Vikings og Rams har problemer på den offensive linje, Jay Gruden bør fyres, og er Chase Daniel bedre end Mitch Trubisky? Det er nogle af tankerne fra fjerde spillerundes 15 opgør. Se her en tanke til alle holdene fra Gul Kluds skribenter.

Green Bay Packers – Philadelphia Eagles (27-34)

Packers: Davante Adams manglende, da det gjaldt
Inden torsdagskampen havde Davante Adams brokket sig offentligt over, at han ikke blev involveret tilstrækkeligt i Packers’ angrebsspil. Det ændrede sig radikalt mod Philadelphia Eagles, da Adams greb otte bolde for 158 yards i første halvleg alene. Den 26-årige receiver måtte sidenhen udgå med en skadet tå, og det kan have vist sig afgørende for kampens udfald.

Davante Adams er netop én af NFL’s farligste receivere i modstandernes felt, og hans fravær afslutningsvis kan have gjort forskellen. Packers befandt sig tre yards fra Eagles’ målzone med 28 sekunder igen, og kunne have udlignet opgøret med et touchdown. Her valgte Matt LeFleur et kastespil, som resulterede i en interception. Det er et tvivlsomt spilkald med Adams på sidelinjen. I løbet af kampen kaldte Matt LeFleur hele seks kastespil inden for fem yards af Eagles’ målzone, hvilket resulterede i nul points og den førnævnte interception… Yikes!

Eagles: Runningbacks viste vejen til sejr
Green Bay Packers’ ellers frygtede defensive linje havde hænderne fulde i forhold til at håndtere Philadelphia Eagles’ running backs. Nytilkomne Jordan Howard og Miles Sanders kombinerede for 159 løbede yards og særligt førstnævnte viste sig dødbringende med tre touchdowns. Eagles har ellers lidt under et underpræsterende løbespil i de forudgående tre spillerunder, hvori Howard og Sanders blot har kombineret for 205 løbede yards. Det har skadet angrebets balance og lagt unødvendigt pres på såvel Carson Wentz som den offensive linje.

Nicholas Jørgensen

Atlanta Falcons – Tennessee Titans (10-24)

Falcons: Austin Hooper har udviklet sig til en rigtig fin tight end
Der er ikke alt for meget positivt at sige om Falcons lige nu. Holdet virker ganske mismodigt, og det offensive system er utroligt uinspirerende. Jeg vælger dog at fremhæve tight end Austin Hooper, som efterhånden har udviklet sig til en ganske solid tight end. Han er ikke nær så atletisk som en George Kittle eller Travis Kelce, men Hoopers evne til at finde de bløde punkter mellem zonerne er blevet rigtig god. Det gør ham til en dejlig sikkerhedsventil for Matt Ryan, der ofte kan stole på, at Hooper har fundet sig lidt plads i midten af banen. Hvis Hooper fortsætter sit snit fra de første fire runder, vil han gribe over 100 bolde for næsten 1.000 yards.

Titans: Mariota med sin bedste kamp længe
Efter to nederlag i træk var der nok en gang kritik af Titans’ quarterback Marcus Mariota. Han svarede dog godt igen mod Falcons med en rigtig stærk kamp. Præcisionen var god og ikke mindst havde han udmærket ro i lommen, hvilket ellers ofte har været en mangelvare for Mariota. Derudover fik han involveret Corey Davis og A.J. Brown, og hvis Titans’ angreb for alvor skal finde fodfæste bliver de to unge receivere nøglebrikker. Mariota har stadig meget at bevise, men hvis han kan spille som mod Falcons også mod bedre forsvar, ser det lovende ud for Titans.

