Linebacker Lavonte David og Tampa Bay Buccaneers er blevet enige om en kontraktforlængelse, der holder ham i klubben i mindst to år.

Han var en af de mest eftertragtede spillere i det kommende transfervindue, men så langt kom Lavonte David aldrig.

Tirsdag underskrev linebackeren en to-årig aftale på 25 millioner dollars med 20 millioner dollars garanteret. Men af hensyn til lønloftet, så konstruerede Bucs en kreativ kontrakt med tre ligegyldige år fra 2023 til 2025.

De sidste tre år fungerer udelukkende som en måde, at sprede Lavonte Davids løn ud på i matematisk sammenhæng. Han får stadig de samme penge, men rent regnskabmæssigt koster han kun 5 millioner om året, og endda kun 3,5 milllioner i den kommende sæson.

Det er vigtigt fordi NFLs lønloft for første gang nogensinde er lavere end året før, og så endda ganske betragteligt. Sidste år var lønloftet på 198 millioner, mens det i år forventes at falde til ca. 180 millioner dollars. Det betyder at alle klubber skal have justeret på de største lønninger, så man kan komme under det nye loft, når det træder i kraft 17. marts.

Samtidig beholder Buccaneers deres Super Bowl helt og forsvarets leder i truppen, og dermed får den 31-årige linebacker nu mulighed for at blive i klubben, der valgte ham i 2. runde i 2012-draften.

Det giver også Bucs mulighed for at bruge flere penge på at sikre sig en kontraktforlængelse med en anden vigtig spiller, Shaquil Barrett, der gennem de sidste to sæsoner har lavet flere sacks end nogen anden spiller i NFL.

Barrett er stadig ung. Han bliver 29 i november, og hans succes i sine to år i Buccaneers-trøjen efter skiftet fra en reserve-tilværelse hos Broncos, har været ganske bemærkelsesværdig. Derfor franchise taggede Bucs ham sidste år, men af økonomiske årsager var det ikke muligt i år.

Det franchise tag har de i år i stedet valgt at bruge på receiver Chris Godwin, og dermed skal de nu forsøge at få en længere kontrakt på plads med Barrett.

Hans værdi for klubben er svær at overse. Han lavede fire sacks i slutspillet i år, inkl. tre på Aaron Rodgers i NFC-finalen mod Green Bay Packers, og han er første-prioritet, selvom kontraktforlængelse med andre free agents også står højt på mestrenes ønskeseddel.

De inkluderer blandt andre defensive tackle Ndamukong Suh, runningback Leonard Fournette, tight end Rob Gronkowski og wide receiver Antonio Brown.