearse
Vikings har mange store profiler, men mod Broncos var det en af de lidt mindre profilerede spillere, der imponerede. Jayron Kearse agerer tredje-safety, hvor han kommer på banen primært på kastedowns. Her har han fundet en fin rolle som lidt en altmuligmand i midten af forsvaret. Ofte vil man se ham dække tight ends eller større slotreceivere, men han har også vist sig som en habil blitzer eller overgang defender i zone-opdækning. Mod Broncos strålede han primært i opdækningen, hvor han viste solid opdæking på adskillige spil mod den atletiske Noah Fant. De fleste gode forsvar har den her alsidige rotations-safety, der kan matche op med forskellige våben midt i banen, og med Jayron Kearse har Vikings en af de bedre i ligaen. 

Broncos: Mike Purcell er et monster mod løbet
Godt nok tabte Broncos, men de fik på imponerende vis lukket ned Vikings’ løbeangreb og den eksplosive Dalvin Cook. Det blev kun til 40 yards på xx antal forsøg, og en af de primære kræfter i Broncos’ løbeforsvar var Mike Purcell. Den store defensive tackle var ikke til at håndtere for især Pat Elflein og Garrett Bradbruy, og hans præstationer i år har været en af de mest positive overraskelser hos Broncos. Han kom første rigtigt i spil efter en lille håndfuld kampe, men siden da har han været urokkelig i midten af forsvaret. 

– Teis Joranger

Miami Dolphins – Buffalo Bills (20-37)

Dolphins: Meget skuffende linjespil
Det lykkedes overhovedet ikke for Dolphins at få Josh Allen under pres i søndagens opgør. Denne kamp var rent defensivt et godt symbol på, at holdets problemer nok ikke bliver løst, før der kommer mere talent på enheden. Herudover var den offensive linjes spil ikke meget bedre. De havde ofte svært ved at identificere deres blokeringsopgaver og opgav hele syv sacks mod Bills. 

Bills: John Brown er på vej mod receivereliten
Imod Dolphins havde Brown sin hidtil bedste kamp i denne sæson med 138 og to touchdowns. Denne kamp var dermed Browns tiende kamp i træk med 50 eller flere yards, hvilket er meget imponerende. Dernæst er han lige nu på vej mod 1307 yards for sæsonen. Brown har uden tvivl gang i sin bedste sæson i NFL og fortjener generelt mere opmærksomhed for den. 

– Mikkel Nielsen

Indianapolis Colts – Jacksonville Jaguars (33-13)

Colts: Colts har – måske – fundet endnu et våben i løbespillet
Jacoby Brissett var tilbage, men det blev ikke kaste- men derimod løbespillet, der stjal showet. Colts havde 36 løb for 264 yards og tre touchdowns, og både Marlon Mack og Jonathan Williams kom over 100-yards på jorden. Måske er Williams bare et one-game-wonder mod et dårligt løbeforsvar, men han løb for 116 yards på bare 13 løb, brød adskillige tacklinger og havde mere end otte yards per løb efter kontakt. Umiddelbart ligner han en fin afløser for Marlon Mack, der forventes ude i noget tid med en brækket hånd

Jaguars: Nick Foles spiller for sin fremtid
Nick Foles’ comeback-kamp var ikke en af veteranens bedre kampe. Der var for mange farlige kast kombineret med for få gange, hvor det lykkedes ham at skabe mere, end forsvaret gav ham. Foles fik en stor pose penge i free agency, og medmindre alt får galt, får han lov til at færdiggøre sæsonen som starter. Men Jacksonville har en spændende rookie i Gardner Minshew, der i det store hele har spillet udemærket. Hvis Foles fortsætter med middelmådigt spil i sæsonens sidste kampe, kunne Jacksonville så finde på at handle ham væk og gå all in på Minshew?