Teis Joranger

New York Giants – Washington Redskins (24-3)

Giants: Jabrill Peppers viste sit værd
Peppers fortalte efter de første tre kampe, at han var frustreret over ikke at have lavet nogen ”store” spil endnu i Giants-uniformen. Han føler især et pres på sine skuldre, fordi han var en del af den kæmpehandel, der sendte Odell Beckham til Browns. Den handel gjorde samtidig Peppers til et omdrejningspunkt på Giants-forsvaret. Imod Redskins fik han i den grad lavet et af disse spil, hvor han returnerede en interception til touchdown. I det hele taget var det en fremragende dag for forsvaret, der leverede den bedste kamp rent statistisk i små 10 år. Giants formåede at lave tre sacks og fire turnovers og holdt samtidig Redskins til blot 176 yards. Selvom det var på en lidt billig baggrund, kan det måske sætte skub i defensiven hos Big Blue. 

Redskins: Jay Gruden bør fyres 
Hvis Redskins blot har overvejet at fyre Jay Gruden, kan de lige så godt udføre handlingen hurtigst muligt. Gruden gjorde mildest talt ikke sine fortsatte cheftræner-chancer bedre med de beslutninger, han tog i kampen mod Giants. For det første satte han sin rookie-quarterback i en nærmest umulig situation ved at kaste ham ind i kampen midt i første halvleg. Haskins kastede tre interceptions og formåede ikke at føre holdet i endzone. Hvis Gruden absolut havde tænkt sig at spille Haskins, burde han have sat ham ind fra start, så han i det mindste havde en optimal forberedelse til sin første NFL-kamp. Det var alt i alt en meget ringe præstation fra en cheftræner, hvis sæde bør være glohedt på nuværende tidspunkt.  

Mikkel Nielsen

Miami Dolphins – Los Angeles Chargers (10-30)

Miami Dolphins: Eric Rowe ligner et gigantisk flop
Miami Dolphins hentede Cornerback Eric Rowe før denne sæson fra New England Patriots, hvorfra han kender cheftræner Brian Flores. Men hidtil har Eric Rowe ikke været en succes i Miami. Cornerbacken havde igen store problemer mod Chargers, hvor reservereceiveren Dontrelle Inman gav ham store problemer. Dontrelle Inman greb tre bolde mod Rowe, og alle tre var fra nye første downs. 
Cornerbackkollegaen Xavien Howard havde desuden også en slem dag på kontoret overfor Keenan Allen, men Allen er trods alt en af NFL’s bedste receivere. 

Los Angeles Chargers: Jerry Tillerys svære start fortsætter
Chargers valgte defensive tackle Jerry Tillery i første runde af NFL-draften i foråret, og det gjorde de blandt andet på grund af hans pass rush-evner i college. De har hidtil ikke vist sig i NFL. Imod Dolphins havde han store problemer med at bryde blokeringer, og Dolphins’ ellers middelmådige offensive linjemænd havde godt styr på ham hele kampen. Tillery noterede sig godt nok for sit første sack i NFL, men det kom efter angrebets spil brød sammen, og ikke på grund af brudte blokeringer fra Tillery. 

Victor Risager

Indianapolis Colts – Oakland Raiders (24-31)

Indianapolis Colts: Receiverkorpset led uden T.Y. Hilton
Ja, quarterback Jacoby Brissett kastede for 265 yards og tre touchdowns, men imod Raiders kunne han godt have brugt den skadede receiverprofil T.Y. Hilton. Flere andre af holdets receivere skuffede nemlig i stor stil. Deon Cain greb ikke en eneste bold, selvom der blev kastet til ham fire gange, og tight end Eric Ebron havde hele tre drops i kampen. Rookie Parris Campbell havde heller ikke en god kamp, og hans bedste spil blev ødelagt af, at han fumblede bolden efterfølgende. Zach Pascal stod for et par fine spil, men det var i det hele taget en sløv omgang fra receiverne, og T.Y. Hilton skal tilbage så hurtigt som muligt. 

Oakland Raiders: Maxx Crosby med sin hidtil bedste kamp
Rookie-runningback Josh Jacobs imponerede på ny, men en anden rookie leverede også en stor præstation mod Colts: defensive end Maxx Crosby. Raiders valgte Crosby i fjerde runde af NFL-draften i fjor, og hans preseason blev ødelagt af en brækket hånd, men søndag leverede han sin hidtil bedste præstation i Raiders-uniformen. Han noterede sig ikke for et sack og har stadig sit første af slagsen til gode, men Crosbt var ofte inde og lægge pres på Colts-quarterback Jacoby Brissett. Men hans tilstedeværelser kunne også mærkes andre steder. Crosby forcerede en vigtig fumble mod Colts’ Parris Campbell i første halvleg, mens han også slog to kast ned. En aldeles imponerende præstation fra rookien. 

