I sin første udtalelse, siden han forlod banen i søndags i kampen mod New York Jets, siger Antonio Brown, at han blev tvunget til at spille på en skadet ankel.

Endnu engang er Antonio Brown involveret i en pikant sag, hvor det er meget svært at finde ud af, hvad der er hoved og hale i det hele.

Som vi beskrev her på Gul Klud i mandags, så udvandrede den kontroversielle receiver i tredje quarter fra søndagens kamp mod New York Jets.

Nu fortæller – og dokumenterer – han, at han har en alvorlig ankelskade, der kræver operation, og som headcoach Bruce Arians angiveligt var fuldt ud klar over, inden han fyrede Brown midt i kampen.

Den 33-årige receiver beskriver i sin erklæring, at en MR-scanning mandag afslørede brækkede knogler i foden, et løsrevet ledbånd og brusktab.

Brown anklager også Buccaneers for fejlagtigt at påstå, at hans exit var et “psykisk problem” mere end et afslag på at spille videre på grund af smerter.

Efter kampen benægtede Bucs træner Bruce Arians, at Antonio Brown skulle være skadet, selvom han var klar over, at receiveren ikke deltog i træning torsdag og fredag, og så sent som søndag var tvivlsom til kampen.

Brown beskrev situationen således:

Jeg tog plads på sidelinjen, og min træner kom rasende hen til mig og råbte: “Hvad er der galt med dig? Hvad er der galt med dig?” Jeg sagde til ham: “Det er min ankel.” Men han vidste det. Det var veldokumenteret, og vi havde diskuteret det. Så beordrede han mig til at komme på banen. Jeg sagde: “Coach, det kan jeg ikke.” Han ringede ikke efter lægehjælp. I stedet råbte han til mig: ‘DU ER FÆRDIG!’ mens han kørte fingeren hen over halsen. Træneren fortalte mig, at hvis jeg ikke spillede på trods af skaden, så var jeg færdig hos Bucs.”

Browns skade stammer tilbage fra spilleuge 6 og missede fem kampe. Så kom den kontroversielle situation, hvor han fik tre spilledages karantæne for at have fusket med sit Coronapas.

Han vendte tilbage i spilleuge 15 mod Carolina Panthers og greb 10 bolde for 101 yards, men forværrede også skaden og sad derfor ude i flere træninger i sidste uge.

Vidste Arians han ikke var der? Ja, det burde han, men til hans forsvar, kan det siges, at Arians ikke var til stede, fordi han selv var i Corona-karantæne derhjemme, men som headcoach er han 100% sikkert blevet informeret om alt og holdt ajour med, hvem der træner og ikke træner.

Antonio Brown udtrykker i sin erklæring taknemmlighed for at være kommet til Buccaneers og have vundet en Super Bowl med klubben, inden han fortsætter:

“Jeg laver fejl. Jeg arbejder med mig selv, og jeg har positive folk omkring mig. Men én ting, jeg ikke gør, er at tage en slapper på banen. Ingen kan beskylde mig for ikke at give 100% på alle plays. Derfor gav jeg efter for presset fra min træner til at spille skadet. På trods af smerterne klædte jeg om, og personalet gav mig en sprøjte med, hvad jeg nu ved, var en kraftig og til tider farlig smertestillende medicin, som spillerforeningen har advaret imod. Jeg spillede, indtil det stod klart, at jeg ikke kunne bruge min ankel mere. “

“Jeg sagde ikke op. Jeg blev fyret. Jeg forlod ikke mine holdkammerater. Jeg blev smidt ud. At blive fyret på sidelinjen for at have en smertefuld skade var slemt nok. Så kom deres “spin.” Coach (Bruce Arians) afviste på landsdækkende tv, at han kendte til min ankel. Det er 100 % løgn. Ikke alene vidste han, at jeg gik glip af flere kampe med skaden, vi udvekslede også sms’er i dagene op til kampen, hvor han anerkendte min skade. Han vidste selvfølgelig, at jeg var på skadeslisten, og GM (Jason Licht) erkendte efter kampen i sms’er til min lejr, at jeg fortalte Arians om mine ankelsmerter i søndags.”

Buccaneers har ikke umiddelbart reageret på Browns erklæring, men vi har næppe hørt det sidste til historien.

Brown er i øvrigt stadig ansat af Buccaneers, idet han, hans agenter og spillerforeningen ikke accepterer fyringen på baggrund af en skade.