Tampa Bay Buccaneers og quarterback Baker Mayfield er blevet enige om en tre-årig aftale, der giver quarterbacken 50 millioner dollars i hånden.

Sent søndag kunne flere amerikanske medier fortælle, at en af sidste års positive overraskelser bliver en meget velhavende mand.

Quarterback Baker Mayfield har sat sin underskrift på en kontrakt., der kan være op til 115 millioner dollars værd (små 800 millioner kr.) og hans årsløn i de næste tre år står i skærende kontrast til hans 2023.

Inden sidste sæson kom han til Buccaneers på en et-årig kontrakt, der gav ham beskedne fire millioner dollars, og hvor han skulle kæmpe med Kyle Trask om starterpladsen. Den nye kontrakt giver Baker 30 millioner dollars i 2024, og derefter 30 og 40 millioner dollars i hhv. 2025 og 2026. Der er også 5 millioner dollars i indbyggede bonusordninger om året, som opnåes ved Pro Bowl, All Pro, Playoffs og Super Bowl deltagelse.

Baker Mayfield spillede en flot 2023-sæson for Bucs, hvor han tog klubben til playoffs og endda leverede en knusende 32-9 sejr over Philadelphia Eagles i Wild card runden.

Han kastede 28 touchdowns i grundspillet, hvilket var personlig rekord for det tidligere nr. 1 pick. Det samme gjaldt hans 4.044 kasteyards og hans 64,3% ramte kast.

Mayfield har levet en omtumlet tilværelse, siden Browns draftede ham 1er i 2018. Han spillede for Browns i tre sæsoner, inden han blev tradet til Carolina Panthers i 2022, efter Browns havde hentet Deshaun Watson i en kæmpe trade. Panthers opgav hurtigt på Mayfield og i stedet tog han til Los Angeles Rams, hvor han spillede fem kampe.

Nu lader det til, at den karismatiske quarterback endelig har fundet sin plads i NFL. Det håber Buccaneers helt sikkert også.