Victor Risager

Houston Texans – Carolina Panthers (10-16)

Texans: Lonnie Johnson skal forbedre sig hurtigt
Overordnet var angrebet det største problem mod Panthers, men på forsvaret springer rookie Lonnie Johnson dog hurtigt i øjnene. Og det er desværre ikke på en positiv måde. Det kostede ikke så meget mod Panthers, men det er tydeligt, at han har store problemer i opdækningen. Han reagerer langsomt, og hans evne til at skifte retning er under middel. Texans har ikke et væld af fristende alternativer, så holdet har brug for, at Johnson meget hurtigt viser forbedringer. Ellers kan det blive meget dyrt mod gode kastehold som Falcons og Chiefs, der er de to næste på programmet.

Panthers: Greg Little med en lovende start på venstre tackle
Med en skadet Trai Turner rykkede Panthers lidt rundt på den offensive linje, og det gav plads til rookie Greg Little på venstre tackle. Andenrundevalget stod overfor en svær opgave mod en Whitney Mercilus i topform, men Little viste sig rigtig flot frem i pass protection. Mercilus fik godt nok et sack, men det var ikke Littles skyld, men derimod Kyle Allens. På 39 kastespil tillod han ikke et eneste pressure, og hvis han kan bygge videre på det, kunne han ligne fremtidens mand på vestre tackle for Panthers.

Teis Joranger

Detroit Lions – Kansas City Chiefs (30-34)

Chiefs: Mahomes finder en vej til sejr selv på sin værste dag
Det var ikke nogen videre køn kamp for Kansas City Chiefs. Det lyder mærkeligt at sige, når holdet scorede 34 point, men angrebet var langt fra den standard, vi er vant til. Holdet fumblede fire gange, tre resulterede i turnovers og Mahomes ramte på blot 57% af sine kast, uden et eneste touchdown. Alligevel var han instrumental i sejren. På fjerde down og 8 med under to minutter tilbage løber sidste sæsons MVP 15 yards og skaffer ny første down. Det vigtige moment kom som en del af et flot 79 langt drive, der sikrede holdet sejren.

Lions: Justin Coleman spillede en drømmekamp
Detroit Lions endte ikke med at fuldføre overraskelsen og besejre Chiefs, men havde de gjort det, havde cornerback Justin Coleman haft en afgørende rolle i det. Den tidligere Seahawks-spiller har været undervurderet i flere år, men slog sit navn fast i ugens topkamp, bogstaveligt talt. Den 26-årige forsvarsspiller slog to gange bolden ud af hænderne på Sammy Watkins. Første gange holdt det Watkins ude af end zone og blev til et incomplete pass, hvilket i sig selv er godt gået. Andet spil senere i kampen var dog af endnu højere klasse. Coleman ventede på, at Watkins rejste sig fra jorden efter at have grebet en bold, for derefter at hamre det ovale stykke læder ud af armene på den intetanende receiver, tjubang, fumble. Den lille cornerback havde flere flotte spil i løbet af kampen og kunne have ført løverne til sejr.

Jacob Graversen

Baltimore Ravens – Cleveland Browns (25-40) 

Ravens: Løbeforsvaret stod gabende åbent uden Brandon Williams
Den normale hjørnesten i midten af Baltimore Ravens’ defensive linje, Brandon Williams, missede søndagens divisionsopgør mod Cleveland Browns, og det tab formåede hjemmeholdet ikke at kompensere for. Nick Chubb løb henover forsvaret og var instrumental for Browns’ storsejr med 165 løbede yards og tre touchdowns. Særligt i fjerde quarter gjorde Chubb livet surt for Ravens, som ellers havde påbegyndt et comeback, med et 88-yard langt løbet touchdown, som reelt set afgjorde kampen.

