Gul Klud mødte 49ers’ defensive anker Javon Hargrave til en snak om Super Bowl LVIII, som byder på et nyt opgør mod bødlerne fra Chiefs.

Henderson, Nevada. Lad os starte med det grundlæggende: Det er altid en overvældende oplevelse at skulle tale med én af de offensive eller defensive linjespillere i NFL. Skyttegravskrigerne er de største spillere i NFL, og San Francisco 49ers’ Javon Hargrave er ingen undtagelse.

Bevares, Javon Hargrave måler ”bare” 188 centimeter, men han vejer altså også i omegnen af 140 kilo. I løbet af de seneste otte sæsoner har Hargrave brugt sin størrelse, teknik og intensitet til at etablere sig blandt de bedste defensive linjespillere i NFL. Derfor var 49ers også villige til at betale ham i omegnen af 580 millioner danske kroner i foråret 2023 for at lokke ham til San Francisco.

Det var altså med en vis ærefrygt, at Gul Kluds Nicholas Isak Jørgensen mødte Javon Hargrave i forbindelse med San Francisco 49ers’ pressemøde på holdets hotel i Henderson, Nevada.

”Det var den værste følelse”

Det er andet år i træk, at Javon Hargrave skal starte i en Super Bowl. Hargrave spillede for Philadelphia Eagles i den forgangne sæson, der som bekendt tabte til netop Kansas City Chiefs i Super Bowl LVII. Den 30-årige veteran lægger da heller ikke skjul på, at nederlaget stadigvæk fylder hos ham:

Nicholas: Du led et smertefuldt nederlag til Kansas City Chiefs i Super Bowl LVII med Philadelphia Eagles. Nu får du en ny chance for at slå Chiefs – som en del af San Francisco 49ers. Hvad betyder det for dig?

Javon Hargrave: Det er fantastisk at få muligheden igen. Jeg havde ingen anelse om, hvor jeg skulle spille henne, efter vi tabte Super Bowl i fjor. Så det er ret vildt at stå her igen. Nu skal vi bare have et andet resultat.

Nicholas: Har du brugt dine erfaringer fra Super Bowl LVII til at forberede dine holdkammerater på, hvad der venter på søndag?

Javon Hargrave: Jeg har gjort det ret klart for dem, at det var den værste følelse, jeg nogensinde har haft. Vi kan ikke forberede os nok på den opgave, der venter. For du ved aldrig, om du kommer til at få muligheden igen. Og det kommer til at kræve alt af os, hvis vi skal slå Chiefs.

San Francisco 49ers’ stjernespækkede defensive linje

I San Francisco er Javon Hargrave blevet en del af en stjernespækket defensiv linje, der tæller store profiler som Nick Bosa, Arik Armstead, Javon Kinlaw og Chase Young. Tilsammen står de noteret for 26,5 sacks i sæsonen, og de udgør en af de farligste enheder i NFL.

Nicholas: I har en stjernespækket defensiv linje i San Francisco. Hvordan vil du sammenligne jeres linje med dén, som du var en del af med Eagles?

Javon Hargrave: Denne her linje, vi har i 49ers. Den er speciel. Virkelig. Jeg føler mig ret heldig over at have spillet med så mange dygtige spillere – både sidste år og i år.

Nicholas: Hvordan vil du beskrive dit samarbejde med Arik Armstead i midten af jeres defensive linje?

Javon Hargrave: Vores samarbejde er blevet bedre og bedre, som sæsonen er skredet frem. Den slags tager altid lidt tid. Han (Arik Armstead, red.) holder os andre skarpe, for han sender os videoklip hele tiden – med forslag og instrukser om, hvordan vi kan angribe vores modstandere bedst muligt.

Det haltende løbeforsvar

Mens San Francisco 49ers havde stor succes med at stoppe modstandernes løbespil i grundspillet, så har forsvar haft det svært i slutspillet. I slutspilskampene mod Green Bay Packers og Detroit Lions tillod 49ers hele 318 løbe-yards og tre scoringer via løbet.

I Super Bowl LVIII står 49ers over for endnu en dygtig running back i form af Isiah Pacheco. I sin anden sæson som professionel har Pacheco løbet for 935 yards og syv touchdowns, og han har etableret sig som en vigtig del af Chiefs’ angreb.

Nicholas: I har haft det svært mod løbet i slutspillet, og nu står I over for Isiah Pacheco. Hvordan vil du beskrive Pacheco som en modstander?

Javon Hargrave: Han er fysisk. Vi er klar over, at han kommer til at sænke sine skuldre og smadre ind i os. Det kommer til at kræve en stor holdindsats, hvis vi skal stoppe ham.

Javon Hargrave og San Francisco 49ers er fælles om, at de tabte deres seneste Super Bowl til søndagens modstandere fra Kansas City Chiefs. Derfor er der lagt op til hævnens time, når de to mastodonter brager sammen på søndag i Super Bowl LVIII.

Læs også: Højdepunkter fra Kansas City Chiefs ved ”Opening Night”