– Nikolaj Sattrup

Detroit Lions – Dallas Cowboys (27-35)

Lions: Justin Coleman er faldet fra tinderne
I starten af sæsonen blev Justin Coleman (fortjent) hyldet som en fantastisk cornerback, men siden er det kun gået en vej, og det er nedad. Imod Dallas havde den tidligere Seahawks-cornerback store problemer i opdækning, hvad end han stod overfor Randall Cobb, Michael Gallup eller Tony Pollard. I slutningen af første halvleg spillede han også en stor rolle i Randall Cobbs touchdown, da han lavede to fejl, hvoraf den ene resulterede i en langt reception af Randall Cobb. Alt i alt var det en skuffende præstation for Justin Coleman, der, ligesom resten af Lions’ forsvar, har været skuffende i et stykke tid. 

Cowboys: Chidobe Awuzie holdt Kenny Golladay fra fadet
Kenny Golladay har været en af NFL’s bedste receivere i denne sæson, men mod Cowboys var han langt henad vejen helt usynlig. Hvorfor? Fordi Chidobe Awuzie spillede en brandkamp. Awuzie har haft både op- og nedture i sin NFL-karriere hidtil, men søndagens kamp var bestemt en optur for den unge cornerback, der fulgte Golladay rundt. Golladay greb kun én bold for 34 yards, og ifølge ProFootballFocus var det ikke mod Awuzie. Til gengæld havde Awuzie to forsvarede kast, mens han dækkede Golladay.

– Victor Risager

Carolina Panthers – Atlanta Falcons (3-29) 

Falcons: Desmond Trufant var suveræn i sit comeback
Atlanta Falcons’ forsvar har i de seneste to uger lukket fuldstændig ned for to ellers brandvarme divisionsrivaler. I denne uge var Desmond Trufant tilbage efter at have siddet ude med en skadet tå siden femte spillerunde, og det fejrede den dygtige cornerback med sin foreløbigt bedste præstation i 2019. Således leverede Trufant otte tacklinger og en vigtig interception i første halvleg i Falcons’ egen målzone. Spillet slog tonen an for Falcons’ dominerende forsvarspræstation. 

Panthers: Er Kyle Allen en holdbar løsning?
Kyle Allen fik sit store gennembrud i NFL, da han tog over for en skadet Cam Newton i tredje spillerunde og lagde ud med at vinde fire kampe træk. Det virker dog til, at luften er gået af ballonen og den 23-årige quarterback er kommet gevaldigt ned på jorden igen med tre nederlag i de sidste fire kampe. Mod Atlanta Falcons ramte Kyle Allen på 31 af 50 kasteforsøg for 325 yards og fire (!) interceptions. Allen har nu kastet ni interceptions i de sidste fire kampe, og Panthers må overveje, om Kyle Allen er fremtidens mand under center.

– Nicholas Jørgensen

Baltimore Ravens – Houston Texans (41-7)

Ravens: Gus Edwards er en dejlig reserve
All aboard the Gus Bus! Efter at have vist flot spil i fjor, har runningback Gus Edwards været nødsaget til at tage en reserverolle i denne sæson. Det betyder dog ikke, at han har været usynlig. Faktisk fungerer han fremragende som Mark Ingrams suppleant. Edwards snitter 5,5 yards per løb denne sæson, og havde en superdag mod Texans’ ellers fine løbeforsvar. Edwards løb otte gange for 112 yards og et touchdown. Dagens længste løb (og scoringen) kom mod kampens slutning, da han bragede ind i end zone fra 63 yards ude.

Texans: Watson holder for længe på bolden
Av for en lussing. Rundens formodede topkamp endte med at blive en fuser af rang, da Houston fik ørene i maskinen. Det var en utroligt uinspirerende præstation, hvor holdets stjernespiller Deshaun Watson fik vist sine svagheder frem. Efter den offensive linje havde spillet solidt de seneste uger, blev Watson sacket hele syv gange i kampen, ofte fordi quarterbacken holdt for længe på bolden. Watson virkede uvillig til at kaste den væk, hvilket senere også resulterede i en dum interception. Han er en fantastisk spiller og blandt de meste seværdige i ligaen, men der er fortsat skønhedsfejl.