Browns: Reserverne holdt styr på Lamar Jackson
Lamar Jackson havde garanteret set frem til at stå over for et Browns-forsvar, der manglende tre normale startere i dets secondary i form af Danzel Ward, Greedy Williams og Morgan Burnett. Men opgøret udviklede sig særdeles skidt for Jackson, der kastede to interceptions, den ene til reserven Jermaine Whitehead. Dermed sluttede Jacksons stime på 248 kast i træk uden interceptions (hvilket er en ny Ravens-rekord, red.). Det var en imponerende præstation af Browns-reserverne.

Nicholas Jørgensen

Buffalo Bills – New England Patriots (10-16)

Patriots: Drømmekamp af J.C. Jackson afgjorde udfaldet
På en dag hvor holdets ubestridte største cornerback-stjerne Stephon Gilmore ikke spillede op til niveau (86 yards tilladt, to flag mod sig), stjal rotations-cornerbacken J.C. Jackson alle overskrifter. Først blokerede Jackson det punt, som special teams-esset Matthew Slater efterfølgende kunne løb i endzone. Dernæst stoppede han et lovende Bills-drive ved at intercepte Josh Allens kast nær Patriots’ endzone, før han i tredje quarter endnu engang greb en af Allens bolde på flot vis nær sidelinjen. 

Jacksons brandkamp fremhæver meget fint, hvor vigtig kvalitetsdybde er i bagkæden. Og lige nu har Patriots en af ligaens bedste cornerback- og safety-grupper.

Bills: Tremaine Edmunds har taget et stort skridt frem denne sæson
Lige så godt som Patriots’ forsvar spillede, lige så elendigt producerede holdets angreb. Og det skyldes et dominerende Bills-forsvar, hvor Tremaine Edmunds var en af de stjerner, der funklede stærkest. Edmunds havde syv tacklinger, heraf fem defensive stops, en battet bold og tillod blot 9 yards på 33 snaps i opdækningen. Og kampen var ikke en enlig svale for Edmunds, der har spillet væsentlig bedre i denne sæson end i sin rookie-sæson. Da Bills valgte Edmunds i 2018-draften, blev han den yngste spiller til at blive draftet nogensinde (19 år), og han er stadig en spiller under udvikling. Søndagens kamp var et stort skridt i den rigtige retning.

Nikolaj Sattrup

Los Angeles Rams – Tampa Bay Buccaneers (40-55)

Rams: Den offensive linje skal forbedre sig markant
Der er flere ting, som ikke helt er på samme niveau som sidste år på Rams-holdet lige nu. Den primære forskel er dog præstationerne på den offensive linje. Lige nu er Rams’ offensive linje en af de dårligste i NFL. De to nye startere Brian Allen og Joseph Noteboom har ikke været nogen videre succes, og derudover spiller Austin Blythe og Rob Havenstein slet ikke på samme niveau, som de gjorde sidste år. Det hæmmer Rams-angrebet lige nu og spreder usikkerhed til Jared Goff, der derfor også laver en del flere fejl end set forhen. Hvis Rams skal have forhåbninger om at nå langt i NFC i år, så SKAL der ske forbedringer oppe foran.

Buccaneers: Todd Bowles får forsvaret til at overpræstere
Talentmæssigt er der masser af huller på Bucs-forsvaret, og det er også tydeligt, at deres bagkæde stadig er ret hullet, men overordnet set præsterer forsvaret ret godt. Det skal primære tilskrives deres evne til at lave store spil, som jeg mener kommer på baggrund af god coaching af den defensive koordinator. I kampen mod Rams havde han designet en lang række kreative blitzes, som gav problemer og uro på Rams’ angreb. Derudover virker han til at være super velforberedt på modstanderens tendenser og typiske spilkald. Forsvaret virker kort sagt godt træner, og det kommer især til udtryk i redzone og på tredje downs, hvor Buccaneers har været ganske gode i år. Det er en imponerende fremgang for et forsvar, der var hullet som en si sidste år. Med en lidt bedre secondary kan Bucs’ forsvar blive ret godt med Bowles som arkitekten på sidelinjen.

Teis Joranger

Arizona Cardinals – Seattle Seahawks (10-27)

Cardinals: Der er stadig sizzle tilbage i Suggs
Terrell Suggs er måske blevet 36 år og spiller for første gang i karrieren hos en anden klub end Baltimore Ravens. Det betyder dog ikke, at karrieren er slut. Mod Seattle Seahawks havde Arizona ikke de store chancer, men Suggs sørgede for, at holdet bestemt havde gode momenter. Veteranen havde otte tacklinger, to sacks og en forceret fumble. Derudover formåede han at lave hele fire “stops”, altså spil, hvor angrebet ikke får noget ud af det. Imponerende kamp fra den gamle, garvede quarterbackjæger.

Seahawks: Chris Carson viser sig fra sin bedste side
Seattles talentfulde runningback havde indtil søndagens opgør ikke fået den bedste start på sæsonen. Fire fumbles i tre kampe og svingende effektivitet på sine løb skabte rygter om jobsikkerheden. Mod Cardinals bevidste den 25-årige runningback dog sit værd. Carson løb for mere end 100 yards, brød ni tacklinger og var generelt ude efter at straffe enhver Cardinals-forsvarer, der følte sig værdig nok til at duellere mod ham. Carson var også en faktor i kastespillet, hvor han greb fire bolde for 41 yards.

Jacob Graversen

Chicago Bears – Minnesota Vikings (16-6)

Bears: Er Bears bedre stillet med Chase Daniel som quarterback?
Chase Daniel spillede en rigtig fornuftig kamp efter Mitchell Trubisky udgik pga. en skulderskade, og spørgsmålet er, om udskiftningen på quarterback-positionen overhovedet forringer Bears’ chancer for at vinde. Holdet kommer måske til at savne Trubiskys evner i løbespillet, men Daniel kastede bolden betydeligt bedre mod Vikings’ udmærkede forsvar, end Trubisky har gjort på noget tidspunkt i denne sæson. Bears’ styrke er forsvaret, og Chase Daniel er meget bedre egnet til at spille fejlfri football end Trubisky, der igen i denne sæson har lignet stopklodsen, der holder et af NFL’s bedste mandskaber tilbage.

Vikings: Den offensive linje var katastrofal
Mange fingre blev – med rette – peget mod quarterback Kirk Cousins efter angrebets sørgelige indsats mod Bears, men den offensive linjer fortjener også kritik. Cousins havde Bears-spillere i ansigtet det meste af aftenen, og tackle Brian O’Neill var den eneste offensive linjemand, der ikke tillod mindst et sack. Mens Khalil Mack skiftevis terroriserede O’Neill og venste tackle Riley Reiff, blev den indvendige del af linjen dasket rundt af Bears’ defensive tackles. Det var bekymrende at se, at holdets center Garrett Bradbury endnu engang spillede elendigt. En dårlig offensiv linje kombineret med en quarterback, der er ligaens langsomste til at kaste bolden, er ikke nogen lovende kombination.

Nikolaj Sattrup

Denver Broncos – Jacksonville Jaguars (24-26)

Broncos: Courtland Sutton er fremtidens mand på receiver
Emmanuel Sanders har imponeret i år, men den 33-årige Sanders er jo ikke mand, man kan bygge angrebet op omkring for fremtiden. Det er 23-årige Courtland Sutton derimod. Den store receiver er i gang med sin anden sæson i NFL, og han har i de første fire kampe vist store fremskridt fra sidste sæson. I søndagens kamp mod Jaguars blev det til to touchdowns, og hvad der skinner igennem med Sutton er hans glidende bevægelser på trods af størrelsen. Det gør ham til en rigtig fin ruteløber, der ikke er afhængig af sin størrelse som andre høje receivere kan være.