– Jacob Graversen

San Francisco 49ers – Arizona Cardinals (36-26)

49ers: Løbeangrebet blev neutraliseret 
Det holdt hårdt for San Francisco 49ers, der først sikrede sejren over de upåagtede divisionsrivaler i kampens slutfase. Én af de bærende årsager til 49ers’ åbenlyse vanskeligheder, var løbeangrebets manglende produktion. Enheden blev holdt til sølle 34 yards, hvilket er markant under det vanelige niveau, eftersom 49ers’ angreb rangerer som ligaens næst mest produktive med 149 løbede yards pr. kamp i 2019. 

Cardinals: Jordan Hicks er blevet en defensiv hjørnesten
Efter 11 spillerunder i NFL anno 2019 står 27-årige Jordan Hicks noteret for flest tacklinger i NFL med 110 styks. Han var atter på krigsstien mod San Francisco 49ers, da han leverede 12 tacklinger, et sack og sågar en interception. Hicks var også garant for fint spil, da han spillede for Philadelphia Eagles – men han har taget et skridt opad i ligaens hierarki i sin debutsæson for Arizona Cardinals.

Nicholas Jørgensen

Philadelphia Eagles – New England Patriots (10-17)

Eagles: Wentz’ dårligste kamp denne sæson
Kampen startede ellers udmærket for Eagles, som (hjulpet af et langt pass interference-kald) bragte sig foran 10-0 tidligt i kampen. Men efter touchdownet til Dallas Goeddert gik Wentz og angrebet i stå, og det blev til sølle 21 yards på de følgende seks drives – i alt vel og mærke! Måske var vinden en faktor, men Wentz var upræcis på mange af sine kast og ramte kun på 20 af sine 40 forsøg. Han fornemmede ikke presset i lommen og frøs til tider, når Patriots-forsvaret tog hans første kastemulighed væk. Det resulterede i hele fem sacks og en forspildt chance for en hjemmebane sejr mod et halvsløvt New England-mandskab.

Patriots: Punters are people too, og Jake Bailey er en fremragende en af slagsen
Selvom punters ikke er den mest sexede positionsgruppe, så bliver jeg nød til at kaste lidt kærlighed i retning mod Patriots’ punter Jake Bailey, der spillede et brag af en kamp. Baileys ‘dårligste’ punt endte på Eagles 21-yard linje, mens de resterende syv punts alle var på eller inden for 20-yard linjen, og han leder nu ligaen med 32 punts inden for modstanderens 20-yardlinje. Han gav Eagles’ angreb svære forhold hele kampen, og på en dag hvor Patriots’ angreb aldrig rigtig kom i gang, var Bailey – og resten af holdets stærke special teams – en afgørende årsag til, at New England alligevel hev sæsonens niende sejr i hus.

– Nikolaj Sattrup

Oakland Raiders – Cincinnati Bengals (17-10)

Raiders: Maxx Crosby ligner en stjerne
Maxx Crosby har gang i en fin rookiesæson, og vi fremhævede ham i dette segment for et par uger siden, men han fortjener endnu engang at blive fremhævet efter denne runde. Fjerderundevalget leverede en helt igennem forrygende præstation, og han jordede Bengals’ to tackles, John Jerry og Bobby Hart, da han spillede på både venstre og højre side. Og det udmøntede sig i imponerende otte pressures, hele fire sacks og en forceret fumble. Crosby har stjålet rampelyset fra førsterundevalget Clelin Ferrell og ligner en pass rusher med en meget lys fremid. 