Jaguars: John DeFilippo gør det fremragende
Da Nick Foles blev skadet i første spillerunde, tænkte de fleste nok, at Jaguars’ sæson var ovre. Nogle uger senere er holdet nu 2-2, og angrebet fungerer ganske udmærket med rookie Gardner Minshew ved roret. Meget af forklaringen skal findes på sidelinjen, hvor Jaguars’ offensive koordinator John DeFilippo gør et mesterligt stykke arbejde. Jaguars’ angreb er intelligent, kreativt og balanceret lige nu. DeFilippo giver Minshew en masse lette kast, men krydrer samtidig angrebet med flere gode dybe kast til de hurtige D.J. Chark og Chris Conley. I kampen mod Broncos fik de også gang i løbeangrebet, der ellers har haltet i de første tre kampe. Hvis DeFilippo fortsætter det gode arbejde med Minshew, skal man ikke udelukke, at han kan være et bud på en cheftræner næste år. 

Teis Joranger

New Orleans Saints – Dallas Cowboys (12-10)

Marshon Lattimore genfandt fordums styrke
Efter en skuffende start på 2019-sæsonen genfandt Marshon Lattimore fordums styrke, da han i bedste sendetid lukkede ned for Amari Cooper. Cowboys’ angrebsprofil blev holdt scoringsløs og til fire grebne bolde for sølle 39 yards. Det var første gang i 2019, at Cooper gik fra banen uden at have scoret. Lattimores forrygende opdækning – kombineret med et særdeles velfungerende pass rush – sikrede Saints en flot sejr uden Drew Brees.

Hvor står Dak Prescott uden et velsmurt løbeangreb?
Dallas Cowboys’ løbeangreb blev lukket godt grundigt ned, da Ezekiel Elliott blev holdt til 35 yards på hele 18 forsøg – hvilket er sølle 1,9 yard pr. løbeforsøg! Den manglende trussel i løbespillet betød, at play action-spillet, som Dak Prescott har benyttet hyppigt og effektivt i år, blev punkteret. Således kastede Prescott blot for 223 yards, mens han blev ramt hele syv gange af Saints’ pass rush. Præstationen – eller mangel på samme – var ikke just den bedste salgstale for Dak Prescott, der stadigvæk afventer en kontraktforlængelse hos Dallas Cowboys.

Nicholas Jørgensen

Pittsburgh Steelers – Cincinnati Bengals (27-3)

Steelers: Den offensive plan var kreativ men næppe holdbart i længden
Steelers vandt overbevisende, og efter tre elendige kampe offensivt var der endelig lidt bid i offensiven. Det kom på en baggrund af en rigtig kreativ offensiv plan, der bragte Jaylen Samuels og James Conner i spil på et hav af forskellige måder. Den kreativitet var positiv at se, da den hjælper quarterback Mason Rudolph, så han ikke skal bære så stor en del af læsset, men jeg er ikke sikker på, at den offensive plan kan bruges i længden. Mod bedre forsvar, der også nu har mulighed for at forberede sig på det, vil wildcat-formationen og de mange korte kast næppe være en succes på den lange bane, og på et eller andet tidspunkt, skal Steelers udfordre Rudolph til at levere flere svære kast. Ellers vinder de næppe mange kampe resten af sæsonen.

Bengals: Bobby Hart fik otte millioner dollars for at være elendig. Med fuldt overlæg.
Det var overordnet en rædderlig præstation fra Bengals’ side, men den offensive linje var nok den største synder af alle. Hele linjen var overmatchet mod Steelers’ gode defensive linje, men jeg vil alligevel smide fokus på højre tackle Bobby Hart. Mange af de andre på linjen var næppe udset til at være startere, hvis ikke skader havde ramt holdet. Men Bobby Hart starter Bengals med fuldt overlæg, og det er simpelthen ikke til at forstå. Hart var en af ligaens absolut dårligste højre tackles i 2018, og alligevel valgte Bengals af uforklarlige årsager at betale ham hele otte millioner dollar for at gå ud og være elendig igen i 2019. Da handlen blev lavet, rystede de fleste på hovedet, og efter de første fire kampe gør vi de stadig. Og  Andy Dalton er nok også ganske træt af det. Han så meget irriteret ud, som kampen mod Steelers skred frem, og han bare konstant blev bombarderet med store defensive linjefolk. 

Teis Joranger