Bengals: Ryan Finley er ikke fremtiden på quarterback.. Men halløj Joe Burrow
Bengals bænkede Andy Dalton for fjerderundevalget Ryan Finley for to uger siden, men det har ikke haft nogen synderligt positiv effekt på tigrenes angreb. Tværtimod virker det næsten mere tandløst med Ryan Finley ved roret. Den 25-årige quarterback ramte kun på 13 af sine 31 kast og kastede for sølle 115 yards.  Dertil kom en tabt fumble og en kampafgørende interception til sidst i kampen, og det kunne have været endnu flere. Ja, han har ikke meget hjælp, men han ligner ikke en NFL-quarterback.
Til gengæld kan Bengals-fans dog glæde sig over, at de er godt på vej mod førstevalget i NFL-draften i 2020. Her kan de vælge LSU’s quarterback Joe Burrow, der er godt på vej mod at være førstevalget – især efter Tua Tagovailoas alvorlige hofteskade. 

– Victor Risager

Los Angeles Rams – Chicago Bears (17-7)

Rams: Konservativt McVay-angreb
Los Angeles Rams har ikke været den offensive supermagt, som de var i fjor. Jared Goff er faldet betydeligt i niveau, og mod Chicago var det en matchup, hvor det virkede til, at ingen af de to trænere troede på deres quarterbacks. Mod et godt Bears-forsvar, var cheftræner Sean McVay yderst konservativ – og det virkede. Ifølge Mike Sando fra The Athletic, kastede Rams blot 23% af gangene i “neutrale situationer”, hvilket refererer til tidlige downs i de første 28 minutter af kampe, hvor tidspres og scoringer ikke påvirker spilkald. Det er det laveste i tiden under McVay, Rams kaster i gennemsnit 53% af gangene i disse situationer, men gameplanen fungerede mod Chicago.

Bears: Quarterback-drama i The Windy City?
Flere gange i denne sæson har Bears’ quarterback situation været oppe at vende, og efter nederlaget til Rams kommer vi tilbage til emnet. Mitchell Trubisky spillede endnu en skidt kamp i en efterhånden lang række, og quarterbacken blev bænket i fjerde quarter. Den officielle udmelding er, at det skal dreje sig om hofteproblemer for 2017-draftens andetvalg. Det kan koste i den kommende kamp mod Giants, som kan bringe Chase Daniel tilbage som starter. Veteranen gjorde det habilt i kampene mod Raiders og Vikings tidligere på året. Trubiskys sene exit grundet den skade, der angiveligt fandt sted i første halvleg har fået spekulationerne til at starte igen.

– Jacob Graversen

Los Angeles Chargers – Kansas City Chiefs (17-24)

Chargers: Damion Square leverede en solid indsats på den defensive linje
Kansas City Chiefs formåede aldrig at etablere løbeangrebet mod Los Angeles Chargers, hvortil holdets tre running backs LeSean McCoy, Damien Williams og Darrel Williams blev holdt til sølle 71 yards på 22 forsøg. Det skyldtes bl.a., at Chargers’ defensive linjemand og rotationsspiller Damion Square diskede op med en glimrende præstation. Square var bundsolid i forsvaret mod løbespillet, og leverede flere fine spil – bl.a. et stort hit for tabte yards i første quarter. 

Chiefs: Frank Clark er ved at finde formen
Kansas City Chiefs betalte i dyre domme for at hente Seattle Seahawks’ forsvarsstjerne Frank Clark inden denne sæson. Clark har imidlertid haft svært ved at finde sig til rette i Chiefs-uniformen, og præsterede ikke et sack før syvende spillerunde. Siden er det kun gået fremad for Clark, og i mandagskampen leverede han sin foreløbigt bedste præstation, da han ramte Philip Rivers tre gange, noterede sig for et sack og fremtvang en interception. Til trods for at præstationen kom på en billig baggrund mod Chargers-reserven Trey Pipkins, vidner det også om, at Frank Clark er ved at finde formen.

– Nicholas Jørgensen